Bitkili Serüvenim

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve BORA83 tarafından 03/11/13 başlatılmıştır.

1. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Boyut (cm): 100X 50X 40 h
    Kapasite (litre): 200 lt
    Canlılar:lepistes- Kiraz karides-albino vatoz- katil salyangoz-makrakanta

Malzemeler: TETRA EX 700 dış filtre, Atman AT 200 W ısıtıcı,
    Isıklandırma : Akvaryuma 4 adet Floresan vardır 2adet 21 Watt T5 floresan +2 adet 39 w T5floresan kullanilmistir

Akvaryum Bakımı:20 gÜNDE 1 KEZ %25 su değişimi

Kullanılan Yemler: kaliteli pul yemler,

Tabanda kullandığım malzemeler: Kömür tozu,3 litre torf,Bir miktar kil üzerine dere kumu.Taban kalınlığı 4-5 cm civarı

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Kullanmamaya çalışıyorum en güzeli hastalığı hiç sokmamak.Hele hele bitkili akvaryum olduğu için tuzu kesinlikle kullanmayacağım

Balık bakımını günlük 3 kez az mıktarda yem vererek gerçekleştiriyorum.
    Haftada 1gün aç bırakıp ertesi gün haşlanmış ıspanak veya salatalık veriyorum.

2. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bora Hocam anladığım kadarıyla bu akvaryum da low-tech olacak ve bizim klasik ama etkili taban malzemelerini kullanmışsınız. Güzel bir akvaryum olacağa benziyor, ilk kurulum aşamasında su değişim aralığını fazla tutmamakta fayda var ilk 1-1,5 ay önemli dönem, bitkiler adaptasyonu atlatınca sıkıntı olmaz yosun yönünden.

3. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0

Ekli Dosyalar:

4. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bora hocam tankın yine formu yerinde ve güzel gidiyor. Potasyum veriyor musunuz?

5. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Aklıma geldikçe üşenmezsem veriyorum.Maşallah sistem oturdu pek müdahale etmesemde iyi gidiyor çok şükür :)

6. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Nitrat düzeyini dengede tutmak için su değişimi sonrası ve aralarda potasyum gübrelemesi yapmakta fayda var.
    Lakin tabanda kil var ise bunu da hesaba koymayı unutmayın hocam.

7. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Haklısınız Hakan bey oturmuş doğal döngüyü bozmamak lazım arada takvıye gübrelemeler yapmak lazım
    :)

8. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Bora hocam maşallah bitkiler çok sağlıklı ve güzel gözüküyor. Siz yine de gübrelemeyi düzenli yapmayı ihmal etmeyin.

9. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Evet Ergun hocam haklısınız disiplinli bir şekilde akvaryum bakımlarına yeniden başlamam lazım evde güvercinlerde olunca akvaryumla çok ilgilnemedim ama 15 günde bir gübrelemelere yeniden başlayacağım :)

10. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0

Ekli Dosyalar:

11. zekigonlum

zekigonlum Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    104
    Ödül Puanları:
    43
    Kısmetse benim kurulumda böyle güzel olur inşallah.

12. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Allahin izniyle guzel olacak insallah Zeki bey:) Bizim icin isin sirri tabanin bol besin icerikli olmasi ve isigin guclu olmasi bu etken olduktan sonra duzenli gubreleme ve su degisimleride yapildimi bitkiler cosar bitkiler costumu baliklar simarir balik ve butki guzel oldugu zaman ise seyrine doyum olmaz:)İns. Daha guzelleri sizin olacak Zeki bey.

13. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0

Ekli Dosyalar:

14. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Bora hocam durum çok vahim değil. Düzenli gübrelemeye başladıktan sonra sende olmayan türlerden bir paket yaparız sana, bak o zaman nasıl güzel gözüküyor. :)

15. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Sagol varol Ergün hocam.ins akvaryumu toparlayacagiz.Ilerleyen zamanlarda elimdeki mosslari cikarmayi düşünüyorum.Akvaryumu sanki daha dağınık gosteriyor gibi geliyor.Birazda birkaç farkli tur bitkiler eklersek ve on plandaki cripto brownlari duzunledimmi daha gorsel olacagini dusunuyorum.
    Ama evde hem güvercin hem muhabbet kuslari hemde akvaryum olunca yorucu oluyor ayrica is guc derken hepsinede zaman yetistiremiyorum.Size ve hakan beye hayranlikla bakiyorum.
    Saygilar...

16. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bora hocam kedi kasaba bakarak usta olmuyor yalnız.... :)

Öyle hayranlıkla bakmak yerine sende biraz daha feragat edip daha güzel işler çıkarırsınız inşallah.

HOCAM... CO2 tüpüne göz koymuştum biten tüpümün yerine kullanırım diye ama geçen hafta boş tüpümün yerine dolusu geldi. Ben anlamam arkadaş ilk fırsatta tüpünü göndermek için bir tarih tayin et göndereyim tüpünü onu bunu anlamam. Hi-tech 'e geç artık sende, biraz yosunun çeşitleri ile tanışmalısın.
    Mosslar zaten tankta nitrat süngeri görevindeler, bir de senin su üstü bitkilerin vardır vesselam Allah Selamet Versin. Dikkat et yosunlar seni yormasın, mossları at sat hediye et çıkart gitsin. Low-techlerde çok gerekli bir tür olmadığını düşünüyorum. İllaki besleyeceğim dersen filtreni düzenli temizlemeyip su değişmlerini azaltıp nitrat sağlamak gerek yada ilave nitrat vermek gerekki bu durumda fosfat potasyum takviyesi derken maksadını aşan bir düzen geliyor peşinden. Oldu olacak birde co2 ver olsun bitsin :)

Başarılar hocam.

17. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Tsk ederim Hakan kardeşim. Dediklerinde haklisin yillardir senin harika akvaryum fotolarini izler dururum ama kendim 1 tanesinin benzerini bile beceremedim bu is bakmakla olmuyor.
    Hele bu sene akvaryum tamamen dengesiz bir hal aldi.Malum cam balkonda durduğu için bazen güneş aliyor bazen az aliyor bitkiler ilk baslarda cok iyilerken simdi son 1 aydir bi sac yosunu var temizlemekten bıktım:( YORULDUM Bu foto en iyi hali:( su üstü bitkilerini cikarttim attim artik hic yok ama ortamin dengesi bozulduğu için bitkilerden pek verim alamiyorum.Buda hevesimi kaciriyor.Akvaryumun yüzüne bakmiyorum:(
    Diğer bir konuda elektrik faturalarim ilk ay 103tl simdi 114tl gelemesi icimi karartiyor.Akvaryumun 200wattlik isiticisi geceleri neredyse full calisiyor.Gunluk 2 saatte araba kullanip yorulup eve gelince birde akvaryumun bu hali beni iyice soguttu artik basa cikamiyorum.
    Biseyler dusunecegim belki hobiye ara verebilirim bilemiyorum ya tamam diyecegim yada devam diyeceğim:)
    Görüşmek uzere herkese sevgi ve saygilarimla...

18. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Bora bey bende de 200w isitici var akvaryumu ilk kurduğum da hep acikti daha sonra lambasinin hic sonmedigini farkettim isiticiyi artirsamda dursemde termometre hep çalıştı sonra anladimki bozulmus fakat fişi çıkardım akvaryumun isisi 20-21 derecede kaldi evin isisi ile isiniyor ev en soğuk 18 derece oluyor. Isida Hakan bey ile Ergün beyin ilk başta önerdiği isida tropik bitkilere geçerken yeni bir ısıtıcı almayı düşünüyorum bence sizde alternatif yollar bulabilirsiniz baharın gelmesine az kaldi. Akvaryumu daha sicak biryere alirsaniz sorun çözülecektir. Bizde bitki gondeririz bahar yeni bir peyzaj yaparsiniz . Isitla icin yeni çözümler bulunabilir isitici ile su arasinda hava boşluğu var iletkenliği çok olmaz. Karifer sistemleride içine farkli bir sivi koyularak tasarruf yapila buluyor bunuda bir Türk buldu:)

19. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Güzel yorumunuz icin tşk ederim Onur bey. Akvaryumu evin icine alsam isi problemini hallederimde evde akvaryumu koyabilecegim rahat güzel bir yer yok.Malum bitkili akvaryum olduğu icin genelde 15-20 gunde bir budama yapiyordum elimi sokup cikarirkende etrafa su sicriyordu silmesi temizlemesi zor geldigi icinde cam balkona kurdum akvaryumu ama burada akvaryumdan hic verim alamiyorum.Ayrica cam balkonda geceleri sicaklik 14-15dereceye dusuyor.isitici 24 dereceye ayarladim su 21 derece filan oluyor baliklar alisti sikinti pek olmuyorda bitkiler keyfsiz bu durumda keyfimi kaciriyor.Bakalim ilerleyen gunlerde neler olacak.
    Gorusmek uzere:)

20. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bora Hocam seni 4 yıldır tanırım sen hobiyi bırakırsan ben de bırakırım emin ol :)

Sen de benim gibi bu hobiden zor vazgeçersin. Bizim hobiyi bırakmamız için bu hobi adına ne bir resim ne bir dükkan vs. hiç bir şeye ulaşamamamız görmememiz lazım haksızsam haksızsın de.

