Başarısızlık nedeni ne olabilir?

Konusu 'Bitki Bakımı Ve Türleri' forumundadır ve gk13 tarafından 14/01/15 başlatılmıştır.

1. gk13

gk13 Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    6
    Ödül Puanları:
    18
    Boyut En*Boy*Yükseklik (cm): 80x40x50y
    Kapasite (litre):136lt
    Beslenen Canlılar:15 Lepistes,20+ Kiraz Karides,2 Vatoz ,10 neon tetra
    Tilki kuyruğu (çıkartacağım)
    myriophyllum mattogrossense (gelecek)
    saz
    subulata
    cüce Java fern
    Filtrasyon: Fluval 106
    Işıklandırma Floresanları: 4 Adet Osram T5-24w 2x840 ve 2x860
    Işıklandırma Süresi ve Düzeni: 17:00- 24:00 açık otomatik hergün aynı
    Su Değişim Oranı ve Aralığı: Haftada bir 40Lt
    Kullanılan Yemler: Pul yemler + kurutulmuş yemler
    Taban: Su artıma sistemi kuran bir şirketten temin etmiştim salınım yapmıyor zeminde gübre kullandığımdan dolayı vede çok katmanlı bir taban yapsamda bir süre sonra bu tabanında özelliğini yitireceğini düşündüğümden çok katlı bir taban yapmadım.(Sanki hata yaptım gibi)

Gübreleme: Haftada 1 su değişimi sonrası

Gübreleme konusunda yabacı forumlardan araştırdım genelde benzer şeyler vardı makro gübre için bunda karar kıldım 500ml suya aşağıdakileri kattım.Kullanımında orta yoğunlukta bir bitkili akvaryum için hergün 40lt için 2 ml di.Bu hesaba göre bana 6,8 ml gerekli ilk başlarda 2ml attım pek gelişim görmediğimden 5ml çıkardım yapraklarda tüy gibi yosun oluştu

Mikro element ve demir için satın aldığım
    2ml Reeflowers Aquaplants Ferrous
    5ml Reeflowers Aquaplants All Inclusive ürünlerini kullandım.

25g Potasyum Nitrat
    5.8g Potasyum fosfat mono bazik
    11g Potasyum Sülfat
    20g Magnezyul sülfat (epsom tuzu)
    500ml su

Kaynak: James' Planted Tank - PMDD

Kullanılan İlaçlar:
    İlaç kullanmıyorum

En kolay bitkileri bile sağlıklı olarak yetiştirmeyi başaramadım.Doğru yada yanlış tüm yaptıklarımı bildiklerimi unutup sıfırdan başlamak istiyorum.Bu konuda yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.Sağlıklı güzel bitkileri olan resimlerde gördüğüm akvaryumlara benzer birşey istiyorum :)

2. Belmethos

Belmethos Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Sanırım CO2 kullanmıyorsunuz?? sakal yosunu başlangıcı ve spot yosun var gibi duruyor.

Bana göre ışıklandırmanızı 2 x 24 e düşürün, CO2 olmadan o kadar ışık tankınızı darmadağın eder. Eğer CO2 yoksa tabanınızı kuvvetli yapmalıydınız.

SU arıtma sistemimi kullanıyorsunuz?

3. gk13

gk13 Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    6
    Ödül Puanları:
    18
    CO2 mayalı yaptım bir faydasını görmedim gibi bende bir süre yapmadım çaresiz yine yaptım yapmalımıyım yoksa yapmamalıyım cevabını bulamadım.Su artıma sistemi kullanmıyorum sanırım sadece dış filtrem var.

4. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Gökhan suçlu aramaya gerek yok senin bütün sorununun tabanla alakalı.Birkere bitkilerin besin alacagı ortramı boş ver kök salınımı yapacak bir ortam yok..Tabanı gözden geçir bence..

5. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Başarısızlık demeyelim ama kötü giden durumun en büyük sebebi CO2 kullanmıyor iken gübre kullanman. Işıklandırmanı diğer arkadaşlar gözden geçirsin, bu tip ışıklandırma ile ilgili deneyimim yok. Gübrelemen oldukça yanlış Nitratın çok yüksek iken potasyumun yerlerde sürünüyor. Magnezyum için ek kullanmana da bence gerek yoktu, iz elementler işini görürdü. Gübreleme konusunda en etkili gübrelemeyi verdiğin gübrenin tankına kaç ppm kattığı ile yapabilirsin. Böyle gübre değiştirdiğinde, tank değiştirdiğinde işlerin karışır. Nitratı 10-15 ppm, fosfatı 0,7-1 ppm potasyumu 15-20 ppm, demiri 0,2-0,4 ppm verdim gibi başlayabilirsin. ilk başlarda minimum değerlerle başlamanda fayda var.

Taban konusuna gelince ben de sadece kum taban kullanıyorum. Küçük bir katkısı olabilir ama tek başına en büyük sebep değil.

6. gk13

gk13 Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    6
    Ödül Puanları:
    18
    Bir süre için gübre kullanmayıp çok çok az bir gübreleme yapmayı deneyeceğim yada bitkilerde eksiklik gördükçe mi gübre kullansam daha iyi olur

7. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Gübre kullanıp kullanmamak sorun değil, sorun ne kadar gübre kullanıldığı.

8. Keys

Keys Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    8
    Hocam tamamen iyi niyetimle söylüyorum. Sizin yerinizde olsam tüm sistemi bozar temizler kaldırırım. Bol bol okur, makaleleri, sağlıklı kurulumları incelerim. Ne zaman kendime güvenirsem o zaman sıfırdan kurulum yaparım. Zira ortada birçok yanlış var. Aktif bir sistemi tam olarak yoluna koymanız şu anki görüntü itibariyle çok zor.

9. gk13

gk13 Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    6
    Ödül Puanları:
    18
    İyi niyetle söylemişsiniz iyi güzelde.Öneriniz içinde ayrıca teşekkür ederim ama en azından yanlışların doğrularını belirtseydiniz.İlk okumaya başladıklarım yazdıklarınız olurdu.En azından birdaha yanlış yapmamış olur ve forumdaki diğer arkadaşlara bir yol göstermiş olurduk.

10. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Gökhan Bey Uğur Bey şunu demek istiyor aslında, sizin başından beridir yapmanız gerekeni bu tankı hiç kurmamış gibi unutup yeni tank kurup o kurulum ile güzelce ilermeniz.

Bende katılıyorum.

Sayfayı Paylaş