Boyut En*Boy*Yükseklik (cm): Kapasite (litre): Beslenen Canlılar: Filtrasyon: Işıklandırma Floresanları: Işıklandırma Süresi ve Düzeni: Su Değişim Oranı ve Aralığı: Kullanılan Yemler: Gübreleme: Kullanılan İlaçlar: Açıklama:
Mehmet Bey aramıza hoşgeldiniz, tankınız gördüğüm kadarıyla düşük destekli yani low-tech. Ebat ve diğer bilgileri ile ilgili de detay verirmisiniz. Ben şablonu konunuza yapıştırıyorum.
Mehmet bey bu akvaryumu sizle el ele verip bozup tekrar Hakan beyin makalesindeki şekilde yeniden kursak o zaman çok çok daha görsel bir tank olur.Kolay gelsin
Hocamla gorustugumdede soylemistim su asamada ona vakit ayirmam zor biraz.ancak isiklandirmami guclendirip orta seviye bir cim bitkisi edinecegim, zaman daha hos goruneceginden eminim
Mehmet Bey ilk mesajınızda düzenleme yapıp tankın tam bilgilerini aktarırsanız ona göre ilerleyelim. Tabandaki kum kalınlığını biraz az gördüm, bir de kapak şeffaf mı bana mı öyle geldi?
Mehmet bey şu anda akvaryumunuzda bir amazon biyotopu havası hakim. En soldaki açık renkli kayayı çıkarıp biraz da kök eklerseniz amazon esintilerini daha yakından hissedebilirsiniz diye düşünüyorum. Filtrasyonu eğer iç filtre ile sağlıyorsanız ona da ihtiyacınız yok. İç filtreyi çıkarıp yerine bir pipo filtre takarsanız hem biyolojik açıdan daha temiz hem de tabanda tortu oluşumu ile daha doğal bir görüntü ortaya çıkar. Tabi biyotop yerine bitkili akvaryuma dönüştürmeyi düşünüyorsanız çok daha farklı önerilerde bulunabiliriz.
Kum biraz ince ön taraflarda,zira amazonların köklenmesi için arka tarafa daha da kalınlaştırdım. anubiaslar zaten kalın kum istemediklerinden problem yaşamıyorum. Tankın kapağı da cam hocam yani şeffaf. Konuyu düzenle butonuna basamadım zira öyle bir buton yok,dün vardı bugün göremedim kendilerini Düzenlemeyi cevap üzerinde yapabilmekteyim,fakat konu üzerinde yapamıyorum. Ondan ötürü bilgileri buradan vereyim: Boyut En*Boy*Yükseklik (cm): 90 40 40 Kapasite (litre): 140 Beslenen Canlılar: Melek,tetra türleri,gurami,cüce vatoz Filtrasyon: iç filtre Işıklandırma Floresanları: 18w grolüx daylight,3 renkli akvaryum lambası Işıklandırma Süresi ve Düzeni: günlük ortalama 8 saat,16.00-1700 sularında başlamak suretiyle. Su Değişim Oranı ve Aralığı: haftalık dip çekimi ve bu esnada 10 litre kadar su değişimi. Kullanılan Yemler: tetra ve sera yemlerinin karışımı,bitkisel yaprak yem,tubifex,gamma rus Gübreleme: kumum uzun süreli olduğundan ihtiyaç duymadım. Kullanılan İlaçlar: canlı olan bir akvaryumda hastalık olmadıkça ilaç kullanmam,hastalık olunca da balığı ayırırım. Değerli Bitkici hocam,tankın genel görünümünden memnunum fakat bu tankta çim istiyorum,sadece o eksik benim gözümde.Onun da çok kalın kum istemediği ve iyi ışıklandırma olduğunda bakımının kolay olduğu konuşuluyor,aslında benim kriterlerime uygun.İşten güçten balıkların bakım olayını ancak yapabiliyorum.Akvaryum da oturma odamızda olduğundan akşamları işten gelip insanları rahatsız etmek pek uygun gelmiyor bana.O açıdan şu aşamada lilaeopsis tarzı bir eklemeyle işlemi bitirme taraftarıyım.