Bitkili Dönüşümüne Yardımcı Olur musunuz

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve birwebci tarafından 16/04/14 başlatılmıştır.

1. birwebci

birwebci Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Boyut Boy*En*Yükseklik (cm): 80*35*40
    Kapasite (litre): Brüt 112 Litre
    Beslenen Canlılar: lepistes , kılıç balığı , vatoz
    Filtrasyon: iç filtre
    Işıklandırma Floresanları: 24 w beyaz
    Işıklandırma Süresi ve Düzeni: 12 + 12
    Su Değişim Oranı ve Aralığı: 1aylık akvaryum (su değişim periyodu önerilerinizi bekliyorum)
    Kullanılan Yemler: pul yem (akvaryumcu önerdi)
    Gübreleme: yok
    Kullanılan İlaçlar: yosun giderici ve genel dezenfektan kullandım. (gerekirse ilaç isimlerini de verebilirim)

Açıklama:

Okulda öğrencilerin görmesi ve doğa sevgisine ulaşması için sıfırdan bir akvaryum kurdum. Tüm malzemeleri akvaryumcudan set olarak aldım. Şuan akvaryumda iç filtre kullanıyorum. Birde akvaryucuunun önerdiği bir bitki diktim. Resimlerden görebilirsiniz.

Fakat sizin akvaryumları ve bitkileri görünce , bitkili akvaryum işini daha kaliteli biçimde yapmak istiyorum. Bunun için önerilerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler

2. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Sedat Bey aramıza hoşgeldiniz.

Öncelikle bitkili akvaryumda önemli rol oynayan taban işinden başlayalım isterseniz.

http://www.akvaryumda.com/bitkili-akvaryum-taban-kurulumu/

Makaleyi dikkatlice okursanız sonrasında kafanıza takılan kısımları hallederiz. Kil konusuna takılmayın onu biz size hediye edeceğiz :)

Akvaryumunuzun taban ebatına göre ortalama 1,5 litre civarı kil işini görecektir. Temin edebilirseniz boşuna kargo ücreti ödememiş olursunuz yok bulamam derseniz gönderebiliriz.

3. birwebci

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Kömür tozu ve elenmiş dere kumunu nasıl temin edebilirim.

4. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Sedat Bey kömür tozu bildiğimiz kömür torbalarında kalan kömür tozu ithal olanlar daha iyi olabilir ama fark etmez. Eğer etrafınızda yoksa onu da temin edebiliriz kil ile gönderebiliriz.

Dere kumunu biz inşaatlarda kullanılan sıva kumunu sineklik teli ile eleyip elek üstünde kalan kısmı kullanıyoruz. Bunun öncesinde bu elenmiş kumun bir miktarını yıkayıp kuruduktan sonra tuzruhu ile test etmeniz gerekir. Eğer köpürme olur ise kullanmamalısınız suyunuza salınım yapıp ileri de yosun sıkıntıları yaşatabilir.

Tabanınız için 15 litre civarı kum yeterli olacaktır bu da tabanda 5cm yükseklik sağlar. Eğer yükseltme vs yapmayacaksanız bu şekilde ama yapacaksanız miktarı duruma göre artırırsınız.

5. birwebci

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Peki bitkili akvaryumlarda iç filtre verimli oluyor mu ? Önerebileceğimiz fiyat / performans açısından alınabilir filtreler varmı ?

6. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    merhaba sedat bey aramıza hoşgeldiniz iç filtre kullanıla bilir fakat sudaki co2 yi kaybetmesine neden olduğunu duymuştum daha sık bir temizlik gerektiriyor biyolojik filtrasyonda dış filtre çok daha iyi. bitkili akvaryum kurduğunuzda daha önceki akvaryumunuzda kullandığınız dezanfektanları atık kullanmanıza gerek kalmayacak. nasıl bir bitkili akvaryum düşünüyorsunuz.

7. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    sedat bey akvaryumunuz için gerekli koşulları burada adım adım sağlayalım ben size elimdeki bitkilerden göndere bilirim biraz yosun problemim var sizin yosun gidericiniz varmış yosun gidericisi olarak ne kullanıyorsunuz.

