Bitkili Akvaryum zemini için elimdekiler ve tavsiyeleriniz

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve muhammed43 tarafından 21/12/16 başlatılmıştır.

1. muhammed43

muhammed43 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    20
    Ödül Puanları:
    8
    20 litre siyah halen kum

IMG_0035.JPG

Bitki toprağımı tam bilmemekle beraber 500gr

IMG_0038.JPG

Misket Gübre 1 kg

IMG_0040.JPG

Mineral Kaya 2 kg

IMG_0039.JPG

IMG_0037.JPG

180 litre Akvaryum 100x40x45.

Öncelikle Herkese hayırlı günler dilerim.Bitkili akvaryum kurmak için sabırsızlansamda bazen heyacanıma yenik düşüyorum galiba.Ergün ve Hakan abi gibi üstadların taban kurulumu ile ilgili makalelerini ne kadar okusamda acaba doğrumu yaparım yanlış olurda sonu hüsran olur tereddütlerini yaşıyorum.Elimdeki malzemelerin resimlerini koyarak malzemeyi nasıl yerleştirmem gerekir veya ne ekleyebiliriz ayrıca akvaryumumda nasıl bitkiler kullanmam gerekir iç tasarım önerileriniz ne olabilir lütfen sizlerden yardım ve destek bekliyorum.
    co2 tüpü sistemine kadar birçok malzemeleri tedarik ettim.

Ergün ve Hakan abilerimin dikkatine

Yönetici tarafından son düzenleme: 21/12/16

2. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Muhammed Bey merhabalar, tabanda kullanacağınız misket gübre dediğiniz ürün bitki kumu değil dimi o tipte kumlar var çünkü ondan soruyorum elinizde bir resmini çekerseniz daha net anlayalım.

Mineral kaya sanırım lav kırığı, eğer öyle ise sorunsuz kullanılabilir.

Kayalara salınım testi yaptınız mı?

Tabanda çiçek torfu kullanacak mısınız?

3. muhammed43

muhammed43 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    20
    Ödül Puanları:
    8
    abi misket gübre dedi petshop ayrıca çiçek torfu kullanmak istemiyorum o fotosunu paylaştığım 500 gr olan bitki toprağımı kutusunda 100 ile 200 lt akvaryumlar için diye yazıyor

4. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Yalnız bu tanka 20 litre siyah kum çok az kalacak, 100x40 olan bir tabana her 1cm için 4 litre kum lazım kumunuz 5 cm yapacak bence 5 litre daha eklerseniz iyi olur zaten zamanla çökme de oluyor.

Işık ve diğer sıvı gübreler ile ilgili durumunuz nedir?

5. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Muhammed bey satın aldığınız ürünlerin tam isimlerini ve varsa paketlerinin fotolarını paylaşabilir misiniz? İkinci resimdeki kumu lav kumuna benzettim. Bu ölçüde bir akvaryum için 500 gram lav kumunun hiçbir yararı olmaz. Aksine siyah kumunuza karışıp rengini bozar.

Torf ile yapılacak taban kurulumundan korkmayın. Ben hazırladığım karışımı bayan çoraplarının içine doldurup ağzını bağladım. Böylece aqua deco kum ile torfun birbirine karışmasını engellemiş oldum. İleride akvaryumu boşaltırken çorapları tutup kovanın içine alacağım böylece temizlik kolaylığı olacak. Bitki söker dikerken torfun suya karışma riskide kalmamış oldu. Sizde bu tip bir uygulama yapabilirsiniz.

6. muhammed43

muhammed43 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    20
    Ödül Puanları:
    8
    Abi peki tabanı en alttan başlayacak olursak malzemelerin sıralaması nasıl olmalı

Bayan çorabına koyduğumuz çiçek toprağı en alta komple tabanı kaplayacak şekilde koyuyoruz sanırım sonraki sıralamaları yazabilirmisim

Mesela elimdeki lav kırıkları misket gübre hagen kum vs. Sıralamaları nasıl olmalı ayrıca ilave alacağım 5litre bitki toprağını Hagenin altınamı koymalıyım

Ayrıca tankı oluştururken kullanılması gereken tavsiye ilaç sıvı gübre vs varmı

Aydınlatma 39wX4 t5 var gr

Yönetici tarafından son düzenleme: 21/12/16

7. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Bayan çorabının içine karışık olarak torf + kil + kömür tozunu koyup tabanı bu şekilde tamamen kaplayabilirsiniz. Yaklaşık 4-5 bayan çorabı yeterli olacaktır. Üzerine başka birşey koymanıza gerek yok yaklaşık 5-7 cm siyah kum koymanız yeterli olur. Ben bu şekilde kullanıyorum. Misket gübreleri kullanmak istiyorum derseniz bayan çoraplarının içine torf ile birlikte bir miktar atabilirsiniz.

Zeminde torf olsa dahi su içindeki bitkiler yapraklarından besin alabildiği için sıvı gübre olarak Nitrat, Fosfat, Potasyum, Demir ve Mikroelement gübreleri temin etmeniz gerekiyor.

Işıklandırma için 4x39w t5 florasanın gücü yeterli gelir. Ancak spektrumunun bitkiler için uygun olup olmadığını anlayabilebilmemiz için florasan kodlarının ne olduğunu bilmemiz gerekiyor.

8. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Muhammed bey gübre konusunda size yardımcı olabilirim düşünürseniz eğer aklınızda olsun set halde satışım vardır.

9. muhammed43

muhammed43 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    20
    Ödül Puanları:
    8
    Abi vitasand professional 8,5 kg kova bitki toprağından kaç kova kullanmam gerekir.Tabi bayan çorabı içine çiçek toprağı kil ve kömür tozu karışımını zemine koyduktan sonra vitasand bitki toprağını kaç kg koymak gerekiyor

10. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Muhammed bey bu ürünün içeriği ve yararı hakkında pek bilgi yok bence tabanda torf yeterli gelecektir. Ayrıca başka birşey kullanmanıza gerek yok. Zaten sıvı gübreler ile bitkinin ihtiyacı olan besinleri düzenli olarak suya ekleyeceksiniz.

11. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Muhammed bey merhaba telefonuma mesaj atmışsınız sorularınızı buradan cevaplayayım.

Torfu 100x40 taban için 1cm yükselti olacak kadar yani 4 litre kullanmanız yeterli olur, kil ise yarısı kadar yani 2 litre kullanırsınız. Kömür tozu yerine mangal kömürü kullanabilirsiniz aynı ebattaki tankıma bim markette satılan paketin yarısını yaptım ki şimdi olsa hepsini eklerdim bir zararı olmadığı için dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Kil aktarda satılanlar son çare ise olur elbette ama isterseniz ben size hediye edebilirim.

Bitkici bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş