co2 tüp ile kurulumda ince ayar vanası gerekir mi?

Konusu 'Co2, Işık ve Ekipmanlar' forumundadır ve Feyzi tarafından 09/01/15 başlatılmıştır.

1. Feyzi

Feyzi Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Herkese merhaba,Karbondioksit tüp kullanacağım bitkili akvaryumda ince vanaya gerek var mıdır?Var ise nereden temin edebilirim?Yardımlarınızı bekliyorum.

2. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Selam benim co2 sistemimde hiz ayar ve selenoid valf bulunmamaktadir . 7/24verdigimden ilk kurulumda arkadasim onermisti co2 setim.. tup+regulator+3.1cekvalfli damla sayacli diffizor ve akvaryum hortumundan olusuyor sabit sn 1.2baloncuk verebiliyorum..

3. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18

Ekli Dosyalar:

4. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18

5. Feyzi

Feyzi Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    birde piyasada birçok difüzör var,3 in 1 tavsiye edebileceğiniz difüzör varsa link verirmisiniz lutfen.

6. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Feyzi bey bu konuda Ferhat hoca ile görüşebilir siniz
    0532 485 9522

7. GÜMRÜKCÜ ÖMER

GÜMRÜKCÜ ÖMER Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    94
    Ödül Puanları:
    28
    Fevzi bey ince ayar vanası olmadan olmaz medikalciler'de var difizör ista'nın 3in1 difüzörünü öneririm.

8. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18

9. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Feyzi Bey diğer arkadaşlardan görenler olduğunda yorum yapacaklardır. Geçtiğimiz günlerde bir konuda regülatör üzerindeki ayar vanası ile ince ayar vanası olmadan ayar yapıalbileceği bahsedilmişti. Evet konuyu buldum zaten İbrahim Bey 'de yukarıda bahsetmiş kendisi direkt olarak tüp --> regülatör --> hava hortumu ve tankta difüzör şeklinde kullanıyor.

http://forum.akvaryumda.com/bitkili-akvaryum-tanitimlari/1212-proje-1-bitki-akvaryumu-5.html

siz çok yeni olduğunuz için isterseniz riske etmeyin çok pahalı değilmiş almanızda fayda var.

Difüzör ile ilgili kendiniz de yapabilirsiniz aşağıdaki konuya bir göz atın isterseniz.
    Dıy Co2 Difüzör Yapımı Resimli Anlatım | Akvaryumda.com Akvaryumda Buluşalım!

kabarcık sayacı için ise aşağıdaki makalelere göz atabilirsiniz;
    Pet Şişeden Co2 Kabarcık Damla Sayacı Yapımı | Akvaryumda.com Akvaryumda Buluşalım!

Dıy Co2 Kabarcık Sayacı Yapımı Resimli Anlatımı | Akvaryumda.com Akvaryumda Buluşalım!

10. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Hakan bey bendeki regülatörden de olabilir malum riske atmaması yönünde kullandığınız için ben o şekilde kullanabilindiğini yazdım ilerde merak ediyorum edinip ne fark edecek diye göremek adına http://forum.akvaryumda.com/akvaryu...228-yeni-kurulum-hazirliklari-90x50x40-5.html konumdaki sayfada video ekledim çıkışı görülsün merak eden olur diye tabiki ben sanayide yetiştim işimde araçlar üzerine olunca mantık olarak tarifi uygun görüp uyguladım herkez yapsın diye değil tedbir tedbirdir illaki fark olasıdır kullanınca anlayacağım sadece ince ayar için hortum vs bağlanması pnomatik sert boru olması onada bi şekil bulunur saygılar..

Sayfayı Paylaş