Selamlar... Benimde akvaryum maceram eşimin oğlumuz için 30 lt lik akvaryum alması ile başladı ve bu günlere geldik.Daha sonra 100x40x55 lik bir düşük destekli bitkili akvaryuma geçiş yaptık.Eylül ayında kurmuş olduğum akvaryumda ilk zamanlarda yaşanabilecek sorunların hepsi ile karşılaştım.İlerleyen zamanlarda yaptığım gözlemlerde tabanın zayıf oluştuğu kanısındayım çeşitli misket gübre denemelinde bulundum fakat hiç biri uzun süreli olmadı.En son olarak Jbl in misket gübresini kullandım şu an beklemedeyim.Bu esnada Bora beyin muhteşem çalışmalarına tanık oldum bana tekrar yeni bir heves geldi.Hakan beyin taban kurulumunu da inceledim ve son denememdede sonuç alamazsam sizin desteğinizle bende bu taban kurulumunu oluşturmak istiyorum iyi hobiler...
Low-tech tankda tabana torfu biraz fazla koymanızda yarar var. Ama abartmamak da gerek. Tabanın formülü şöyle; Ne kadar yüksek destek, o kadar düşük taban ne kadar az destek o kadar yüksek taban.
teşekürler... Bu arada yazmayı unuttum iş yerinde boş olan 140x37x55 olan akvaryumu düşük destekli olarak faaliyete geçirmek istiyorum,bunun için Kil bitki vb malzemelere ihtiyacım var özellikle kil burada bulunmuyor destekleriniz için şimdiden teşekkürler.
Aydın Bey merhaba aramıza hoşgeldiniz, low-tech tanklar ile tecrübe edip ileride yüksek destekliye geçebilirsiniz. Kil konusunda 140 lık tankınıza 2,5 litre civarı ve 100 lük akvaryumunuza 2 litre civarı yeterli gelecektir. Elimde bu kadar olması lazım, hafta sonu ayarlayıp pazartesi nasipse gönderimi yaparım inşallah. Adres bilgilerinizi özel mesaj ile iletirsiniz, telefonunuzu da belirtmeyi unutmayın lütfen.
Aydın bey krulumu yapında bende elimde olan yetiştirmesi kolay bitkilerden hediye edeyim size inşallah.
Uğur bey merhaba Konuyu açarken belirtmiştim, benim şu anda kurulu bir tankım mevcut, burada son dönemlerde nitrat artışı ile karşıkarşıyayım ve balıklarımda bitkilere sürtünme görüyorum bunuda araştırmalarıma göre nitrat artışına bağlıyorum.Fakat bu dönemde 2 adet dişi lepistesim öldü birtaneside can çekişiyor.Tankımdaki bitkiler gül,tütün,limon,subulata,sessiliflora,rotala(gelişmiyor) elinizde nitrat artışına çözüm olacak bitki mevcutmudur siz ve diğer arkadaşlar yorularını paylaşırsa sevinirim
Sadece nitrat emsin bitkili akvaryum kurmuyorum diyorsanız ,su mercimeği tavsiye ederim. Çabuk yayılan güzel bir su üstü bitkisidir. İstediğiniz kadar verebilirim. Mehmet beyede fazla fazla vermiştim hangimiz yakınsa size ondan alabilirsiniz. Ben ulustayım evim aydınlıkevlerde.Mehmet beyde dikmende. Siz neredesiniz?
Oooo Ne güzel Angaralı hobici arkadaşlar birlik beraberlik içindeler maşallah.... Su mercimeği güzel bir su üstü bitkisi ama bir anda fazla yayılıyor ve ışığı kesiyor ve diğer bıtkılerde ışığı alamadığı için gelişemeyebiliyor.Bu bitkiyi kontrol altında tutun asla fazla üremesine izin vermeyin. Size tavsiyem su değişimini%40-50 yapın ve yemi de az verin.
Su mercimeği bir kere ufak akvaryumumda denedim çok çabuk ürüyor fakat pek nitrata katkısını göremedim.Çabuk çoğaldığı için akvaryumun yüzeyini kaplıyor budefada ışık düzenini bozuyor bence.Bora beyin dediği gibi yemlemeyi azaltım ve enson su değişimini biraz fazla yaptım bakalım takibdeyim.Birazda canlı yüküm fazla herhalde totalde tahmini 100 civarı(180 lt) işyerindeki akvaryumu kurup bir kısmını oraya aktarmayı düşünüyorum. Oran dayım..
Boyut En*Boy*Yükseklik (cm): 100x40x55 Kapasite (litre): 180 Beslenen Canlılar: lepistes,kılıçkuyruk,platin,molina, Filtrasyon:tetra ex1200 Su Değişim Oranı ve Aralığı:haftada % 20 Kullanılan Yemler: sera vipan tropikal süper sipralün flex Aydınlatma: 60 adet 1 watt power led konu başında belirtmiş olduğum mevcut akvaryumumu Eki Görüntüle 4187 Eki Görüntüle 4188
Selamlar.. Perşembe günü işyerindeki 225 lt net hacimli bitkili akvaryumu kurulumunu gerçekleştirmiş bulunuyorum (aslında akvaryum benim sayılmaz bir abimizin bende tam destek sağlamaya çalışıyorum).Tabanda kil,çiçek torfu,kömür tozu üstte dere kumu kullanılmıştır.Kil ve bitkiler için sağlamış olduğu destek için Hakan beye teşekkür ediyorum.Hediye bitkiler için uğur beye de teşekkür ederim... Kurulum perşembe günü gerçekleştirildi,sera su düzenleyici ilave edildi,cumartesi sera bakteri kültürü ile edildi ve ayrıca eski akvaryum suyu ilave edildi.Bugün yapılan kontrolde bitkilerin yapraklarında erimeler taspit edildi.İlk kurulum aşamasında su değişim sıklığı ve diğer izlenecek yollar hakkında tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim.Akvaryumda co2 kullanılmıyor...
Aydın bey kurulumunuz hayırlı olsun, peyzajınız sade ve şık gözüküyor. Kumu ve taşları tuz ruhu ile salınım testinden geçirdiyseniz sorun adaptasyondan kaynaklanıyor olabilir. Bir kaç gün daha bekleyin bitkiler kötüye giderse makro çekim fotolarını eklemenizi isteyeceğim.
Kaya ve kütüğü çıkardım kütüğün altı ve ve bazı yerleri sümüksü bir yapı oluşmuştu bitkilere dokununca resmen dağılıyordu %20 su değişimi yaptım takib edeceğiz bakalım..
Keşke kütüğü çıkarmasaydınız oldukça dekoratif gözüküyordu. Eğer mayalı sistem kullanıyorsanız bir tür mantar çoğalmış olabilir.