baliklarim olumleri hakkinda yardim acil

Konusu 'Hastalıklar ve İlaçlar' forumundadır ve cihan77 tarafından 13/05/14 başlatılmıştır.

1. cihan77

cihan77 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    Arkadaslar dun akvaryumuma baliklarimi attim. 2 sae, 2 vatoz, 4 plati, 6 lepistes, 6 tetra. Ama bugun 3 civarlarinda 1 tetra ve 5.30 civarında da sae nin biri oldu pes pese gelmedi tedirgin etti ne yapmaliyim daha fazla canli kaybetmeden.

2. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Mutlu Bey bu güne kadar hiç canlı yokmuydu tankınızda ?

3. cihan77

cihan77 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    Yoktu hakan bey dun ilk canli eklememi yaptim

4. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Mutlu bey balık eklemesini nasıl yaptınız aniden mi attınız akvaryum ısısı ne durumda. Balıklar da fiziksel bir gariplik var mi.

5. cihan77

cihan77 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    Onur bey sanirim biraZ hızlı oldu baliklari alistirmadan yeni suya saldim. Acaba au sicakligindan dolayimi olum oldu. Isitici almadim onumuz yaz oldugu icin isitici almamam gerektigi soylenmisti.baliklarda fziksel bir değişik yok. Gayet normal yuzuyorlar 5 dakika sonra br biyrum bir blik olmus

6. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Yine mi kayip verdiniz, isiticiya suan gerek yok evet.Baliklar da herhangi bir hastalik olduğunu düşünmüyorum baliklari akvaryuma eklemeden once en az 15dk aldığınız poşeti suya birakilmali bu sekilde baliklar akvaryum ısısı na yavaş yavas alistirilir daha sonra akvaryumda birmiktar su poşet e alınır yine biraz bekler sonrasinda poşetin ağzı açılıp balıkların kendi istekleriyle suya salinmasi saglanir. Ben 15dk bekletip direk saliyorum.tetra cinsiniz nedir.?

7. gogol

gogol Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Mutlu bey akvaryumumuza sonradan eklediğimiz her canlıyı ( özellikle balıkları) aklimasyon yani ortamına alıştırma yapmamız gereklidir. Bu sürecin canlıların dısardan getirildiği suya( eğer farlı poşetlerdeyseler birbirine karıştırmadan ayrı ayrı) damlama metoduyla kendi tankımızın suyu ile cok yavaş bi şekilde( mevcut bulunan su kadar eklenene kadar) yapmamız lazım.Canlıları özellikle akşam ısıklar kapandığında eklersek daha iyi olur.Eğer aklimasyon yapılmadan canlı hızlı bi şekilde akvaryuma sokulursa ciddi şekilde strese girebilir ve ani ölümler kaçınılmaz olur. Bi de 20 balığı bir anda eklemek yerine önce sea ve vatozu ekleyip diğer canlıları ilerleyen günlerde satın alıp ekleyebilirdiniz. İnşallah daha fazla kayıp vermezsiniz, zaten bu ani ölümler genelde ilk 24 sa de oluyor bu süreyi geçince daha fazla kayıp vermezsiniz diye düşünüyorum.

8. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Eğer akvaryumda ısıtıcı yok ise ilk önce farklı bir yerden gelmiş ise bulunduğu poşet/kova akvaryumun olduğu odada en azından 30-40 dk. bekletilmeli ki oda ısısına alışsın. Daha sonra arkadaşların bahsettiği gibi akvaryumda bir miktar su alınıp balıkların olduğu kaba konmalı, aradan 15-20 dk geçince bir miktar daha derken bu işlem en az 4 defa yapılmalı ki bu balık nakli bizim 1 saatten fazla vaktimizi alır.

Çok geçmiş olsun, üzüldüm inanın ama en azından bir sonrakine tedbirli olursunuz.

9. cihan77

cihan77 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    tşkkrler evet bende çok üzüldüm. artık ölümsüz geçen her saat için şükrediyorum. maşallh anzar değmesin şimdilik bir sıkıntı kalmadı. ve balıkları attıkğımın ertesi günü mantarlaşma olan kütük tertemizdi :D

10. cihan77

cihan77 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    bu arada arkadaşlar güllerin yaprakları çok hassaslaştı yaprakları çok dökülüyor sanki.yapmam gereken bir işlem varmı acaba

11. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Mutlu bey balıklar için üzüldüm geçmiş olsun.Gökhan bey gayet güzel bir şekilde konuyu açıklamış.Aklınızda bulunsun bundan sonra balık eklerken hiç aceleci davranmayın önce poşeti akvaryuma direk koyun 20 dakika beklesin posatteki su dengelensin. Sonra balıkları bi kovaya alın ve akvaryum suyundan azar azar kovaya dökün.Su kovada dolsun baliklar 1 saat filan o kavada kalsın. baliklar iyice alıştıktan sonra akvaryuma salın.

12. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Mutlu bey balıkların ölüm nedenlerini ve suya alıştırma süreçlerini arkadaşlar çok güzel anlatmış. Fakat bundan sonra kayıp vermemeniz için de yapmanız gerekenler var. Henüz azot döngüsü oturmamış bir akvaryuma bir anda 20 balık ekleme fikriniz çok riskli bir durum. Balıklara 3-4 günde bir çok az yem atın ki amonyak ya da nitrit zehirlenmesi nedeniyle ölümler yaşanmasın.

Daha önce bu konuda yazmış olduğum Akvaryumlarda Biyolojik Filtrasyon ve Yeni Tank Sendromu | Akvaryumda.com Akvaryumda Buluşalım! isimli makaleyi de incelemenizi tavsiye ederim.

13. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Gülleriniz de Nitrat fosfat ve potasyum gübrelemesi ister ayrıca mikro element ve demir gübrelemesi formunu yüksek tutmasını sağlar. Düşük destekli tanklarda potasyum ve köklere misket gübre ile takviye yapıldığında daha iri gövdeye sahip olur.Hakan beyden alıntıdır.İzin almadık ama :)
    http://www.akvaryumda.com/oval-gul-ludwigia-ovalis/

14. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18

Sayfayı Paylaş