8. birwebci

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Açıkcası , bitkileri ve özelliklerini pek bilmem . fakat

[​IMG] şuradki dizany çok hoş geldi gözüme. böyle bişey yapmaya niyetliyim.

9. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bu akvaryum benim akvaryumun önceki hali övünmek gibi olmasın :) Taban bitkilerinin gelişmeden önceki hali.
    Rotala biraz nazlı ve co2 olursa keyfi yerine geliyor. Ayrıca oradaki kırmız bitkiler de öyle ve yüksek ışık istiyor. Ama benzeri bir çalışma olabilir.

İç filtre için Onur Bey ' e katılıyorum, illaki şartta değil ama olursa iyi olur. Mevcut filtre nasıl bir filtre debisi çok yüksek mi?

Sedat Bey merakımı mazur görün, Öğretmen misiniz?

10. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Sedat bey aramıza hoşgeldiniz okula akvaryum kurmayı düşündüğünüze göre sanırım öğretmensiniz. Okulda çocuklara doğa sevgisi aşılama fikriniz çok yerinde ve güzel olmuş.

İç filtre de bir seçenek ancak biyolojik filtrasyon için zayıf bir seçenek. Maddi imkanlar el veriyorsa küçük bir dış filtre alabilirsiniz. Bu mümkün değil ise çok küçük bir iç filtre ile sadece hafif bir su sirkülasyonu yaratmanız yeterli gelir. Hatta el beceriniz var ise "hamburg filtre" sistemini araştırabilirsiniz. Küçük bir iç filtrenin dışına su çıkış kısmını kapatmadan kocaman bir sünger geçirebilirseniz çok etkili bir filitre sistemi oluşturabilirsiniz.

Akvaryumun boyutları nedeniyle ışıklandırma sıkıntısı çekebilirsiniz. Çünkü akvaryumun boyutlarına yakın boyutta hiç florasan bulunmuyor. En iyi seçenek 55 cm uzunluğundaki t5 24w florasanlar gibi gözüküyor. Mevcut ışıklandırma şu anda zayıf gözüküyor en az 2x24w t5 florasan olması gerekiyor. Bu halde bile kenarlarda ciddi oranda karanlık alan kalır. Florasanları sağ ya da sol kenara yaklaştırıp boş kalan kısımını da 1 tane tasarruf ampulü ile aydınlatabilirsiniz.

Akvaryumun fotolarını da ekleyebilirseniz kullanmanız gereken malzemeler ve peyzaj çalışması hakkında daha net fikirler verebiliriz.

11. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Sedat bey aramıza hoş geldiniz.Gerekli tüm açıklamaları arkadaşlar yapmışlar. Elbirliği ile inşallah istediğiniz gibi bir akvaryuma kavuşursunuz.Bizler her zaman yardıma hazırız :) Kolay gelsin :)

12. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Sedat bey hosgeldiniz aramiza ustalar konusunca bize laf dusmuyor .simdiden kolay gelsin .

13. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Melih Bey estağfurullah muhakkak sizin de fikirleriniz olacaktır, hep beraber toparlamalıyız.

14. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Valla bana bakarsa akvaryumu komple mos daglari yaparim:))

15. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bu da güzel bir fikir neden olmasın, tercih meselesi Melih Bey. Olmaz demeyin olabilir yani :)

16. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    sedat bey örnek gösterdiğiniz akvaryum hakan beyin oradaki bitkilerin bir kısmını bende var size hediye edebilirim.

17. birwebci

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    teşekkür ederim. Bitkilere destek olmanızı isterim tabi..

Bir de açıkcası forumdan bu kadar ilgi beklemiyorum. Çok farklı bir ortamı yakalamışsınız. Forum yöneticilerini ve üyelerini tebrik ediyorum.

Herkese çok teşekkürler..

18. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Sedat Bey umuyoruz ki bu ortamımız hep devam edecek ki etsin de isteriz. Hediyeleşmek sünnettir, bugün size olanı yarın siz başkasına yaparsınız olur gider böylelikle. Onur Bey 'e teşekkür ediyorum davranışından dolayı olay budur diyorum.

İmkan olsa 1 akvaryum daha kuracağım neredeyse :) ileride herhalde bir 70x40x40 bir akvaryum yapabilirim belli değil ama düşünüyorum. Evim kendimin olsa çoktan olmıştu ama taşınırken sorun oluyor. O zaman da hediye edeceğiz komşulara muhtemelen.

Hep beraber paylaşalım hobimiz de sitemiz de gelişsin inşallah...

19. birwebci

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Boyut Boy*En*Yükseklik (cm): 80*35*40
    Kapasite (litre): Brüt 112 Litre
    Beslenen Canlılar: lepistes , kılıç balığı , vatoz
    Filtrasyon: iç filtre (agua filter ns f680 - 600L/H)
    Işıklandırma Floresanları: 40 w beyaz

Arkadaşlar akvaryum bilgilerini düzenledim. Konuyu açarken bazılarını eksik yazmışım. Birçok arkadaşım akvaryumun resimlerinin tavsiyeler için daha iyi fikir vereceğini söylemişlerdi. Ekte fotoları veriyorum ve bitkili akvaryum için önerilerinizi bekliyorum.

Ekli Dosyalar:

20. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Sedat bey bitkili akvaryum için her şeye yeniden başlayalım. Öncelikle tabanı düzenliyelim.Hakan beyin makalesini okumanızı tavsiye ederim. Ben yaklaşık 3 yıldır kil torf kömür tozu üzerine de hagen kum veya dere kumu sererek akvaryumda bitki yetistiririm.
    Sonra ışık konusu da çok önemli.Kullandığınız floresan kaç watt?
    Işık ve taban olduktan sonra gerisi çok kolay ilk haftalarda sık su değişimi sonra 15 günde bir % 25 su değişimi yaparak yolunuza devam edersiniz.
    Birde akvaryumdan plastik bitkileri vb nesneleri cikartirsanız canlı bitkiler eklerseniz daha güzel olacaktır.

21. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Sedat Bey tankta yapacağımız gelişmeler için umarım sıkılmazsınız, biraz emek gerekecek haliyle.

Şu anda taban ile başlıyor muyuz? Ona göre size akşam kil ayarlayacağım. Adres ve telefon bilgilerinizi ö.m atarsanız yarına inşallah gönderirim.

Sonrasında ışıklandırma, arka fon değişikliği, kapak düzeni ayarlama işlemlerine başlarız.

Işık 40w beyaz demişsiniz floresan mı? ampul mü? resim olursa seviriniz.

22. birwebci

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    teşekkür ediyorum. 40 w yarım floresan mevcut akvaryumda. Meslek lisesin de Öğretmenim evet.

23. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bora Hocam aynı anda yazıp pişti olmuşuz, kalpler birmiş.

Eyvallah ...

24. birwebci

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    siz sıkılmazsanız ben sıkılmam inşaallah fırsat buldukça yaparız. 40w floresan bulunmakta akvaryumda.

Adres ve telefon bilgilerini gönderiyorum.

25. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Aynen Hakan bey pişti olduk.Bu arada Sedat hocamlada meslektaşmışız.Bunuda öğrendiğime çok sevindim.

26. birwebci

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bende sevindim. meslektaşlarımın böyle güzel hobilere sahip olduğunu hele de insanlara yardımcı olduklarını görmek güzel.

27. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    sedat bey bende Üsküdar da çalışıyorum çok uzak değiliz birbirimize yolunuz bu taraflara düşüyorsa elden verebilirim yada kargo ile göndere bilirim, bana ö.m. gönderin bilgilerinizi.

28. birwebci

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    kargo adresini ve bilgilerini gönderdim hocam , şimdiden çok teşekkür ediyorum.

29. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    önemli değil sedat bey akvaryumu kurduktan sonra burada arada akvaryumun durumuyla ilgili paylaşımlarda bulunursunuz yolunda gitmeyen durumlarda tecrübe gerekecektir. siz şimdiden akvaryumun ışıklandırmasını halledin önümüzdeki hafta içi size bitkileri göndereceğim.

30. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Akşama size kil ve kömür tozu ayarlayacağım gönderimi yarın yaparım inşallah.

Işıklandırmanın resmini rica etsek, 40w floresan anlam veremedim özel üretim sanırım boyutu ve adetini görmüş olurduk.

Sayfayı Paylaş