Boyut Boy*En*Yükseklik (cm):100x50x45 Kapasite (Net litre):180 Bitki Türleri:Monte Carlo,Cuba,Repens,Aromatica,Erectus,Lobelia,Rotalla,macrandra,Helferi,Bebek gözyaşı Beslenen Canlılar:Canlı doğuran,Rasbora Filtrasyon:2217 eheim filtre Işıklandırma Floresanları:3x24 power LED'li toplam 72 v Işıklandırma Süresi ve Düzeni:8 saat kesintisiz Su Değişim Oranı ve Aralığı:Her hafta yarıdan biraz az Kullanılan Yemler:Tablet ve pul Gübre Çeşitleri:NPK kendi yapımım Gübreleme Periyotları:El yöntemi ile p.tesi NPK salı demir şeklinde Co2 - Saniye / Kabarcık :24 saat açık Kullanılan Düzenleyiciler / İlaçlar:Sadece ekxel ,ve Reeflowers rem alge yosun giderici Açıklama:
Taban en altta 3.4 cm lav kırığı ,sineklik,onun üzerine Jbl aguabasis tekrar sineklik ve onun üzerine de hagen kum
Merhabalar kurulum ne zaman oldu acaba? Ayrıca imzanıza ad soyad ve şehir bilgisi girerseniz size daha rahat hitap edebiliriz ve tank hakkında daha iyi bilgiye sahip oluruz. Bitki gelişimi güzel görünüyor, yosun sorunumu va remalgea kullanımı yapılıyor? Bu arada helferiler yeni mi dikildi, biraz boya gitmişler gölgede kalma durumu var mı?
Helferi hariç bitkilerin formu çok iyi durumda. Peyzajda hem derinlik algısı iyi hemde dolu dolu gözüküyor. Maşallah diyelim nazar değmesin.
Hakan bey merhaba akvaryumu 15.09.2017 tarihinde kurdum bitki ekimini 25.10.2017 tarihinde yaptım.Bu akvaryumda sizinde emeğiniz çok var çünkü takıldığım bazı konularda sizi çok aradım (özellikle oksijen manometresi hakında Gaziantepten ismim Hakim )bundan dolayı size çok teşekkür ediyorum. Helferileri yeni dikmedim gölgede'de değiller aksine tam ışık altındalar.Gölgede olan birkaç tane var onlar çok küçük fazla gelişmediler.Yosun sorunum var şu anda kum üzerinde sanırım fırça yosunu deniyor.Sebebini bilmiyorum ondan dolayı reeflowers kullandım çok balık ve karides ölümleri oldu reeflowers kullanınca.
Ergün bey teşekkür ederim ilk defa helferi yetiştirdim daha önce bu bitkileri yetiştirmek istedim ama başaramadım.Şansıma bu sefer çok iyi geliştiler özellikle helferi 5 taneydi şimdi 20 den fazla oldu.
Sizi hatırladım, maşallah güzel gelişim gösteren bir tankınız var. Yosun ile ilgili eğer gübrelemenizin tam açılımını yazarsanız tavsiyelerde bulunabiliriz.
Hakim bey helferilerin durumu kötü değil ama akvaryumdaki bitkilerin genel formuna bakınca aynı düzeyde de değiller. Yine de helferiyi bu kadar sağlıklı yetiştiremeyen bir çok kişi var. Siz gayet başarılı olmuşsunuz. Remalgae içinde muhtemelen bakır vardır bu da karideslerin bir numaralı düşmanıdır. Bir daha kullanmak zorunda kalırsanız en azından karidesleri akvaryumdan çıkarıp kurtarın derim.
Gübrelemeyi kendi hazırladığım gübreler den kullanıyorum akvaryum 100x50x45 eninde tahmini olarak 200 litre olarak hesaplıyorum.pazartesi 50 ml Potasyum ,13 ml Nitrat ve fosfat ,salı günü 20 ml demir ekliyorum.diger günlerde bu şekilde rutin olarak gübreleme yapıyorum.
Ergün bey aslında tehlikeli olduğunu biliyordum ,yeni doğmuş yavrulara bir şey olmadığını görünce tekrar tekrar kullandım.Şunu anladım demeki her balık farklı farklı tepki gösteriyormuş.
Hakim Bey günlük olarak mı bu dozu veriyorsunuz tam anlayamadım. Tam olarak Potasyum / Nitrat / fosfat ve demiri kaç ppm olarak dozlamış oluyorsunuz ?
Hakan bey toz gübreyi sizin verdiğiniz ölçülerde hazırlıyorum.1 litre suya 111 gr potasyum,7 gr fosfat 1 litre ,82 gr nitrat 1 lt bu şekilde gübreyi hazırlıyorum.Akvaryuma kaç ppm katar onu pek dikkat etmiyorum.Fakat bugün yazınızı şimdi yine okudum demeki şimdiye kadar fosfatı ve nitratı 7ila 8 ml eksik verdigimi farkettim akvaryum 100x50x45 eninde.Yanlış yaptığım bir konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Hakim Bey tankınızın tam olarak net hacmi kaç litre? Ben 175 litre gibi düşünüyorum; 175/50= 3,5ml 50 ml Potasyum / 3,5 = 14,2 ppm (Nitrattan gelen ile 14,2+2,2= 16,4ppm) 13 ml Nitrat / 3,5 = 3,7ppm nitrat + 2,2ppm potasyum 13 ml fosfat / 3,5 = 0,37ppm 20 ml demir ? bunun tam olarak yoğunluğunu bilmiyorum. Bu dozları günlük veriyorsanız potasyum çok oluyor diye düşünüyorum.
Hakan bey doğrudur aşağı yukarı 175 ile 180 litre kadardır.Hiçbir gübreyi hergün vermiyorum .Gübrelemeyi haftanın 3 günü Npk diğer 3 günde ise demir veriyorum.son günde ise % 50 ye yakın su değişimi yapıyorum.Demir gübresini bir arkadaş yurtdışından getirtmiş bana gönderdiğinde her 100 litreye 10ml verilmesi gerektiğini söylemişti.Yaptığınız hesaplamaya göre nitrat ve fosfatı hep eksik veriyormuşum yardımlarınız için teşekkür ederim .