selam arkadaşlar öncelikle size şunu belirtmek istiyorum ben lepistes bakmayı bılmedıgım halde içimdeki istek yuzune bu işe bulaştım ciklet besledim at suya yuzsun tarzında ama lepistes sevdam uyandı içimde ve bu yuzden lepistese dondum araştırmadan besleyen arkadaşlarımdan bilgi almadan pişman mıyım evet pişmanım neden diyecek olursanız co2 tupu almam lazım mış ilk aldıgım bitkiler zor bıtkı oldugu için ama çok şukur sitemizin sahipleri tarafından hediye edilen kolay bitkiler sayesınde şimdi co2 tupune aparatlarına artık ihtiyacım yok akvaryumumda vatozum yok alıcam ışık tek ışık oldugu için sorun 2 ye çıkarıcam camlarım yosun tutuyor bunun için ne yapmam lazım cam silme aparatı var arkadaşlar vatoz al dıyorbunları da yapıcam bakalım umarım acemiligim kurbanı olmam ve benım yeni gelen bitkiler sayesınde harıka bir gorunume kavuşan akvaryumumu begenırsınız... NOT: kırmızı renkli bitki ile burgulu saz satan varsa benımle iletişime gecerse cok sevınırım...
Masallah Taner bey akvaryumnuz guzel olma yolunda ilk adimlarni atiyor Zamanla siz daha da tecrube kazandikca dahada guzel manzaralar ortaya cikacak sabir ve istek olduktan sonra hersey olur.Camdaki yosnlanma buyuk ihtimalle su degerlrnden kaynaklanmaktadir.Duzenli su degisimi ve isik durumu ayarlandiginda giderk yok olur diye dusunuyorum.Akvaryum gunes isigi almayan bi yerde olsa yosunlanmada az olur.Vatozun yosunlanmaya karsi faydasi vardir ama sorunu tamamen cozmez.Cam silme aparatinada gerek yok 15 gunde bir duznli suyu degistrdgnzde bulasik sungeriyle hafifce camlarida silsenz problem ortadan kalkacaktr diye dusunuyorum.Bakalim siz bi uygulamaya gecin zamanla yosunlanmanin veya farkli sorunlarin sebebini anlar size yardmci olmaya calisirizAkvaryumnzla saglikli mutlu gunler dilerim.ins. icinzdeki hobi istegi zamanla artarak devam eder. Saygilar.
Taner Bey konunuzu bitkili akvaryum tanıtımlarına alıyorum. Kategori altındaki konu açma şablonunu mesajınıza yapıştırp detaylı bilgi verirseniz çok iyi olur. Ölçülerinize göre ışık ve gübreleme tavsiyelerini net alırsınız. Tankınız çok güzel olmuş biraz ortayı açıp boylu bitkileri arkalara koyarsanız hem canlılara yüzme alanı açılır hem de daha görsel olur. Başarılar...
inşaallah arkadaşlar tşk ederım ama biraz daha geliştirmem gerekiyor kendımı eksiklerim cok hedıye ile gelen bitkilerin hepsi birbirinden guzel di bende ki bitkiler cok sıradan şuan degiştirmedeyim gene bitkileri