Boyut Boy*En*Yükseklik (cm): 150x50x60h Kapasite (litre): ortalama 450 lt Bitki Türleri: Lilopsis,rosenerving,rotala daha sonra bitki çeşidi ve yoğunluğu artacak. Beslenen Canlılar:Karides ve canlı doğuran türleri neon tetra olacak Filtrasyon: dış filtre Işıklandırma Floresanları: şimdilik 3 adet 117cm lik 39 w t5 floresan Işıklandırma Süresi ve Düzeni:günde 6 -8saat olacak Su Değişim Oranı ve Aralığı: haftalık %25 -%50 arası yapılacak Kullanılan Yemler: piyasadaki kaliteli bitkisel ve proteinsel çeşitli yemler kullanılacak. Gübreleme: Belirlenen zamanlarda nitrat-potasyum-fosfat-demir ve mikro element gübreleri verilecek Co2 - Saniye / Kabarcık :Tank yeni kurulum aşamasında ileride tüpü co2 sistemine geçilecek. Kullanılan İlaçlar:Henüz ilaç kullanmıyorum.İnş kullanmak zorundada kalmam. Açıklama: Merhaba arkadaşlar bitkili akvaryuma yeni yeni heves salan bir hobici olarak aranıza Denizli'den katılıyorum.Yeni bir akvaryum aldım 150x50x60h boyutlarında ortalama 450 litre su alıyor. Tabanı Hakan beyin makalesinden esinlenerek orada yazanlar gibi kurdum ama tek eksik kömür tozu, bulamadığım için koyamadım. Zeminde Kil ve torf üzerindede kalınca hagen kum var. Elimde 2-3 adet büyük mango kökleri var onları nasıl koysam daha güzel olur diye düşünüyorum bu konuda sizlerde fikir verirseniz çok sevinirim. Hakan bey elinizde varsa nitrat-potasyum-fosfat gübrelerinden varsa bende almak istiyorum ve başlamışken tüplü co2 sisteminide kurup bir defada bana gerekli olacak bir çok şeyi hevesliyken yapmak istiyorum.Bana regülatör konusundada yardımcı olabilir misiniz?Eğer imkan varsa regülatör ve gübreleri bir kargoda sizden alma şansım var mı? Birde difüzör olarak ne kullanmalıyım nereden kimden temin edebilirim sizlerin fikirlerini almak isterim. Bu arada Denizli'de Bora ve Osman hocamla tanıştık kendileriyle azda olsa sohbet etme imkanım oldu.Bora beyden de fikirler aldım.Kendisinden az çok bitkide aldım. İnş.sizlerinde yönlendirmeleriyle yardımlarıyla her şey güzel başlar ve güzel gider.Şimdiden yardımlarınız için tşk ederim. Saygılar Eki Görüntüle 3311 Eki Görüntüle 3312 Eki Görüntüle 3313
Mrb Feyzi bey aramıza hoş geldiniz.Sizinle tanışmaktan çok memnun oldum.Eğer az çok bir faydam olduysa ne mutlu bana. Forumdaki arkadaşlarımızın da yardımlarıyla inş güzel bir tanka sahip olacaksınız ama baştan söliyeyim bu konuda sabırlı olmalısınız Bizim hobinin en önemli püf noktası sabırdır bence Ne diyeyim aramıza tekrardan hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Sevgi ve muhabbetle...
Selam hosgeldiniz Feyzi bey tankiniz masallah epey buyuk iyi bitkilerle super olur nacizane arka plan tanki biraz karmasiklastirmis gibi geldi mangrow koklerinin guzelligini ortmus gibi siyah mavi keyfinize gore bir duzenleme yapma imkaniniz var ise denemenizi tavsiye ederim tankin boyutunu daha efektif gosterecektir saygilar..
Feyzi Bey aramıza hoşgeldiniz kurulumunuz hayırlı olsun. İlk göze çarpan İbrahim bey 'in de dediği gibi arka fonu sade bir renk yaparsanız çok iyi olacak tankın içinde ne var ne yok hiç belli olmamış. Işıklandırma 117cm 39w olduğuna emin misiniz ve floresanların kodları nedir yani gün ışıkları mı? Difüzör için istersenizticari ürünlerden alabilirsiniz yada aşağıdaki linkte anlatıldığı gibi kendiniz yapabilirsiniz ben kendim yaptım onu kullanıyorum yaklaşık 3 aydır sorun yok şükür. Dıy Co2 Difüzör Yapımı Resimli Anlatım | Akvaryumda.com Akvaryumda Buluşalım! Regülatör için eğer etrafınızda temin edeceğiniz bir yer yok ise ben yardımcı olmaya çalışayım kesinleştirin özel mesaj ile bildirirsiniz. NPK konusunda yardımcı olabilirim siz miktarını belirleyip ragülatörle birlikte durumu özel mesaj atarsınız. Tankın yüksekliği oldukça fazla 60cm için ışıklandırma verimi alamayabilirsiniz biraz deneyin ama benim tavsiyem yüksekliği 50cm civarına düşürmeniz ve üstte kalacak boşluğa şerit şeklinde bir kaplama yapabilirsiniz.
Başlangıç için haylı iddialı bir akvaryum olmuş ama 60 yükseklik size aydınlatma konusunda sorun çıkaracaktır. Aydınlatmanız da maalesef bence yetersiz. Bu haliyle rotalalarınız büyük ihtimalle yaşayamayacaklar. Işık sorununu çözmeden başlamanızı tavsiye etmem. Arka fonu değiştirmenizi tavsiye ederim, çok karışık.
