bitkili nano tank

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve nosrevi tarafından 07/02/15 başlatılmıştır.

1. nosrevi

nosrevi Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Arkdaşlar merhaba yıllardan ber içimde olan bitkili nano akvaryum için hazırrlık yapıyorum 40*40*40 ebatlarında kare bir akvaryum olacak taban malzemellerim tamam bitkiler bi arkadaşım verecek oda tamam co 2 şimdilik mayalı sistem ama aydınlatma konusunnu bi türlü netleş tiremedim internette aradım anlayamıcamız terimler kullanıyorlar bi yardım

2. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Selam Şenol bey hoşgeldiniz foruma ,daha evvel nano deneyip büyük tanka geçmiş biri olarak bakmak istediğiniz bitki türleri önem taşıyor ışıkta pek bir şansınız yok o boyutta tasarruf ampülle birçok bitki denediğimi belirteyim ama forumdada nispeten küçük olup led ile cuba bile bakanı görünce tabularım yıkıldı nanolar güzel ama dengeleri çabuk bozuluyor iyi tecrübelenince yine denicem halen aktif tank tasarruf ampülle devam ediyor.bakmak istediğiniz tür dediğim gibi önemli.

3. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Şenol Bey merhabalar aramıza hoşgeldiniz, özel üretim floresanlar var ama bulunabilirliği zor ve pahalı gelebilir. İbrahim Bey 'in dediği gibi tasarruf ampul veya PL ampul kullanılabilir. Bitki zorluğuna göre watt ayarlaması yapılabilir lakin bununla birlikte kullanılacak ampullerin 865 cool daylight ve Warm White sarı ışık veren 2 tip ampul kullanmanızı tavsiye ederim.

Aslında kapak yapısı müsait ise led ampuller de kullanılabilir maliyetleri yüksek olabilir.

4. nosrevi

nosrevi Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    ilginize çok teşekkür ederim 3sene önce acemice bi denemem oldu 1sene devam ettim çok eksiklerim varmış şimdi acele etmeden sizden öğrendiğim tabanın malzemeleerini hazırladım o zaman çin malı su içi lamba kullandım ama bu sefer hiç acele etmeden güzel bi akvaryum istiyorum inşallah başarılı olabilirim

5. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Hayırlısı, nacizane sindire sindire hem kurulum süreçleri hakkında foto bilgi eklerseniz gün gün hepimize fayda olur hemde tecrübelerden eklentiler olur gelişimi sorunsuz yaşamanız dileğiyle.

6. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Aynı sorunu ben de yasadım birkacgün önce.1Adet tasarruflu philips gün ışıgı ve 1 adet de philips 24 w t5 grolüx ile kombine ettim basarılı oldu.Size de tavsiye ederim.t5 55 cm sanırım ölçmedim ama en uyumlu lamba bu olur sanırım sizin için.

Sayfayı Paylaş