co2 mayalı sistem sorularım?

Konusu 'Co2, Işık ve Ekipmanlar' forumundadır ve 06ugur06 tarafından 19/05/14 başlatılmıştır.

1. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Bende 2.5 litrelik cola pedine mayalı sistem hazırladım şimdi yavaş yavaş vermeye başladı co2yi.İç ve dış filitreyi durdurdum.Akvaryum ölçülerim 100*35*45 bombeli.Bitkilerim pembe gül, crypto wenditti brown ve mangoya sardığım moss var.Kum az miktarda aquaclay az miktarda,lav kırığı ve çakıl karışık.Kumu hagen siyah kum yapacam en yakın zamanda inşallah.Balıklarımda 26 adet moli (2-3 cm),16 adet koral plati (2-3 cm),12 adet alman lepistesi (2-3 cm) ve 8 adet melek (4 tanesinin gövde boyu 5cm,4 tanesinin 3cm) var.Umarım unuttuğum birşey yoktur.Akvaryumun her şeyini anlattım :)

Sorularım;

1-Melekler cıkan co2yi yutuyorlar solungaclarından cıkıyor korkmaya başladım ölecekler diye filitreleri çalıştırayım mı?

2-Gece ve gündüz devamlı çalışsa sorun olur mu?

3-Sylvania grolux 120 cm 36 watt t8 ve polylux xl ft8 36w 840 120cm florasanlarım var.Kaç saat ışık yakmalıyım?Kaçar saat arayla yakim florasanları?
    Şimdiden teşekkürler.

2. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Uğur Bey öncelikle melek balıklarınızı tankınızdan uzaklaştırmanızı tavsiye ederim diğer canlı doğuranlar ile uyumlu bir tür değil yavrular sürekli yem olacaktır.

Filtrelerinizi sürekli çalıştırın filtrelerinizi durdurmamalısınız. Işıklandırmanızı ise 8 saat civarı yapabilirsiniz.

Konunuzu bitkili akvaryum tanıtımlarına açıp resim eklerseniz hem gübreleme ile ilgili de bitkilerin durumuna göre tavsiyelerimiz olur.

3. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Orada acacagım ama daha tam oturtamadım ki akvaryumu resim cekıyom daha orada da tanıtacagım ve yardım isteyecegim sizlerden tesekkür ederim

4. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    8 saat devamlı mı yansın ışık aralıklarla mı zaman saatim var ?Akşam mı yansın gündüz mü?Melekler çıkan co2'yi yutuyorlar solungaçlarından çıkıyor korkmaya başladım ölecekler diye sorun olmaz inşallah.Bu arada içişleri bakanının en sevdiği balıklar onlar yavruların saklanacağı bitkiler alabilirsem saklanırlar inşallah.Akvaryumda ki bütün balıklar gider melekler kalır yoksa akvaryum da gider vallahi. :)
    Çok soruyorum ama ne yapayım bilgi işte yardımlarınız için teşekkürler şimdiden..Saygılar.

5. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Işıklandırmanız için zaman ayarlı priziniz var ise ışıklandırmanızı mümkünse gece 00:00 dan sonraki karanlık döneme denk gelmeyecek şekilde zevkinzie göre istediğiniz şekilde 4 saat açık - 3 saat kapalı - 4 saat açık olacak şekilde toplamda günlük 8 saat aydınlatma yapmanız yeterli olur.

Meleklerin co2 yi yutması konusunda kesin bir şey diyemeceğim ama bende de karidesler difüzörün üstünde sürekli durdukları oluyor sorun olmadı. Umarım sizde de bir şey olmaz.

6. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Toplamda 8 saat değil mi? 4 saat yazmışsınız ama yazım hatası herhalde.Teşekkürler.

7. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Evet Uğur Bey toplamda 8 saat olacak yanlış yazmışım.

8. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    İnşallah olmaz.Değerli bilgileriniz için teşekkürler hakan bey.

9. faruk

faruk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Zaman ayarli prizi digital alin bence elektrik kesintisi olduğunda manüel olanları ayarlamak gerekiyor muş. Birde melekler konusunda Hakan beye katiliyorum. Bende kiliclar var onları bile cikarmayi düşünmeye basladim. Bende mayali sistem kullanıyorum. Eğer kapağa 2. Bir delik koyup oraya da bir hortum ve tahliye vanasi baglayip geceleri vanasini acarsaniz co2 gelmez. Ben yamistim ama tahliye vanasi tam kapanmiyordu gaz orada devamlı cikiyordu bende cikardim simdi tek delik ve hortum var gece gündüz acik bi silinti yok.

10. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Bende de gece gündüz açık kaldı şimdilik sıkıntı yok ölen balık falanda yok.Bende hem dijital olanı hemde manuel olanı var sorun yok daha kullanmaya başlamadım.Tam oturtturamadım ki akvaryumu kullanayım.Yavru akvaryumu da var dogumları orada yapmayı düşünüyom yavrular biraz boylanınca akvaryuma almayı düşünüyorum ama tam bilemiyom bakalım o zamana kadar daha çok var hepsi ufak sayılır balıklarımın.

11. faruk

faruk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Yanliz bitkiler büyüyünce icinden balik cikarmak zor oluyor haberiniz olsun

12. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Hamile kalınca yavruluğa almayı düşünüyorum ama gözden kaçanlar ve erken doğum olunca haliyle içine kaçacak bitkilerin.O zaman da melekler yavruları yer mi?O bitki sıklığında bile?

13. faruk

faruk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ben dun yarim saatten fazla ugrastim yakalayamadim kiliclari. Dogurmuslar ama fazla yavru yok gorunurde

14. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Arkadaşlar bitkili akvaryumlarda normalde yavruluk ve hamile balığı ayırma gibi işlemleri yapmanıza gerek yok bence. Canlı doğuranlarda doğal bir döngüye tabi tutun canlıları iyi olan sağlıklı yavrular kolay kolay yem olmazlar. LAKİN; melek denince söylediğim sözü geri alabilirim o kadarda melek gibi balıklar değiller çok güzel avcılar karanlıkta bile çok iyi avlandıklarını duymuştum.

15. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Evet ya birinden ücreti mukabilinde mavi karides aldım 17 tane küçük tırnağımın yarısı kadar olanda vardı küçük tırnağımın boyu kadar olan 2 taneydi 3000 tane karidesten onları layık görmüş canlı doğuranlarımı saydım biraz moss verdi mangrow kökünün altına kaya falan koy saklanırlar ufaklar yemezler ama moliler sakıncalı olabilir falan dedi.Neyse 1 gün sonra 1 tanesi bile yoktu çok üzüldük ailecek aldığım arkadaşa verdim veriştirdim karides için akvaryum kur vereyim ücretsiz dedi.Platileri ondan almıştım onlar birşey yapmaz dedi ama bilemiyorum melek mi avladı,moli mi avladı,lepistes mi hangisi avladı bilemiyorum.Kayboldu 17 tane mavi karidesim.

16. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Uğur Bey bence kuzuyu kurta teslim etmişsiniz. Çok düşünmeye gerek yok meleklere yem olduklarını düşünüyorum. Diğer türlü moli, plati ve kılıökuyruk besleyen bir arkadaşım var bol bitkili low-tech düzeni ve kiraz karidesleri çoğalıyor 3 yıldır felan bakıyor bu düzende.

17. fastozi

fastozi Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Co2 sürekli açık bırakırsanız balık ölümleri ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
    Tecrübe ile sabittir :). Işığın kapalı olduğu zamanlar verip daha sonra kesmenizi tavsiye ederim.

18. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Özer Bey mayalı sistemde maya iyi çalışırda çok gaz çıkışı olur ise dediğinizi yaşma ihtimali var ama tüplü sistemde çok abartıya kaçılmadığı takdirde sorun yaşanmaz. Kendi akvaryumumda 7/24 sn. de 1 kabarcık veriyorum bir sorun olmuyor çok şükür.

19. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Uğur bey tanka karides ekleyerek anlaşılan meleklere canlı yem ziyafeti çektirmişsiniz. Çıkarın diyeceğim ama eşinizin beğendiğini söylüyorsunuz.

Eğer aşırı bir CO2 vermiyorsanız 24 saat sürekli vermenizin bir zararı olmuyor. Tam tersine ph dalgalanması olmaması için özellikle 24 saat veriyorum. CO2 miktarı arttıkça suyun ph seviyesi aşağı düşer, CO2 miktarı azaldıkça suyun ph derecesi yukarı doğru çıkar. Balıklar düşük ya da yüksek ph miktarına adapte olabilirler ancak sürekli ph'ın değişmesine adapte olamazlar.

Işıkları keşke 2x39w t5 olarak yapsaydınız. Hem verimi daha yüksek olurdu hem de boyutları nedeniyle evin içi yerine tankınızın içini aydınlatmış olurdu. Neyse artık sistemi kurduğunuza göre bir süre böyle idare edin. Zaten ileride kendiniz ışıkları değiştirme ihtiyacı hissedersiniz diye düşünüyorum.

20. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Bu melekler başıma dert olacak ama ne yapayım elim kolum bağlı hem 15 yaşındaki kızlarım hemde eşim 8 tane meleği adam başı 2şer adet olmak üzere paylaştılar 2tane arta kalan siyah tül melek bana kaldı :)Karidesler başka zamana artık ilerde inşallah.

21. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Az miktarda çıkış oluyor gece ışıklar kapalı gündüz yanıyor filitreler açık 18 mayıstan beri sorun yok ne balıklarda nede co2de şimdilik herşey ber kemal.Güllerimin boyuda gözle görülür şekilde uzadı.

22. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Ergün bey eşim ve ikiz kızlarım 2 şer 2şer sahiplendiler bana da 2 siyah tül kaldı aman onlara birşey olmasın diye gözümle bakıyorum vallahi :)Aşırı değil co2 az az gidiyor.Resimlerde göreceksiniz ilerde içini mükemmel aydınlatıyor ama bilemem sizin yorumlarınızı artık bakacaz.Floresanların altına ayna kestim
    120 cm*20 cm ölçülerinde ışık direk akvaryum da ama bitkilerin durumuna göre bakacaz dediğinizi yaparım belkide ilerde tesekkür ederim değerli yorumlarınıza.

Sayfayı Paylaş