Feyzi bey aramıza hoş geldiniz. Diğer arkadaşlar da bahsetmiş ama tekrar edeyim 60 cm yükselikte 4x80w t5 florasanlar ile ancak basit bitkilere bakabilirsiniz. Daha güzel ve zor bitkilere geçmek için 5x80 w t5 ya da 6x80w t5 florasana ihtiyaç duyarsınız. Bu nedenle baştan planınızı yapıp ya yüksekliği düşürmeye çalışın ya da ışıklandırmayı baştan kurup gücü artırın. Boşa enerji tüketilmemesi için benim tavsiyem yüksekliği 50 cm seviyesine çekmeniz ya da 50 cm'ye kadar su doldurup üst tarafı siyah bantlar ile kapatmanız olur. Bitkilerin daha rahat gözükmesi için arka planı da düz bir renk yapın derim. Beyaz, krem rengi ya da siyah renklerden zevkinize uyan bir tanesini kullanabilirsiniz. Uzun olan kökü ters çevirip havaya bakacak şekilde kullanabilirsiniz. Tabi bazı bölgelerine moss türlerinden sarmanız da görselliğini artırır. Tabanı nasıl oluşturdunuz?
Teşekkür Öncelikle vakit ayırıp deneyim ve iyi niyetlerini paylaşan herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Bir süredir seyehatte olduğumdan ve sorularıma bu kadar çabuk cevap gelmeyeceğini varsaydığımdan portala girmemiştim. Akvaryum konusunda biraz sabırsız ve deneyimsizim.Bu vesile ile internet ortamından aldığım moss bitki v.b. şeyler hem resimdekilere benzemiyor hemde akvaryuma nasıl yerleştireceğimi bilemiyorum.Kendimi araba arkasından koşan fino gibi hissediyorum.Yaklasam ne yapacağımı bilemiyorum İhtiyacım olacak aparatları nereden alacağımı da bilemez durumdayım.Deneyim sahibi kişilerden ricam karbondioksit ,flouresan,kolay yetişen yeşil taban bitkisi,karides ve karideslerle yaşayacak balık ihtiyacım konusunda bana destek vermeleri. Sevgi ve saygılarımla.
Bitki konusunda hakan beyin bilgileri edinme sansiniz yuksek inceleyin.oyle bi tankta hersey oluacele etmemeniz iyi olur tecrube ile sabittir)
Bu gibi konulara şu an yorum yapmam için Acemiyim . Ama fatih beyinde dediği gibi Yükseklik Biraz fazla gibi geldi banada Ama Çok Güzel olacak Oturunca.
Tank yükseklikleri ışıklandırma sorunu dikip düzeltmede yorar laki avantajı da olan kısımları vardır öncelikle malum artık internet var birkaç video ile tankınızın içerik olarak nasıl olacağınızı ince ince oluşturursunuz tutup 100bitki dikip karman çorman olan bir akvaryuma bakacağınıza kökleri belli düzgün bitkilerle canlıların habitatlarına uygun bir akvaryum ve ekipman ile önünde bir kahve içtiğinizdeki keyfi hazzı hiç bir şey veremez diye düşünürüm illaki tecrübe aşamalarınız olacak bende acemiyim sizden farkım yok bunu böyle bilin sadece zaman ayırıp az görsel az okumalarla belli şeyleri yapmaya çalışıyoruz ilk tavsiyem büyük hacimli bir tankınız var sehpası durduğu yer forumda Hakan beyin ve diğer arkadaşların makalelerini okumanız ışıklandırma ekipmanları armatürler hobi keyif işidir ve ucuz değillerdir olabilen en uygun düzgün bir sistem kurdunuzmu bitki değişir canlı değiişir ama bu hobiyi severseniz ana ekipman değişmez gün gün anlatırız anlatırsınız sorunda çıksa hep beraber çözülür saygılar..
Feyzi bey CO2 tüpü alacaksanız dolabınızın içine girebilecek boyda almanızı tavsiye ederim. İnternetten sıfır bulabileceğiniz gibi Hakan beyden ikinci el de temin edebilirsiniz. Daha sonra size regülatör ve difüzör lazım olacak onları da internetten temin edebilirsiniz. Florasan konusunda ilk önce kararınızı öğrenmemiz gerekiyor. Bu yükseklikte devam mı edeceksiniz yoksa yüksekliği düşürecek misiniz? Taban bitkileri için kafanızı takmayın bende ve Hakan beyde nispeten kolay yetişen taban bitkileri bulunuyor. Diğer parçaları temin ettikten sonra bitki konusunu hallederiz.
Feyzi bey tankınızın üst ön yan çerçeve kısmından 5cm gibi düşürmeniz için kendi yaptığım uygulamayı gece çok geçti telin şarzı bitmiş çekemedim konumda akşama çekeceğim ekleyip yükseklikten ve kireç lekesi oluşumundan bertaraf edebileceğim bir bant uygulaması yaptım faydası olur hem 60cm yükseklik en azından 55e düşer ve hortum kireç görselliğinide bertaraf edebilirsiniz gibi düşündüm ışık daha yayılabilir ..
Fevzi bey kurulumunuz hayırlı olsun.Saglıklı ,sorunsuz ,rengarenk bir akvaryumunuz olması dilegimizdir.
Feyzi Bey tankınız kurulum aşaması bittikten sonra seyir zevk yüksek olacağa benziyor.Tek eleştirdiğim nokta arka fon sade bir arka fon bitkili akvaryumlarda bitkilerin daha çok ön plana çıkmasını sağlar, sizin de kullandığınız karışık arka fonlar bitkilerin görselliğini boğar.Size tavsiyem açık renkli arka fon kullanmanız yönünde olacaktır.