Bitkili Canlı Doğuran Akvaryumlarım

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve zekigonlum tarafından 13/11/13 başlatılmıştır.

1. zekigonlum

zekigonlum Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    104
    Ödül Puanları:
    43
    Boyut En*Boy*Yükseklik (cm): 1 Metre Bombeli Akvaryum
    Kapasite (litre): 130 Lt Civarı
    Beslenen Canlılar: Lepistes, Aykılıç, Çöpçü, Vatoz, Cüce Meksika Kereviti, Karides, Dev Moli
    Filtrasyon: Tetra Yeni Seri 1200 ve 700
    Işıklandırma Floresanları: 39 Wattlık, Aquastar/Daylight/Grolüx
    Işıklandırma Süresi ve Düzeni: 3-4-3
    Su Değişim Oranı ve Aralığı: Haftada bir 10'ar litre
    Kullanılan Yemler: Ev yapımı
    Gübreleme: DIY NPK, (bir haftadır demir-mikro element vermiyorum)
    Kullanılan İlaçlar: Yok
    Bitkiler: Limnophila Aromatica, Limnophila Aquatica, Limon, Tütün, Dev Anubias ve Diğer Anubias Türleri, Cyrpto Wenditti, Lotus Zenkeri, Echinodrus Bleheri, Echinodrus Red Ozolet, NYMPHOIDES SP 'TAIWAN

Videolar:

http://www.youtube.com/watch?v=MJXcl9pSJiY

http://www.youtube.com/watch?v=_22ADqicbvA

http://www.youtube.com/watch?v=mnd3GNn9LgA

Sevgili forum üyeleri akvaryumlarıma ilişkin videoları yükledim. DIY NPK'nın yanında neler kullanmalıyım sizce. CO2 verme imkanım var. Sizce misket gübre, mikro element, excell, demir kullanmalı mıyım?

2. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Zeki Bey elinizde mevcut NPK lara ilave imkanınız var ise Mikro element vermenizde fayda vardır lakin eğer bitkilerin gelişiminde sıkıntı yok ise su değişimleri ile gereksinimi tamamlayabilirsiniz. Su değişim oranı bana göre çok az geldi en azından 25 litre civarı yapın %20 ye tekabül eder.

Filtre 2 adet mi kullanıyorsunuz bana mı öyle geldi? Ex 1200 ve ex 700 gibi gördüm.

Işıklandırma biraz fazla gibi, bu yazdıklarımda ve sorduklarımda tam bir netliğe varmak için tankın kurulum tarihi gerekiyor. Daha iyi yardımcı oluruz, birde tabanda kullanılan malzemeler (ekstra var ise) nelerdir?

3. zekigonlum

zekigonlum Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    104
    Ödül Puanları:
    43
    Hakan Bey, iki akvaryumum var birinde 1200 diğerinde 700 var. Bu akvaryumlar 2 aylık diyebilirim. Akvaryumlardan birinde 39'luk aquastar-daylight-grolüx, diğerinde 39'luk aquastar ve grolüx var. Bitkiler güzel gelişiyor ancak büyük yapraklı limonlarımın yaprakları genel itibariyle delinmeye başladı. Temel sıkıntı bu.

4. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Limon, tütün veya farklı sitem bitkiler genellikle 2 sebeple alt yapraklarda delinme ve dökülme yapıyorlar.

1- Potasyum eksikliği.
    2- Işık yetersizliği nedeniyle alta ulaşan ışığın az gelmesi.

Potasyum gübrelemeniz ne durumda? Gübreleme oranlarınızı da yazarsanız iyi olur.
    Tabandaki kum tek cinsmi farklı bir takviye yaptınız mı?

5. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Zeki Bey sizin akvaryumlarda benim akvaryumum gibi arka fon diye ağlıyor. Ben pencereden güneş ışığı alsın diye fonu sadece fotoğraf çekeceğimde koyuyorum ama sizde durum farklı sanırım bence sade renk olarak siyah veya koyu mavi gibi arka fon yaparsanız iyi olur.
    Fon için çok masraf etmeye gerek yok mukava kartonu veya bildiğimiz laminent parkelerin altına konan 0,50 cm kalınlıktaki sıkıştırılmıl straforu sprey boya ile boyayıp koyabilirsiniz ben öyle yaptım kullanıyorum.
    Tanklarınız oldukça güzel lakin ilerleyen günlerde bitkiler boylanınca biraz karmaşık bir hal alabilir bitkiler gruplayıp arka planlara yayarsanız daha hoş bir gürünüm oluşur. Ortaya da low-tech 'e uygun subulata taban bitkisi için kullanılabilir.

6. zekigonlum

zekigonlum Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    104
    Ödül Puanları:
    43
    Arka fona bir türlü sıra gelmedi onu da bir an evvel ayarlayacağım. Bu güneş ışığı meselesini tam anlamıyorum ben. Kimileri yosunlanmayı arttırıyor diyor. Sizinki sürekli güneş alan bir yerde mi?

7. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Zeki Bey yaklaşık 2 yıla yakın bir süredir akvaryumum güneş ışığı görmekte. Son 1 yıldır kısmı bir zaman içerisinde yani öğleden sonra yaklaşık 4 saat civarı öğleden sonra güneş ışığı almaktadır. Tabiki direkt almıyor, arada pencere camı var. Ben bir sorun yaşamadım, bu düzeni low-tech iken de uyguladım hi-tech iken de.
    Oturmuş bir tank olur ise herşey dengede ise sıkıntı yaşanmaz. Ben kurulum yaptığım arkadaşlarımın tankında da bu düzeni uyguluyorum sorun yaşamıyoruz. Zaten yosun akvaryumda olması gerekn besinlerin dengesizlik durumunda besin fazlalığında yada besin eksikliğinde oluşuyor. Bir besinin fazlalığı diğer bir besinin eksikliğine yol açabilir. Mesela nitrat fazlalığı fosfatı sıfırlayabilir. Veyahut su üstü bitkileri nitratı sıfırlar. Bu tip durumlarda yosunla karşılaşmamız olasıdır.
    Yosunu sadece ışığa başlamak yanlıştır, ışıkları kapatın komple karartın tankı verin usulsüzce gübreleri aşırı aşırı 1 hafta bekleyin açın bakın yine yosun oluşur.
    Bunlar bir yana ben uzun süredir akvaryumlarımda ve etrafımda kurduğum akvaryumlarda ayrıca kurulum yapacak arkadaşlara hep gün ışıkları tavsiye ediyorum.

Portalımızdaki makalemizden de yararlanabilirsiniz;
    Akvaryumda Aydınlatma - Hesaplı Pratik Çözümler ve Tavsiyeler | Akvaryumda.com Akvaryumda Buluşalım!

Sağlıklı akvaryumlar dilerim.

8. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Zeki bey tebrik ederim bitkiler çok düzenli ve sağlıklı gözüküyor. Yalnız bitkiler uzamaya başlayınca peyzaj konularına önem vermeniz gerekebilir.

Sayfayı Paylaş