Dis motor tetra ex 1200 Aydinlatma 18 w grulux 18 w gun isigi Kum:midye kirigi Akvaryum:uzunluk 70 yukseklik 50 en 35 Bu akvaryumda sadece taban bitkisi yapmak istiyorum arkadaslar neleri cikarmam lazim neleri eklemem lazim bana yardimci olurmusunuz dusundugum bitki ise cuba taban bitkisidir lutfen yardim
Özkan bey foruma hoş geldiniz.Sanırım akvaryumun yüksekligi 50 cm bu yükseklikteki akvaryumda elinizdeki ışık gücüyle cuba yetiştirmek biraz zor olur size önerim ilk başlangıçta daha basit bitkikerle başlayıp tecrübe kazandıktan sonra daha zor bitkikere geçiş yapmanız yönünde.Akvaryumunuzu şablon ve resim eşliginde tanıtırsanız yardım almanız daha kolay olacaktır...
Ugur bey cripto tilki kuyrugu bi cok bitki yaptim cok uzuyorlar ve hic hosuma gitmiyor o yuzden degisiklik yapmaya karar verdim ve biraz zorla ugrasmak istiyorum sizce yuksekligi ne olmali akvaryumun cuba icin
Selam özkan bey hosgeldiniz foruma .tankinizi fotoyla ve yas vs bilgilerinizi duzenlerseniz daha verimli bilgiler alacaginizi umuyorum.midye kiriginda cuba gibi taban bitkisi olmayacaginida ekleyim.
Calisiyorum su anda eve gidince ekleyecegim verilecek bilgiler cok onemli artik gelistirmek istiyorum akvaryumu yardim eden herkeze tesk.ler
Özkan Bey aramıza hoşgeldiniz, ex1200 bu akvaryum için oldukça kuvvetli bir filtre akıntının fazlalığını siz de fark etmişsinizdir muhtemelen. Işıklandırmanızı t5 sisteme geçirmek isterseniz daha iyi olur yada mevcut düzene ilave yaparsınız. Tabanda midye kırığı ile bitki bakmanız ilerleyen günlerde size sıkıntı çıkartır suya sürekli salınım yaptığı için değiştirmenizi öneriyorum. Sistemi ilk başlarda co2 ile başlatacaksınız sanırım, bunun için nasıl bir düzen yapacaksınız. Mayalı mı yoksa tüplü mü? Taban kurulumu için aşağıdaki makaleyi bir okuyun isterseniz; Bitkili Akvaryum Taban Kurulumu | Akvaryumda.com Akvaryumda Buluşalım! Filtreyi değiştirmek isterseniz; SunSun HW-603B Dış Filtre Detaylı İnceleme
aynen Uğur Beye katılıyorum. litre başına 0,5 bile yakalayamıyorsunuz. 2x24 w kullansanız daha iyi olur bence. yine 0,5 w yakalamıyor ama sizinkinden kat ve kat iyidir
Kurulumunuz hayırlı olsun.İnşallah sorunsuz başlar az sorunla devamını getirirsiniz.Şimdiden kolay gelsin.Dış filtre seçiminiz büyük olmuş mimkünse küçük bir filtre ile değiştirin derim
Dis filitremi degistirdim sunsun la atman arasinda gidip gelmeme ragmen sunsun karar verdim taban calismalarina basliyacagim ama copcu yavrulari oldugu icin biraz daha beklemek zorundayim baska tavsiyeleriniz varmi arkadaslar.
Özkan bey forumumuza ve aramıza hoş geldiniz. Co2 olarak tüplü olmazsa mayalı sistemde cuba yetiştirmek çok zor.