Özhan bey maşallah herşey yolunfa gidiyor diye düşünüyorum, benden aldığınız magnezyum gübresini de dozluyor musunuz?
Bu durumda 200 litre için haftalık 24ml magnezyum veriyorsanız; 24/4 x 0,5ppm = 3ppm magnezyum vermiş oluyorsunuz. Özhan bey magnezyum vermediğiniz dönem ile verdiğiniz dönem arasında tankta ne gibi farklılıklar gözlemlediniz?
Tamamdır böyle devam edin, tahmin ettiğim gibi oldu. Maşallah gelişimde iyi olduğuna göre sorun yok yani. Eğer bir sıkıntı fark ederseniz bize yazın tedbirini alalım inşallah.
Evet Ergün Bey Özhan bey ile de pps pro yöntemini değerlendiriyoruz, sağolsun benden bitki alırken önerimi dikkate aldı ve magnezyum da aldı dozlama yapmaya başladı. Eskisine göre tankı daha da iyi gelişim gösterecek inşallah. Haftaya daha yeni bir gübreleme oranı belirleyeceğiz ben konusunda da yazacağım. Özhan bey hatırlatın hafta sonu %80 su değişimi yapıp yeni dozlama yapacağız. Nasıl olsa elinizde tds ve ph metre de var, işimiz daha kolay olacak ve hızlı gelişim göreceksiniz.
Soyle bi sikintim var aslinda yem verdigim tarafda cok az iki gunde bir yemleme yapmama ragmen ordaki bazi bitkilerin kenarlarinda siyah sakal gibi biseyler cikiyo su degisimi haftada iki kez %50 oranla yapiyorum bolgesel yosun giderici kullaniyorum ama yinede gitmiyo
Yemlerken dış filtreyi durdurmanız çok daha iyi olur. Yemler tabana ulaşmadan balıklar tarafından tüketilebilmesi gerekiyor.
Özhan Bey yarın %80 su değişimi yapıp tankınızın su değişim sonrasında 1 saat geçtikten sonra ışıklar açılmadan önceki değelerini paylaşırsanız yen ibir gübreleme periyodu belirleyelim size.