Bu arada Bora Hocam elektrik konusunu dert etme ona bir çözüm getireceğiz. Bu konuyu daha önce farklı bir forumda yazmıştım herkes tabir yeridne ise üstüme atladı ters tepki verdiler ama bunun işleyebilirliği durumunu beraber paylaşalım bakalım konusunu şimdi açıyorum. Unutmadan zevkin maliyet hesabı olmamalı. Sen sigara içmezsin, ya içseydin: 2 günde 1 paket sigara içsen ve orta kalite bir sigaraya 6 tl para versen. Günlük 3 tl oldumu? evet; aylık 90 tl. Buyur burdan yak senin paket eksilmesin :)

http://forum.akvaryumda.com/co2-isi...5w-isitici-kullanarak-elektrik-tasarrufu.html

Herkesten yorum bekliyorum bakalım ne çıkacak :)

Biz millet olarak bazı şeylerin hesabını yapmayız ama bu hobi için inanın hesabı pek yapmamak gerek diye düşünüyorum, ben çok seviyorum akvaryumumu karşısında 15 dk balıklarımı bitkileri seyretsem rahatlıyorum kafam dağılıyor.

Senin akvaryumun düzelir Hocam dert etme, iyi günde varsan kötü günde de olacaksın Bora Hocam.

Şu yosunları bi yakından göreli bence illaki çözeriz, hiç birşey yapmasan sadece su değiştir 3 günde 1 %30 inana 20 güne geçer hepsi. Olmadı mı canın iyice sıkılmaya mı başladı, bak hepimiz sana bitki gönderebiliriz şahsım adına kargosunu bile öderim kapına kadar gelir. Çokta canım sıkılırsa Denizliye gelirim akvaryuma enjekte eder geri dönerim yani :) (off çok fena gaza geldim)

21. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Bora bey akvaryumunuzla ilgili son durum nedir nasıl bir karar aldınız. Baharın gelmesine 2 ay kaldı şuan için görüntüsüne çok önem vermiyorsanız akvaryumun etrafına yaltım yapabilirsiniz diye düşünüyorum.

Soğuk hava şartlarında bitki aydınlatması nasıl olmalı? Bazı bitkilerin kış aylarında kendilerini koruyucu sistemleri var, bunlara çok yıllıklı bitkiler deniyor, acaba soğuk ortamdaki bitkiyi çok fazla aydınlatırsak bitkinin kendini koruyan bu sistemini engelleyerek bitkiye zarar verebilirmiyiz.

22. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Mekkeden slm herkese... suan umredeyim herseyi birakip kutsal topraklara geldim.
    Akvaryumdan hic haberim yok döndüğümde akvaryumun durumunu paylasirim.
    Dualarimdasiniz saygilar...

23. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bora Hocam Rabbim YüceDergahında Kabulu Karin eylesin, Cümlesiyle herkese ama herkese gitmeyi nasip ve müesser eylesin inşallah.

Bizler için de dua et hocam, keşke bizde oralarda olsaydık. :)

24. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Eki Görüntüle 485

Eki Görüntüle 486
    Herkese slm çok şükür umreden sağ salim döndüm.Sitede yönetici arkadaşlarıma ve tüm site sakinlari için bol bol dua ettim:)
    İnş hepimizin gönlünden geçen tüm dualarımız kabul olur.
    Ben umredeykende benım akvaryum boş durmamış maşallah yosunlar almış başını gitmiş.
    Görür görmez tüm moralim bozuldu.Arabeske bağlayıp yosunlar derya olmuş akvaryumsa bir göl diyerek elimi kolumu sıvayıp temızlığe gırıstım :(
    Büyük oranda temızledım ama 1 haftaya kadar gene aynı hali alırlar dıye düşünüyorum.Tüm hevesim kaçtı balıklarda ölmüşler sayısı az geldi gözüme.Sanırım hobiyı belli bir ara bıraksam daha ıyı olacak.Akvaryumu görünce moralım bozuluyor.Hiç ilgilenmiyorum artık:(

Ekli Dosyalar:

25. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Bora bey çok sağolun Allah dualarınız kabul etsin herkesi için en hayırlısını versin. Akvaryumunuzun bu duruma gelmesi beklenilmedik bir durum değil moralinizi bozmayın bazı kişiler ilgilendiği halde akvaryumları çok daha kötü durumlara gelebiliyor. Akvaryumunuz şuanda besin içeriği çok yüksek geldi gözüme özellikle yosunlar gübre sanayisinde kullanıla biliyor humik asit ile ilgili bir deneme hiç yapmadık sizin akvaryumunuz şuanki haliyle denemek için çok müsait gibi geldi. yosunlara etkisini gözlemlemek için çok iyi bir ortam var ama tabi siz artık hevesinizi kaybettiyseniz böyle bir deneme yapmanızın da bir anlamı kalmıyor.

26. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Bora hocam Allah(C.C.) dualarınızı ve umrenizi kabul etsin. Size pek inandırıcı gelmeyecek ama fotolara bakınca aslında çok büyük bir sorununuzun olmadığını düşünüyorum. Saç yosunu mücadelesi kolay yosunlar arasında yer alıyor. Bol bol su değişimi yaparak ve biraz ilgilenerek tüm sorunların üstesinden gelebilirsin. Hevesini tamamen kaybetmediysen yosunla mücadele konusunda yardımcı olmaya çalışırım.

Ayrıca Onur beyin belirttiği gibi humik asit bulabilirseniz tankınız tam bir deney tankı olabilir.

27. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Mrb arkadaslar sizlere tsk ederim.Ama hevesimi kaybettim gecen seneki meragi kendimde gormuyorum.Gecen sene 2 akvaryum vardi ve tum aksami akvaryum karsisinda gecirirdim.Simdi aksamdan aksama 1 dakikaligina akvaryumun yanina gidip yem atip cekiliyorum.Su degisimi yapmak bana cok zor bi olay gelmeye basladi aslinda zor bisey degil ama ben oyle hissediyorum.Gunde ortalama 2 saat yol yapiyorum araba kullanma ve derslere gir cik hayat mesgalesi derken akvaryuma hic zaman ayiramaz oldum.Ayrica akvaryum cam balkonda durduğu icinde ortam soğuk oluyor.Akvaryum bakimdiz ve Gunduzleride asiri isik aliyor sanirim buda yosuna sebebiyet veriyor:( akvaryumu komple satiliga cikarmayi düşünüyorum.Satabilirsem saticam satamazsam akvaryumu bozup sil bastan baska bi odada yeni bastan kurulum yapicam.
    Umarim bana kirilmiyorsunuz ve beni anliyorsunuzdur.
    Bu arada humik asidi nereden bulup nasil kullanabilirim.Karides ve baliklara zarari olur mu ki?En azindan hobi adina ufak bi deney yapmaya calisayim buradan paylasmaya calisayimki bi katkim olsun dusuncesindeyim.
    Sevgiler saygilar...

28. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bora Hocam, ben seni 5 yıldır tanırım yok kardeşim öyle yosun oldu dağıtayım tankı. Madem dağıtacaksın o bitkileri sökme zahmetinde bulanacaksın sök komple biz sana yeni bitki takviyesinde bulunalım.

Kolay değil bu hobiden kopmak, ben müsade etmiyorum. Senin azmini ve çabalarının seviyesini çok iyi biliyorum sırf bunu bildiğim için kıvıracak bir yanın da yok bunu benim kadar sende biliyorsun hocam. Yok 2 saat yol yapıyorum, yok su değiştirmek zor oluyor ..

Allah için son defa bu soruları bir sor kendine; GERÇEKTEN ZOR MU? İSTERSEN YAPABİLİR MİSİN?

Lisanı kusur etmişsem affola.

29. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    :) Yaaaa Hakan kardeşim oyle bi beni koseye sıkıstıriyorsun ki hakikaten kacamiyorum.İkna kabiliyetin cok iyi.Sana bisey diyemiyorum.Icimdeki hevesi yeniden harekete gecirmeye calisacagim...
    Evet cok şükür 5 yildir taniriz birbirimizi güzel bi dostlugumuz da var.Sen nasil dersen oyle olsun ben bu aksam akvaryumu guzelce temizliyeyim su değişimi yapayim son bi kez daha deneme yapayim.İns. bu kez saglikli birsekilde ilerleme kaydederim.
    Elimde hemiantus rotala cripto brown bleheri vb bitkileri mevcut.Bunlari temizleyip yeniden bi sans vereyim hem kendime hemde akvaryuma:)

30. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Bora bey humik asit fazlasi baliklara zarali karides gibi kabuklu canlilar durumu cok daha kötü olabilir .Benimde akvaryumum balkonda olsa bende çok yüzüne bakasim gelmezdi.ilginiz cekmediyse humik asit denemesi yapmaniza gerek yok cok ilgilenmediginiz ve vaktiniz de olmadığından dahada morolinizi bozacak sonuçlar çıksın istemem.

Sayfayı Paylaş