Bitkili Akvaryumda Su Akıntısı Nasıl Olmalı

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve soner23 tarafından 25/02/15 başlatılmıştır.

1. soner23

soner23 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba arkadaşlar sormak istediğim bir soru var bitkili akvaryumda Su akıntısı nasıl olmalıdır. Teşekkürler

2. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Soner Bey merhaba aramıza hoşgeldiniz, tankınızda co2 kullanıyor musunuz? Co2 kullanılıyor ise difüzörün bulunduğu bölgeye doğru verilirse iyi olur. Eğer yok ise bitkilerin çok etkilenmeyeceği ve canlılarında çok yorulmayacak bir yön belirlenmelidir. Bu aşamada filtreniz eğer dış filtre ise emiş yapan hortum tarafına doğru direkt vermemekte fayda vardır. Genellikle ve en sağlıklısı emiş hortumu ile çıkış hortumunun aynı köşeye konulması ve çıkışın ters köşeye doğru yönlendirilmesi yani arka duvar camına bşr miktar çarptırılması iyi olacaktır. Veya yine aynı köşede toplanarak çıkışın arka duvara düz değil ön ters köşeye çapraz şekilde verilmesi de olabilir lakin bu kez akıntıdan canlıların etkilenmesi söz konusu olabilir.

3. iso4013

iso4013 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    Mayali co2 kullaniyorum Hakan bey. Akıntı az olduğunda co 2 tam olarak dagilmiyor akinti çok olduğunda ise bitkiler hafif sallaniyor

Bende de boyle bir sorun var :) Madem arkadaş yazmış benim derdime de derman olursunuz :)

4. soner23

soner23 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Teşekkür ederim bende co2 yok fakat akinti biraz fazla bitkiye zararı olur mu acaba

5. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bitkiyi yatıracak kadar akıntı oluyor ise sıkıntı yapabilir. Mümkün mertebe çok akıntıya verdirmemek lazım.

Soner Bey bu arada mail adresinizde sanırım bir sorun var profilinizden kontrol edip düzeltirseniz sistem sürekli hata veriyor yazarken sorun olmuş olabilir.

Co2 olan sistemlerde ise difüzör kuma mümkün mertebe yakın olmalı ve su akıntısı da difüzör üstüne denk getirilmelidir. Bu sayede co2 kabarcık parçacıkları suda daha fazla gezinip daha fazla çözünme olabilsin.

6. iso4013

iso4013 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    Hakan bey su akintisini difuzore verdiğimde akinti çok olduğunda difuzorden çıkan co2 dağılıyor ama bu seferde bitkiler hafif sallaniyor. Su akintisini kısımda ise hem difuzorden çıkan co2 dagilmiyor hem de su üstünde tabaka oluşuyor. Kaldım iki arada bir derede

7. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    İsmail Bey su akıntı yönünden bahsederken çıkışun su yüzeyine bir miktar yakın olması gerektiğini de belirtmekte fayda var. Difüzörünüz kuma olabildiğince yakın olsun su yüzeyine doğru çıkarken bir miktar çözünür ve su yüzeyine yaklaşırken de akıntıya kapılıp tank içinde bir miktar daha gezer. Zaten bu aşamada ince kabarcıklar gezinecek irileri yine en kısa mesafede su üstüne çıkacaktır difüzörünüz bu yüzden iyi olmalı ve oldukça ince kabarcık çıkartması gerekiyor.

8. iso4013

iso4013 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    İsta 3 in 1 difuzor kullaniyorum Hakan Bey. Dış filtreye bağlanan difuzor ler de varmış en son ihtimal ona geçeyim. 5 litre mayali yaptım 35 gün civarı çıkış alıyorum fakat dediğim gibi akinti olayını halledemedim

9. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bence gerek yok İsmail Bey, sizin dış filtre çıkışınızda L şeklinde bir aparat var mı? Tank ebatınız ve dış filtrenizin markasını yazarmısınız lütfen.

10. iso4013

iso4013 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    Dis filtre de şelale filtre takacak bir aparat var Hakan bey. Akvaryum 180 litre civarı 110xx civarı. Filtre ise jbl cristalprofi greenline

11. iso4013

iso4013 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    18

12. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    İsmail bey videoda filtrenin temiz su çıkışını göremedim. Sağ taraftan mı çıkıyor yoksa sol taraftan mı çıkıyor?

13. iso4013

iso4013 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    Sağ taraftan çıkıyor Ergün Bey sağ üst köşede. Yani difüzör tam karşısında kalmış oluyor

14. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    İsmail bey difüzörü filtenin su çıkışının hemen altına koymanız daha iyi olur. O kadar mesafede suyun hızı kesilmiş olduğundan CO2 kabarcıklarını yeterince dağıtamıyor.

15. iso4013

iso4013 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    Hemen altina koydugumda hic dagilmiyor Ergum bey :(

16. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Hemen altı derken su çıkışının hemen altı olacak. Filtre çıkışını ve difüzörü benim akvaryumdaki gibi düzenlerseniz CO2 kabarcıkları akvaryumun içinde tur atacaktır.

17. iso4013

iso4013 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    18

Sayfayı Paylaş