Boyut Boy*En*Yükseklik (cm): Kapasite (litre): 144lt Beslenen Canlılar: tetra türleri,melek,gurami,cüce vatoz,bolca salyangoz Filtrasyon: iç filtre. Işıklandırma Floresanları: aquastar daylight Işıklandırma Süresi ve Düzeni: günlük 8 10 saat Su Değişim Oranı ve Aralığı: haftada 1 dip çekimi filtre temizliği Kullanılan Yemler: sera tetra türü karışık,gamma rus ve tubifex,bitkisel yaprak yem. Gübreleme: kumun içerisinde bolca mevcut. Kullanılan İlaçlar:ilaç kullanımına karşıyım. Açıklama:Merhabalar.Hedayse hocama ilgisi için çok teşekkür ederim. Bitkilerin ekimini tamamladım fakat çim gibi olan bitki dipten sökülmekte epey bir ısrarlı Onun dışında problemim yok,umarım adaptasyonu sorunsuz sağlarım. Filtremin akıntısını kestim bugün için.bitkileri de filtrenin yan tarafına aldım,böylelikle akıntı problemleride olmayacak. Akvaryumumda halihazırda anubias ve amazon vardı,bunlar da eklenince çok şık oldu görüntü,inşallah ilerde büyüdüklerini de görürüz. Bitkileri ekerken kumumdan duman gibi gübre çıkıyordu,dilerim onları mutlu eder
Mehmet Bey hayırlı olsun, bitkileri sanırım hepsini bir araya dikmişsiniz sanırım lilaeopsis bitkilerini imkan var ise 3-4lü gruplarla tabana yayarsanız iyi olur. Lilaeopsisleri ortalama 3 cm civarı gömün sorun olmaz ama vatoz, sae veya çöpçü balık varsa çıkartabilirler. Tankın diğer bilgilerinide ilk mesajınızdaki şablonda verirseniz tavsiyeler alabilirsiniz, anubiasınızda bolca sakal yosunu var.
vatozum varda pek ilgileneceğini sanmıyorum.ilk etapta lilaeopsisi tutturmak için uğraştığımdan o konuya eğilemedim sakal yosununu gurami balığım halletmekte daha önce belirtmiştim,ondan bitkiyi örselemiyorum. tamamen sakal yosununa gömülmüş haldeydi anubiaslarım,fakat hem ben tanka eklemeden önce güzelce bir temizledim,hem de gurami baya ilgileniyor onlarla. devamlı yeni yaprak verdiklerinden şimdilik ilişmiyorum kendilerine. mikna dediğiniz nedir onu da belirtirseniz hemen sağlamaya çalışayım hocam.
Mehmet bey kurulumunuz hayırlı olsun.Taban bitkisini dikmek kolay değildir yaşadığınız sıkıntılar gayet normal.Edinebilirseniz dikiş makinası cımbızı alın cimbizla daha kolay ve düzgün olur. En kısa sürede fotoğraf yüklerseniz seviniriz.İyi forumlar dilerim.
Boyut Boy*En*Yükseklik (cm): Kapasite (litre): 144lt Beslenen Canlılar: tetra türleri,melek,gurami,cüce vatoz,bolca salyangoz Filtrasyon: iç filtre. Işıklandırma Floresanları: aquastar daylight Işıklandırma Süresi ve Düzeni: günlük 8 10 saat Su Değişim Oranı ve Aralığı: haftada 1 dip çekimi filtre temizliği Kullanılan Yemler: sera tetra türü karışık,gamma rus ve tubifex,bitkisel yaprak yem. Gübreleme: kumun içerisinde bolca mevcut. Kullanılan İlaçlar:ilaç kullanımına karşıyım. Ana mesajı değiştiremedim 30 dakika süre istiyor ondan buraya ekledim. Şu aşamada pek problem yaşamadım,fakat sanıyorum eğer grup halinde diktiğim bitkileri ayırmaya kalkarsam elim akvaryumdan hiç çıkmayacak köklenene kadar bu şekilde kalsalar daha iyi olmaz mı?zira çok dağılıyorlar ve dağılanları etrafa ekiyorum devamlı olarak. Bir iki gün bekleyeyim ve yukarı çıkanları etrafa yayayım diye düşünüyorum,siz ne tavsiye edersiniz?
Bence tam köklenmeden dikecek olduğunuz yere bitkileri dikin.Aksi takdirde bitki köklendiği zaman bitkiyi sökmek başka yere almak daha zor olur.Akvaryumda düzen otuduktan sonra Tabanı pek oynatmamak daha iyi olur.Alabilirseniz bir cımbız alın ve yeniden güzelce dikin
dediğinizi yaptım ve 3e böldüm,ancak yemin ettim diyebilirim bir daha sadece ayrılanları yeniden dikmekle uğraşacağım,feci dağılıyorlardiğerlerinde pek bir problemim yok,dağıldıkça etrafa yayma yöntemini kullanacağım.ekim konusunda fikrinizi almak üzere resim çekeceğim,o zaman yine konuşuruz inşallah. şimdilik benden pes,akşam yine resim çeker sizlerle paylaşırım
çim gibi olan bitkiler sökülüyor demişsin salyangoz varsa büyük sıkıntı helede taban bitkilerinde bende aynı sorunu yaşıyordum ve takibe aldım baktım ki salyangozlar yiyor ve bu esnada bitkilerde sökülüyor. siyah burgu gibi olan ve elma salyangozu sıkıntı bitkiler yeni dikildiği için
Yorumun için teşekkürler dostum. salyangozlar bende bitkilere herhangi bir zararda bulunmadılar,ancak takip edeceğim,eğer yerinden sökme olayı olursa onları da gönderirim tanktan sıkıntı olmaz. bende elma yok sadece katil var onlarda çok üremedi şimdiye kadar bir zararlarını görmedim. yeni dikimlerden sonra şimdilik durum fena değil,sökülenler oldukça tankın etrafına yayıyorum.
Bora Beyin kasdettiği cımbız overlok dikiş makinalarına ip geçirmek için kullanılan cımbızdır Yıllardır bundan kullanıyoruz işimizi çok rahat görmekte. Tankınızda co2 olmadığı için lilaeopsisler çok yavaş yayılacaktır.
Haklı olabilirsiniz değerli hocam.Şu anda söküm dikim çok problem çıkarmıyor artık,daha az sökülmeye başladılar. Yeni durumu sizlerle paylaşayım.özellikle lilaeopsisin kuma bu kadar güçlü tutunacağını tahmin etmiyordum. Bugün birkaç kökü ayıklayıp başka yere yönlendireyim dedim ama deyim yerindeyse kımıldamadı yerinden. şu anda adaptasyon sorunsuz sağlanmış durumda.Sanırım bunda kumumdaki yoğun gübrenin de etkisi var. Anubias ve amazonlarda zaten sorunum yoktu,yaprak vermeye devam ediyorlar.Sadece sol taraftaki anubiasımı sabitlemede biraz problem yaşıyordum,şimdi onu bir kayaya iyice sabitledim,kımıldarsa yine aynı yöntemi deneyeceğim. sadece az miktarda çıkan oluyor,onları da sizlerin tavsiye ettiği gibi akvaryumun etrafına yayıyorum. yalnız ufak bir sorunum var,çalı gibi olan ilk resimde ortadaki bitki guramimin çok ama çok dikkatini çekmiş durumda,sakal yosunlarını temizlediği gibi onu da temizlemeye çalışıyor ) onun da söktüklerini etrafa yayıyorum,onlara dokunmuyor.Sanırım büyük grup halindekilere dadanma sözkonusu. Büyüyen Tetrazonumun rahat durmadığını kendinden 3 kat büyük meleği bile sindirdiğini keşfettim,ona da elveda diyecek ve küçüğünü alacağım. Şimdilik benden bukadar,yardımlarınıza çok ama çok teşekkür ederim.