Seachem Excel yada muadili sıvı gübreler kullanmak isteyip de bulamayanlar için, şöyle bir ürün tanıtmak istiyorum... " Ocean Nutrition " firmasının "Giovanni's Fertil+ " adında bir ürünü var. Ben bir ara kullandım çok memnun kaldım. (Aynı zamanda Betta SPA ürünü de Betta'lar için özel Hint Bademi ağacı özü) de var. Catappa yani ....... Bu Giovanni's Fertil için yazdıkları şöyle : * Suyu tamponlar ve fazla asitleşmesini önler * Sucul bitkilerin düzgün büyümesini ve gelişmesini sağlamak amacıyla, Potasyum, Magnezyum, Sülfür ve Kalsiyum gibi gerekli makro element'ler içerir. * Çeşitli balık atıklarından oluşan ve ileri seviyelerde alg patlamasına neden olan Nitrat ve fosfat içermez. * Balıklarda pozitif etkisi olup stresi azaltır. * Yaprak uçlarının sararmasını ve yaprak kenarlarının beyazlaşmasını önlediği gibi yeni çıkan yaprakların da solgun veya sarımsı çıkmasını önler. ...ve şişesinde çok güzel bir ölçekleme sistemi var, ölçüyü kaçırmanız mümkün değil, kaçarsa da geri gidebilen bir sistemi var. Aklınızda bulunsun ... Ürün şu :
Böyle bir site buldum Bora'cım, Orda var gözüküyor..ama siteyi bilmem, tanımam...bir konuş istersen ! | Bitki Gbreleri | Bitkiler| Bitki Gbreleri rnleri kolay gelsin......
Betta SPA ürünü de Betta'lar için özel Hint Bademi ağacı özü bitkili akvaryumlara uygun mu? Ocean Nutrition Giovannis Trace bu ürünü kullandınız mı aceba abicim?
Trace kullanmadım hiç... Ama SPA kullandım ve sanki bitkilere de iyi geliyor ... Catappa zaten malum = Hint Bademi ağacı yaprağı Tavsiye ederim .... Kolay gelsin .....
Teşekkürler abicim ama suyu sarartıyormuş.Ben berrak suyu daha çok seviyorum ama faydası da çok fazlaymış yinede denemek lazım.
Denemeden bilemem ki alayım da deneyecem abi Emekli maaşımı alayımda ayın 25inde deneyeceğim. 1 erkek 6 dişi var adamın biri tatile gidecem diye sahiplendirmek istemiş. Başka bir adam da almış meleklerin içine atmış hepsini ne kuyruk kalmış ne yüzgeç nede hal kalmış Oda sahiplenen olmazsa atacam deyince hepsini aldım bakalım inşllah düzeleecekler kuyruk kalmammış betalarda ya. Erkek de perişan olmuş karnının yanında şişlik var ur gibi hepside ayrı ayrı yerlerde şu anbirindede beyaz benek var hepsine ayrı yem ve ayrı bakım uygulamaya çalışıyorum ama hayvancıklar perişan olmuş ya