Bitkili akvaryum icin aydinlatma tavsiyesi

Konusu 'Co2, Işık ve Ekipmanlar' forumundadır ve iso4013 tarafından 21/01/15 başlatılmıştır.

1. iso4013

iso4013 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    Merhaba arkadaslar 110cm uzunlugunda 55cm yuksekliginde ve 30cm genisliginde akvaryumum bulunmaktadir. Hopar 2x54 waat aydinlatmam mevcuttur. Suan subulata vb bitkiler bakmaktayim. Fakat daha zor bitkiler de bakmak istiyorum bunun icin isik kapasitesini artirmak istiyorum. 36 waat power led lensli isik isimi gorur mu gormez ise tavsiyeleriniz nelerdir. Ilginiz icin tesekkur ederim

2. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    İsmail bey selam birçok led denememden sonraki tecrübemdekini arz edeyim powerler maliyet olarak biraz tutmakta smd şerit gibi oluşumlara gitmiştim ilkten lakin forumda smd ile 5630 olan sanırım en kuvvetlisi o smd de cuba bakan arkadaşımızı görünce tabularımı yıktı geçti.
    Sonuç olarak tank ebadı su miktarının yüksekliği vs gibi ışığın tepkime halindenmidir nedir Birçok bitkide verim alamamıştım.
    Siz hem flo hem led denerseniz maliyeti de zorlamayacak sa örnek bir çalışmanız olacağı kanatindeyim, tabiki deneme olumsuz çıkabilir..
    Akvaryum konusunda ilk anladığım ("acemiyim halende epey öyle olacağı kesin:)" herkesin tankı taban kurulumu ve ışık miktarı referans alınmaması yönünde onda olan sizde olamayabiliyor birçok videodaki güzel görüntüler aldatıyor bizi ya ne güzel olmuş bende yaparım deyip birçok bilmediğimizden kaynaklı hüzün yaşamamıza sebep veriyoruz.
    En iyisi kendi tankınızı iyi izlemeniz tanımanız ve bilgileri oldukça okumak tecrübe etmek diyebilirim :)

3. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    İsmail bey o boyutlarda 2x54 ile cuba bile yetiştirebilirsiniz. Daha zor bitkilere geçilecekse bir tane daha 54 w florasan eklemenizi öneririm.

4. iso4013

iso4013 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    Ilginiz icin tesekkur ederim mantikli olan heralde birtane daha 54watt aydinlatma almam olacaktir

5. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Şunu deneyebilirsiniz Ergün beyin dediği en mantıklısı ilk etapta bakmak istediğiniz bitki türünden "örnek cuba "diyelim bir porsiyon deniyor o bitki için edinip tankınızın şuanki durumunda ne tepki gösterecek diye denemenizi tavsiye edebilirim baktınız ışık şartlar yetmiyor o zaman geliştirmek daha mantıklı olabilir düşüncesindeyim.

6. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    İsmail bey t5 ışıklandırmanız varken yeniden bir maliyete girmeyin bence de. Armatür içinde reflektör zaten vardır gerekirse reflektöre bakım yaparsınız hani matlaşma vs. var ise.

7. iso4013

iso4013 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    Ilginiz icin tesekkur ederim armaturumde sorun yok fakat parvula bakmayi planladigim icin watt i yukseltsem mi acaba diye dusunmustum. En guzeli tatil donusu Ibrahim Bey in de dedigi gibi bir tutam alip denemek olacak herhalde

8. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Parvula bitkisi için ışığınızın yeterli geleceğini düşünüyorum. Önemli olan stabil co2 ve besin takviyeleridir. Işığınızın yeteceği kanaatindeyim, eğer parvulalarınız yayılır ama fazla boylanırsa takviye yaparsınız.

9. iso4013

iso4013 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    Himm anladim Hakan Bey suan 5litrelik mayali co2 kuruyorum bakalim ne olacak :)

Sayfayı Paylaş