Arkadaşlar elimde powerled armatür var.50lt Bitki akvaryumu kuracağım kullanabilirmiyim.monte carlo bitkisi için 4x6500K - 1x22000K - 4xRoyal Mavi(445nm) - 2xMavi(475nm)- 1xDeep Kırmızı (660nm)
geç büyüme olabilir ama tank üzerine koyarak bitkilerdeki fotosentez olayını gözlemlemenizi tavsiye ederim
T5 armatürüm de var.2 flerosan var 24w sylvania grolüx 24w sylvania aquastar mı 24w eheim fresh power plant 24w eheim fresh power daylight mı daha iyi olur
T5 armatürüm de var.2 flerosan var üzerinde 24w sylvania grolüx 24w sylvania aquastar mı 24w eheim freshpower plant 24w eheim fresh power daylight Hangi ikili daha iyi olur
Led lambanız resif için kullanılanlardan. Bitkili için uygun olmayacaktır. Grolux ve Aquastar ikilisi bence uygun olacaktır. Sırf Eheim diye uçuk paralar ödemenin gereği yok.
Ben de florasanlarımı Denizli'den alıyorum. Firmanın adı şu anda aklımda değil ama toptancı olduğu için her türlü florasan bulunuyor.
Kendi yaptığım power led armatürü göstereyim bende. Toplam 56 w içinde 6.500K, 10.000K, 4.000K, 660 nm Deep red, Royal blue, 420nm UV var dizilim aşağıdaki gibi
İnşallah haftaya @hedayse hocamın da desteği ile kuracağım akvaryumu power led tavsiye ettiler yaklaşık 150 lt için 52 adet kullandım umarım problem çıkmaz.(resimdeki işçilik iç acıtıyor biliyorum )
Power led kullanımında 3 litrete başına 1 w olarak düşüyo diye biliyorum ve 4000k konusunda pek iyi şeyler duymamıştım yosunlanma filan oluyo diye biliyorum bence onları sizde bi araştırın derim
4000 K çok korkulacak bir şey olduğunu düşünmüyorum floresandaki karşılığı 840 kodlu sıcak gün ışığıdır ki onun da bitkiler üstündeki etkisi malum
4000 K bir sorun yaratmaz hatta hiçbiri sorun yaratmaz. Yosunlar ışık değil su kimyasında meydana gelen dengesizlikler nedeniyle oluşuyor.
T5 Flerosanları Denizlide 865 840 kodlu (philips yada osram) hangi işyerinden aldığınızı hatırlarsanız yazabilirmisiniz