merhaba hakan bey dediğiniz ölçülerde kullanıyorum gübreleri ama aksi giden bişey var herhalde suyumda bulanıklık başladı bir pusluluk var neden olduğunu çözemiyorum Eki Görüntüle 4923
excell vermedım su değişimi yarın yapacaktım haftadan haftaya %50 gibi bana önerdiğiniz ölçülerde kullandım gübreleri
Filtre çıkışında suyun debisini kontrol ettiniz mi? vanalarında bir kısıklık vs. olmadı değil mi? Bu aralar uzun süre elektrikler gitti mi?
Ceyhun Bey NPK ve diğer gübrelerde kullanım oranlarınızı bir yazar mısınız? bir yerde bir hata var ama nerde ? Bulacağız inşallah.
10 ppm potasyum 10 ppm nitrat 1 ppm fosfat 5 ml demir mikroelement gübreside üzerindeki yazılan kadar
Ceyhun bey bunlar benim size yazdığım değerler Siz gübreleri 1 er litrede çözünce kaçar ml vermeye başladınız
evet bunlar sizin bana dozajlayın dediğiniz değerler ben 1 lt çözdüm hepsını ml hesabı dersek 30ml potasyum 30ml nitrat 10ml fosfat 5ml demir verdiğim ml değerleri bunlar
Bir başka konunuzda, aydınlatmanızın yüksek, bitkinizin az olduğunu ve yakın zamanda yosun ile tanışacağınızı söylemiştim. Hatta başlangıç için takip etmeniz gereken gübreleme v.s. kılavuzunun linkini de vermiştim. Acemi şoförün 200 ile yol yapması gibi bir durum sizdeki. Tankınız bu hızda iken sağa sola çarpmanız zaten beklenen birşey. Büyük ihtimalle yeşil su başlangıcındasınız. Tankınızdaki su değerlerini tahmini de olsa bilmeden, eksiğini görmeden, başlangıç aşamasında bu şekilde gübrelemeniz bence tamamen yanlış.
fatihbey bana verilen değerler dışına çıkmadım ne değer verildiyse o kadar kullandım gübreyi hakan bey 2 günde bir kullandım günlük değil
Ceyhun Bey su değişimini 2 - 3 günde bir yapın ve dozu yarı yarıya düşürün. Zaten konunuzda Ergün Bey benden sonra düzeltmeyi yapıp yarı yarıya yapın demişti fark etmediniz sanırım. Işınlandırmanızı da fasılasız 7 saate düşürün, imkan var ise 3*39 olarak ilerleyin Hesapmanızı sizin su hacmini 160 litre bildirmenizden dolayı 150 litreye göre yapmışız ve burada hatanız / hatamız var. 100x40x40 bir ebat tankta 160 litre brüt hacim yapıyor, kum yüksekliğiniz 8cm civarı ise ve yükseklikte full su dolmadığı hesabıyla ortalama 100x37x32 = 120 litre civarı net hacminiz kalıyor. Bu da sizin hem normalin %25 fazlası hem de 2 katı gübreleme yaptığınızı gösteriyor. Geçmişi unutun ve gübrelemenizi verilen dozların 1/3 'üne düşürüp haftada şimdilik 2 defa gübreleme yapın. 10ml potasyum 10ml nitrat 3ml fosfat 2ml demir micro element üzerinde yazanın 1/3 ü böyle bir takip edelim.
Bugün su bakım günü o zaman %50 değişim yapayım dediğiniz miktarda gübrelerim ışık düzeyinide dediğiniz gibi yapıcam inşallah çabuk atlatırız hep beraber
yok yapmadın ve yapmıcam ama sorun yeşil su sanırım su değişiminde fark ettım ne yapacağımı bilmıyorum
Bol bol su değişimi ve fosfat diyeti ile yeşil sudan kurtulabilirsiniz. Olmaz ve daha kötüye giderse uv fitreler bir iki gün içinde sorunu kökten çözüyor.