Bitkilide Hollanda tarzı yolunda....

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve hak45 tarafından 02/12/15 başlatılmıştır.

1. hak45

hak45 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    3
    Boyut En*Boy*Yükseklik (cm):150*60*40h
    Kapasite (litre):300 lt su haçmi
    Beslenen Canlılar:discus vs.
    Filtrasyon:fluval 205,dolphın c-1600
    Işıklandırma Floresanları:4*54w grolux-aquastar
    Işıklandırma Süresi ve Düzeni:7saat
    Su Değişim Oranı ve Aralığı:haftalık/%25-30
    Kullanılan Yemler:dana yüreği-sera discus-tetra muhtelif yemleri-new life spectrum
    Kullanılan İlaçlar:ilaçtan kaçınıyorum.

Açıklama:hıgh tech tankımda 24h düzenli co2 desteği var.

Arkadaşlar herkese Hayırlı ve Sağlıklı hobiler dileyerek konuya başlamak isterim.

Her zaman bol bitkili ve farklı renklere sahip bitkili akvaryumları sevmişimdir.bu sebeple Hollanda tarzı akvaryum kurmak için kolları sıvadım.yaklaşık 10 gün önce kurulumu yaptım. Tankımı hızlı şekilde kurmak için eski tankımdaki oturmuş suyu kullandım.Tabanda winra taban gübresi ve üzerine Hagen kum kullandım.Forumdan Ergün Beyden (Bitkici) satın aldığım ve Hayri Bey'den (hayrii) hediye olarak aldığım bitkiler için kendilerine teşekkür ederim.Kısa süreliğine eski tanktan gelen bitkilerde var olan yosun problemini %80 oranında azaltmış durumdayım.Kullandığım gübreler winra marka macro.micro ve demir gübresidir.Tankımın gelişimini buradan sizlere zaman zaman paylaşarak gelişimi hakkında bilgi vereceğim. P_20151201_140036.jpg P_20151201_140036.jpg P_20151201_140043.jpg P_20151201_140100.jpg P_20151201_140154.jpg P_20151201_140211.jpg P_20151201_140231.jpg

afacan80 ve zekigonlum bunu beğendi.

2. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Hakan Bey merhabalar kurulumunuz hayırlı olsun. Tankın ebatı maşallah bayağı etkileyici, balık olarak discus demişsiniz ama melek balıkları var geçiş mi olacak? Filtre neden 2 adet acaba 1 tanesi yetersiz mi geliyor, kullandığınız gübreler winra markalar yani bunlar ile ilgili ppm hesabı yapabiliyor musunuz?

hak45 bunu beğendi.

3. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Hakan bey kurulumunuz hayırlı olsun. Çok güzel bir kurulum olacağa benziyor. Forumumuzda İbrahim beyde sizin gibi bitkili discus akvaryumu kurmaya çalışıyor. İnşallah ikinizde başarılı olabilirsiniz. Discuslar pek hoşlanmasa bile bitkileri riske atmamak için 26-27 derece üzerine pek çıkmamaya özen göstermelisiniz. Bu sıcaklıklar bitkiler için üst sınırdır. Yemleme ile hayli yüksek miktarda fosfat ve amonyak girdiği için yemlemeyi ve gübrelemeyi mümkün mertebe düşük tutmaya çalışırsanız yosun sorunu yaşama olasılığınız daha aza iner. Gelişmeleri takip ediyor olacağım.

hak45 ve hedayse bunu beğendi.

4. hak45

hak45 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    3
    Hakan Bey teşekkür ederim.İnşallah umduğum gibi olur.aynı ölçüler de cama camda Discuslarım var.Şehir dışından arkadaşım Manisa'ya yerleşti.Bendeki boş tankı ona verdim.Tankın oturması için balıkları bende misafir.Bu hafta sonu alınca tanka dahil olacak.filitre diğer tankta ancak bu tanka balıklar geçince her ikisini de kullanacağım.Malum fluval 205 yeterli gelmiyor. winra gübrelerin üzerinde belirtilen miktarları yarı yarıya düşürerek haftada iki kez kullanıyorum.Su ölçümü yapmıyorum.ppm miktarı İmşallah sorun olmaz.bitkileri gözlemleyerek sonuçları göreceğim.Winra demirde tankın suyunu epey bir boyuyor.bakalım belki iptal ederek dıy yada markalı bir demir gübresi ile değiştirebilirim.

hedayse bunu beğendi.

