Eki Görüntüle 2072 Eki Görüntüle 2073 Eki Görüntüle 2074 Eki Görüntüle 2075 Eki Görüntüle 2076 Bunlar da regülatörü ve ince ayar vanaları.T ile ayırıp iki akvaryumuma co2 veryorum.
Kaçak olmasın diye köpüklü sabun ile test ettim.Sonuç mükemmeldi. Eki Görüntüle 2078 Eki Görüntüle 2079 Eki Görüntüle 2080 Eki Görüntüle 2081 Eki Görüntüle 2082
Tüpten yana olan birinci saat 70 gösteriyor yani bayağı dolu aslında 50 olması lazımmış ama bana öyle geldi bir arkadaşıma daha aldık.Onunki 50 gösteriyormuş. Neyse sağdakini 6 bara ayarladım ve ilk akvaryuma yani 35*100*45 saniyede 1 kabarcık akvaryum 30*30*30 nano akvaryuma da 1 dakikada 120 kabarcık veriyordum ama şimdiye kadar herşey iyi gidiyordu.Ama sebebini bilmediğim nedenden dolayı akvaryumumun aslanı diyebileceğim meleğim ölüyor ben co2 fazla mı geldi aceba diyorum. BAŞKA HİÇBİR BALIÐIM DA SORUN YOK AMA BİRAZ HAVAYA İHTİYAÇLARI VARMIŞ GİBİ GELDİ HEMEN HEPSİ SU ÜZERİNDEYDİ. Şimdi hava veriyorum.Co2yi kapattım.Buda meleğimin daha doğrusu aslanımın resmi. Sizce sorun ne olabilir?
uğur bey başlangıç olarak saniyede 1 kabarcık fazla başlangıçta 2sn de bir kabarcık yapın hatta bitki yoğunluğunuza göre 3sn 1 kabarcıkta olabilir, daha sonra bunu artırmalısınız bitkiler co2 yi tölere ettikçe akvaryumda o2 sorunuda kalmayacak. hava motorunu çalıştırmaya gerek yok su yüzeyini dalgalandırırsanız yeterli olur. nano akvaryumda da co2 miktarınız çok fazla. kurulumunuz hayırlı olsun çok güzel bir co2 sistemi olmuş.
Uğur bey tüpünüz hayırlı olsun. Bu tip firma tüplerini doldurmaya giderken dikkatli olun. Firmalara şikayet edip baya sorun çıkarılabildiğini duymuştum. Saniyede 1 kabarcık CO2 vererek aşırı bir CO2 oluşacağını pek zannetmiyorum. Yine de bir tane CO2 indikatörü almanız iyi olur. Sudaki CO2 miktarınızı sürekli takip edebilirsiniz. Küçük akvaryuma saniyede 2 kabarcık, büyük akvaryuma saniyede 1 kabarcık CO2 vermenizin nedeni nedir? Normalde tam tersi olması gerekiyor. Melek balıkları düşük ph'da yaşayabildikleri için CO2 kaynaklı bir sorun olacağını zannetmiyorum. CO2'yi kesip hava vermeniz suda büyük ph dalgalanmasına yol açabileceğinden keşke direk hava basmasaydınız ya da CO2'yi kapatmasaydınız. Düşük ya da yüksek ph'dan ziyade ph dalgalanması balıkları daha çok rahatsız ediyor.
Evet yanlış yazmışım saniyede 1 kabarcık küçüğe büyüğede 2 kabarcık veriyordum hala açmadım co2 yi birazdan açacağım aynı oranda vereceğim bakalım.
Ergün bey Ankara ivedikteki kaportacımın tam karşısında dolum yapan bir firma var orada 5lt 10tl , 8lt 15tl'ye dolduruyorlarmış kendileri ile konuştum. Birde benime aynı anda aynı marka alan bir arkadaş daha vardı.Kendisi eve gelen medikalciye doldurttuyormuş 30tlye hatta evden almış onunki 2012 modeldi 2014 vermiş hemde 8lt gıcır gıcır oldu tüpüm diye taklalar atıyordu vallahi.Yani kolay kolay bitecek gibi de değil geldiğinde 70 bar gösteriyordu şimdide 65 bar falan gösteriyor.Biterse bende eve o medikalciyi çağıracağım yenileyelim de gri renkte olan orjinal olsun tüpümüz
Uğur Abi umarım kısa zamanda biter de medikalciden en yenisini alırsın Daha önce mayalı sistem kullandınız mı, tüplü sisteme geçince gerçekten çok faydasını gördünüz mü, bir çok insan tabi ki de tüplü sistemin çok çok daha iyi olduğunu söylüyor. Ama malum fiyat olarak biraz fazla ben daha toparlayamadım o kadar
Gökşencim aramıza ve formumuza hoşgeldin. Evet uzun süre mayalı kullandım. Tüplü sistemde gübreleme ile bitkilerim çoştu maşallah formlarıda güzel. Ergün beyde(bitkici) uygun fiyata sadece tüp vardı ona birde oksijen regülatör ayarlarsan forumda kullanan arkadaş var.Fiyatıda uygun oluyor. Ergün beyin ilanına bir bak istersen.
Ben akşam ölçüp bilgi vereyim. Bende 8'lik efes tüpüyle başladım. CO2'ci aldı yerine başka verdi. O efes tüpü sorun olmasın dedim. Bişey olmaz abi dedi. Ondan beridir, boşunu verir dolusunu alırım. Eski yeni fark etmez
Çok teşekkürler Tuborg ya da Efes tüp temin etme şansım olabilir de o nedenle sordum. Doldurmanın dışında bir sıkıntı yaşayan oldu bı Efes ya da Tuborg tüp ile