Boyut Boy*En*Yükseklik (cm): 100/30/40 Kapasite (litre): 120 Bitki Türleri: Beslenen Canlılar: Kılıçkuyruk,lepistes,melek Filtrasyon:tetra saatte 350 lt klandırma Floresanları: t8 iki adet florasan Işıklandırma Süresi ve Düzeni:12-15 17-21 Su Değişim Oranı ve Aralığı:2 haftada %25 Kullanılan Yemler: Gübreleme:yok Co2 - Saniye / Kabarcık :yok Kullanılan İlaçlar:yok bitki gelişimi hep yatay yönde oldu ve en son şekli gördüğünüz gibi hiç c02 kullanmadım mayalı sistem kullanırsam gübre eksiğimi gidermiş olurmuyum hiç gübre kullanmıyorum çünkü elimde yok ve nerden ne alacagım ne kadar kullanacagım bilmiyorum. bir de resimde görüyorsunuz yosun var bitkilerin diplerinde acaba ışık süresinden mi ? gübreyle mi alakalı? budama yapacağım tekrar ekmeme gerek yok o yüzden hediye etmek isterim isteyenler yazabilir. teşekkürler.
Fotosentez için ışık besin ve co2 gerekir. Mayalı sistemle co2 ihtiyacını karsilarsaniz fakat besin olarak Npk demir ve mikroelement gübre kullanmanızı tavsiye ederim. Mayalı sistemde gubreyle birlikte yeni.tankimda yeni filizleri görmek mutlu ediyor. Daha bilgili üyelerimiz size yardımcı olacaktır mutlu hobiler
İsmail Bey tankınız tam bir karides çiftliğine ev sahipliği yapacak seviyeye gelmiş maşallah gayet güzelleşmiş. Tankınızdaki yosunu ben göremedim yani fark edemedim. Yakın çekim fotoğraf ekleyebilirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz. Sizin elinizde hangi gübreler var?
İsmail bey bitkilerin durumu gayet güzel gözüküyor. Bir denge yakalamışsınız eğer belirgin bir yosun oluşumu yoksa bakım şartlarını değiştirmeden devam edin derim. Tabi yosunun ne olduğu da önemli yosun oluşumunu makro modda fotoğraflayıp ekleyebilirseniz daha net yorumlar yapabiliriz.
Fotografı en kısa sürede atarım. Hakan abi ilk kurulum da yaparken bitkilerle birlikte gönderdiğin potasyum vardı o da yeni bitti. Hakan abi karides nerden alabirim.
İsmail Bey karides satan birisini bilmiyorum ama çevrenizde hobiciler varsa almanız daha iyi olur. Yada kargosunu iyi yapabilecek birisinden alabilirsiniz.
İsmail Bey potasyum ilavesi ve su değişimi ile bugüne gelmişse tankta bir denge kurulmuş iyi gidiyor demektir. Ama ilerleyen günlerde co2 oalcak ise NPK, mikroelement ve demir gübresi almanızda fayda var.
gübrelerim geldi 1 lt de çözdüm hepsini NPK Şimdi ne zaman vermem gerekli.ışık yanarken mi yakmadan önce mi. su değişimden sonra mı kaç gün arayla vermem doğru olur.
İsmail Bey fosfatı şimdilik kullanmayı düşünmeyin, co2 vermediğiniz için ortamda yemlemeden ve su değişiminden gelen muhtemelen sorun yaşatmaz size. 100 litre net hacminiz olduğunu düşünürsek; Gübreleri tek verirseniz yani sadece potasyum veya sadece nitrat vermek istediğinizde Potasyum - 2ml = 1ppm katar Nitrat - 2 ml = 1 ppm katar Her iki gübreyi ayn ıanda dozladığınızda; Potasyum - 2ml = 1ppm katar + nitrattan gelen 0,63ppm ile toplam = 1,63ppm katar. Nitrat - 2 ml = 1 ppm katar Siz co2 vermedikçe gübrelemenizi üst seviyelere çekmeyin, haftalık su değişimi yapacağınız varsayarak su değişimi yaptığınız gün ışıklar kapandığında; Potasyum - 10ml = 5ppm + nitrattan gelen 3,15ppm ile toplam = 8,15ppm katar. Nitrat - 10 ml = 5 ppm Dozlama yapabilirsiniz. Takibinizi iyi yapın camlarda yeşil spot oluşacakmı bildirirsiniz. Bahsettiğiniz yosunu yakın çekim bir foto eklerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.