5. hak45

hak45 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    3
    sağolun Ergün Bey,discusları ocak ayında almıştım.şuan erginler.Malum yavru veya gençken 30 ve üzeri derecelerde büyütmek mümkünken şimdi su sıcaklığını 25.5-26 derecelerde bakıyorum.Bitkilide sıkıntı yaşamayacağımı sanıyorum.yemlemeyi de eskisi kadar fazla yapmıyorum.yinede dediğiniz gibi yaparak ve su değişimlerini haftada iki kez yaparak giderebilirim.bu arada video paylaşayım.

Bitkici ve hedayse bunu beğendi.

6. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Haftada iki defa su değiştirilebiliyorsa organik yük azalacağı için olumlu sonuç verecektir. Discus ile bitkileri aynı anda mutlu edebilirseniz zaten bu işin nirvanasına ermiş olursunuz.

zekigonlum, hedayse ve hak45 bunu beğendi.

7. hak45

hak45 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    3
    Benim de düşüncem aynı.Kışın günlük yaptığım su değişimi alışkanlığı ile sorun olmadan halletmeye çalışırım.:)

8. aymoli

aymoli Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    30
    Ödül Puanları:
    28
    Tankın yüksekliği 5 yada 10cm daha yüksek olsaymış çok daha güzel olurmuş aslında. Hakan Bey nedense markalı demir gübreleri suyu çok fazla boyama yapabiliyor. Dıylarda böyle bir durum söz konusu değil.

hak45 bunu beğendi.

9. nuran44

nuran44 Deneyimli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    131
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    ev hanımı
    Akvaryumun uzunluğu genişliği süper keşke yüksekliği de fazla olsaydı..Ağaç dalına sarılmış moss bitkileri çok güzel gözüküyor..kolay gelsin inşallah..başarılar ..

hak45 bunu beğendi.

10. zekigonlum

zekigonlum Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    104
    Ödül Puanları:
    43
    Hakan bey Allah kolaylik versin. Nette o kadar güzel bitkili discus akvaryumu fotoğrafları var ki insanin akli gitmiyor değil :)

hak45 bunu beğendi.

11. hak45

hak45 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    3
    Dediğiniz gibi güzel olabilirdi.Bitkilerin daha iyi gelişim olabilmesi için 40 cm tuttum.Bu ölçüde de sanki cinemaskop görüntü hoş duruyor.Dediğiniz gibi dıy demir gübresi de var boyama yapmıyor.Kısa zamandır kullandığım bir marka uzun vadede performansını görmek istiyorum.

12. hak45

hak45 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    3
    Herkese teşekkür ederim.discusların tanka eklenmesi için sabırsızlanıyorum.bir senedir bu sebeple cama camda bakarak bugünleri hayal ettim.İnşallah beklentilerimi karşılarım.Ben de bitkili discus videoları izlerken iç geçirmiyor değildim.

Arkadaşlar bu tankta ısıtıcı yok odada da şuan petekler yanmıyor.su ısısı 21 derece sizce sıkıntı olur mu? Üç dört gün sonra kademeli olarak ısıyı artıracağım.Balıkların ve bitkilerin durumu şimdilik gayet iyi.

Ergün Bey gönderdiğiniz kendi bitkilerinizin durumları için neler söyleyebilirsiniz. P_20151203_111636.jpg P_20151203_111737.jpg P_20151203_111737.jpg P_20151203_111722.jpg P_20151203_111757.jpg P_20151203_111817.jpg

Ekli Dosyalar:

13. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Hakan bey bitkiler için 18-19 derecelere düşmedikçe bir sorun olmaz. Ramireziler 21 derecede üşümüyorsa bir sorun olmaz. Bitkiler daha yeni geldiği için fena durmuyorlar. Myriophyllum Mattogrossense ve Myriophyllum Roraima narin yapraklı bitkiler oldukları için sanki biraz sıkışmış gibi gözüküyor ama bir kaç güne adaptasyon sürecini atlatıp yaprakları iyice açılır. Asıl durumları bir kaç hafta sonra sizin akvaryumun şartlarına alıştıklarında belli olacak.

hak45 bunu beğendi.

14. hak45

hak45 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    3
    Ramirezi lerin sağlıkları gayet iyi.MyriophyllumMattogrossense ve Myriophyllum Roraima ışığı ilk açtığımda üst kısımları açıkken ilerleyen zamanda kendilerini kapatıyorlar.sanırım tepkimeleri normaldir.

15. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Roimadaki durumu bende cabomba furcata da gözlemliyorum çoğu zaman bir sıkıntı olmuyor. Sanırım yapıları böyle.

16. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Bitkiler ışık altında fotosentez yaparak bünyelerine atp ve glikoz depolar. Bitki yeteri kadar besini depoladıktan sonra kendini kapatmaya başlar. Artık depoladığı glikozu nişasta sentezinde kullanmak üzere karanlık ortama ihtiyacı vardır. Bitki bu nişastayı ise büyümek ve gelişmek için kullanır. Bazı bitkilerde görülen yaprakları kapatma olayı bu nedenle doğal bir davranıştır.

zekigonlum ve hak45 bunu beğendi.

17. hak45

hak45 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    3
    Ergün Bey açıklamanız ve bilginiz için teşekkür ederim.Bu durumda bitkilerin verdiği tepkime adaptasyonun olumlu yönde gittiğini gösteriyor.bekleyip görelim sonuçları.Bu arada bu ürünü kullanan arkadaşlar var mıdır?gübrelemeye olumsuz etki yapar mı? IMG-20151204-WA0016.jpg

18. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Hakan bey bu filtre içerisine uygulanan bir malzeme 6 ayda bir yenilenmesi gerekiyor diye biliyorum. Bitkili akvaryumda etkisi ne olur tam bilemiyorum.

19. ucaktas

ucaktas Deneyimli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    115
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    Öğrenci
    Çok başarılı bir çalışma olmuş camın yüksekliği biraz fazla olsaydı çok daha iyi olurdu.Melek balıklarınız çok güzelmiş kaç cm boyundalar?Hollanda tarzı için beyaz kum daha bir hoş duruyor kumu değştirecek misiniz?Bitkilerden beğenmediğiniz atacağınız olusa paylaşın lütfen.

20. hak45

hak45 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    3
    nitrojenli organik atıkları temizleyerek nitrit,nitrat ve amonyak'ı temizlediğini belirtiyor.deniyerek sonucu paylaşayım.Hakan Bey dediğiniz gibi 6 kullanıp temizleme sonrası tekrar kullanılabilen bir ürün.

Utku Bey teşekkür ederim.Cam yüksekliğini bilerek 40 cm yaptım.Bu ölçünün bitkili için daha ideal olduğunu düşünüyorum.ayrıca bu yükseklik ile en 60cm olmasına rağmen tankın her tarafına rahatlıkla ulaşmak mümkün oluyor.beyaz kum düşünmüştüm ama son kararım siyah Hagen oldu.tankın tamamını bitki yapınca zemin görünmeyeceğinden sıkıntı olmayacak.değiştirmeyi düşünmüyorum.meleklerin boylarını ölçmedim.Arkadaşıma ait geçici bendeler isteyen olursa satılık.Fazla bitkileri daha öncede ürün satışlarımın yanında hediye olarak veriyordum.Tabiki bitkilerin gelişimleri olumlu olursa atmak yerine hediye edebilirim.

