Arkadaşlar herkeze selam benim elimde oksijen tüpü ve oksijen manometresi var bunu co2 olarak kullanmak istiyorum yardımcı olabilirmisiniz
Atamer bey dolum yapan yer eğer co2 basar ise sorunsuz kullanabilirsiniz. Ben oksijen manometrsi kullanıyorum.
Hakan bey peki tüp oksijen tüpü olmasından dolayı herangi bir değişim sıkıntısı varmı kafası filan gibi
Oksijen manometresi kullanacağınız için herhangi bir işleme gerek kalmaz. Benim gibi co2 tüpe oksijen manometresi olsaydı durum değişirdi araya rekor gerekirdi.
Zaten oksijen tüplerinde basınç dayanıklılığı daha yüksek. 60 bar civarı basınç yapıyorlar co2 tüplerde lakin daha yüksek basınca dayanıklılar. Onlar ayarlıyorlar çok aşırı yüklenmezler.
Anladın ozaman size sorum ben sıfırdan bir akvaryum kurucam zemin montecarlo düşünüyorum sizce zemin konusunda nasıl yapmalıyım
Ticari ürünler ile zemin kurmanızı öneririm. En alta ponza kırığı, üstüne jbl aquabasis onun üstüne de jbl florapol ve kum olarak yapabilirsiniz.
http://forum.akvaryumda.com/konu/jb...ı-ile-taban-kurulumu-bitkili-akvaryumum.2547/ konuma bir göz atın isterseniz.
Genelde medikallerden tüpü alabilirsiniz ama dolum için yangın söndürme tüpü işi yapan firmalardan sorulabilir.
Atamer Bey bu durumda tekrar dolum yapabilecek şekilde co2 tüp alıp benim yaptığım gibi araya rekor ayarlayıp oksijen manometresi kullanabilirsiniz.
CO2 aşındırıcı bir gaz olduğu için oksijen tüpüne dolum yaptırmıyorlar. Zaten dolum makinelerinin ağzı uymuyor diye biliyorum. Arada uygunlaştırıcı aparat olmadan dolum gerçekleştirilemiyor olabilir. Hobiyi bırakanlardan ikinci el tüp, regülatör vs temin etmenizi öneririm böylelikle daha ucuza gelir. Yalnız tüpün tarihine dikkat edin 5 yıldan eski olmasın.