Boyut Boy*En*Yükseklik (cm):40*40*40 akrilik küp Kapasite (Net litre):64 lt Bitki Türleri: -Pogostomon helferi -Pogostomon erectus -Alternanthera reincekii mini -Hemiantus cuba -Monte carlo -Java moss -Java fern -Anubias Nana Petite -Rotala rotondifolia -Hemiantus Micra Beslenen Canlılar: rasbora 7 tane , kiraz karides ? tane , mavi karides ? tane , sae 1 tane , neon tetra 1 tane Filtrasyon:Sunsun hw603b dış filtre Işıklandırma Floresanları: Işıklandırma Süresi ve Düzeni: 6 saat başlangıç için 16:00-22:00 Su Değişim Oranı ve Aralığı:20 lt ( 10 lt RO -10 lt çeşme ) Kullanılan Yemler:Ahm tropical -shirmp forever barley mix Gübre Çeşitleri: Hakan bey gübre seti Gübreleme Periyotları: - Co2 - Saniye / Kabarcık : 3sn/ 1 kabarcık tüplü sistem Kullanılan Düzenleyiciler / İlaçlar:- Açıklama: Merhabalar yeni kurulumu nihayet tamamladım. Bugün 10. günü inşallah sorunsuz devam eder.Ph Kh değerleri yüksek olduğu için filtreye daha önce olduğu gibi eheim torf ekledim.Gübreleme yapmadım.Gübreleme için program ayarlamama yardımcı olursanız çok iyi olur. Su değişimini bugün yaptım.Su değişimi sonrası değerler. TDS 185 // PH 7.2-7.3 // 7 dKH Akvaryumdan resimler
Kurulumuz hayırlı olsun Gübreleme için Acele etmeyın derim Zaten Gerekli program hazırlanır ve gübrelemeye başlarısınız Tankınızın Oturmasını bekleyın biraz.
Hakan bey güncel resim , aydınlatmanın yetersiz olduğunu düşünüyorum low tech gibi oldu. Havalar çok sıcak su sıcaklığı 28-29 derecelere kadar çıkıyor.Cubalar eridi karardı monte carlolar var gelişim çok yavaş gübrelemeye başlamak lazım.
Utku bey su ısısında sorun yaşarsınız 25 26 derecelere çekmeye çalışın. Excel hariç diğer gübreleri günlük 1 Ml verebilirsiniz, excel ise hafta ortası 2ml yeterli olur. Haftalık % 50 su değişimi yapmayı ihmal etmeyin.
Hakan bey excel kullanmıyorum gübreler sizden aldığım set günlük hepsinden 1ml yerine pazartesi çarşamba pazar günleri 3ml olarak versem denge bozulur mu? Su sıcaklığını düşürmeye çalışırım.
Bir fan yardımıyla ısıyı acilen düşürmeniz gerekiyor. Yoksa yüksek ısı nedeniyle bitki kayıpları yaşayabilirsiniz.