Son düzenleme: 05/12/15

21. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Tankta nitrit ve nitrat üzerine etkisi var ise bitkili için sıkıntı yapabilir.

22. hak45

hak45 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    3
    Hakan Bey bitkili akvaryumlarda kullananlar ancak süre olarak ne kadar kullanıyorlar bilmiyorum.anladığım kadarıyla nitrojenliorganik atıklarını (yani yem ve balık pisliklerinden) temizliyerek nitrit,nitrat ve amonyak oluşumunu engellemesi.direkt bu kimyasalları temizlemiyor olabilir.deneyip sonuçlarını paylaşırım.

zekigonlum bunu beğendi.

23. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bu durumda tankta oluşacak nitrat ve fosfat miktarını gübrelemede düşünmeden gübreleme yapmak gerek lakin takıldığım tarafı ortamda oluşanı tuttuğu gibi bizim eklediğimiz gübreleri de tutar mı?

Özetle organikleri ve sentetikleri yekünde hepsini tutuyor ise sıkıntı yaşanmaması. Gözlemlerinizi bekliyoruz, imkan olsa testler ile sınansa çok iyi olurdu yani gübre verip bir süre sonra ne kadar kaldığına bakılıp orantılama yapılabilirdi.

zekigonlum bunu beğendi.

24. zekigonlum

zekigonlum Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    104
    Ödül Puanları:
    43
    Ergün bey bilimsel makale tadinda bir cevap olmuş, elinize dilinize sağlık.

Gerçekten Hakan bey, bitki gelişiminde yüksekligin büyük etkisi var. Alçak ve geniş akvaryumlarin kendisi bile derinlik hissinde önemli bir artı sağlıyor.

25. hak45

hak45 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    3
    Hakan Bey dediğiniz gibi nitratıda toplayıp toplamadığını test ederek yapabilsek çok iyi olacak.Bir türlü tedarik edemedim.Sıkıntı durumunda mutlaka temin edeceğim.

Zeki Bey maksimum 40 cm yükseklikte T5 floların performansı çok iyi.Bunun üstündeki tanklarda maalesef bitki gelişiyor ama istenen formda olması mümkün değil.genişliğin fazla olması hem yapılacak tasarımın kolay yapılmasına hem de verdiği derinlik hissi mükemmel.yeri olan herkese tavsiyem yükseklikten ziyade enin büyük olması.tankın içine müdahele edilmesinin kolaylığı da cabası.

zekigonlum bunu beğendi.

26. zekigonlum

zekigonlum Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    104
    Ödül Puanları:
    43
    Haklısınız Hakan bey. Benim tank yüksekliği 55 cm, reflektorle çözmeye çalıştım ben de bu sorunu.Reflektor eklendikten sonra ciddi etkisini de gördüm diyebilirim.

27. hak45

hak45 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    3
    Zeki Bey isabetli karar olmuş bazılarımız reflektör olmasada olur diyerek kullanmıyor.Ancak veririmliliği artırıyor.

Arkadaşlar ayın birinde gelen bitkilerin 5 günlük gelişimi sizlerle paylaşayım.sağ tarafta arkadaşın tankı kurulana kadar enamet bitkileri çıkardım.
    IMG-20151207-WA0001.jpg

hedayse ve afacan80 bunu beğendi.

28. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Kısa sürede gözle görülür bir gelişme var. Bitkiler neredeyse hiç adaptasyon süreci yaşamamış gözüküyor.

29. hak45

hak45 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    3
    Evet ben de şaşırdım.henüz kök oluşumu yokken bu kadar hızlı büyüme olması şaşırtıcı. rotola sp.vietneamlar son hali nerdeyse su yüzeyine değecek.

30. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Maşallah tebrikler, Hacim olarak şahane bir tank derinlik 60olması tüm peyzajları rahat yapmaya olanak sağlar başarılar,şimdiden keyif dinginlik yaşatacak kurulum olmuş hayırlısı olsun..Arka plana bir fon uygularsanız dahada habitata uygun görünüm elde edilebilir.

hak45 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş