Balıklarda Karın Çökmesi ve Kamburluk

Konusu 'Hastalıklar ve İlaçlar' forumundadır ve msakturk tarafından 26/05/14 başlatılmıştır.

1. msakturk

msakturk Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Selamlar herkese. Karın çökmesi sorununu nasıl engelleyebiliriz ve tedavileri nelerdir.

2. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Geçmiş olsun ben kullandığım yemi dövülmüş sarımsağın suyu ile ıslatır ve 1 2 saat bekletir yem sarımsak suyunu emdikten sonra hazırladığım yemi akvaryuma atarım 1-2 gün bu şekilde beslerim ve iç parazit sorununu doğal olarak çözer ve oluşmasınıda engellemiş olurum.Yemleme işi tam olarak bittikten sonra akvaryumda %50 su değişimi yaparım kokuda o zaman gider. Kolay gelsin.

3. kaan

kaan Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Kesinlikle sarmısak suyunu öneririm gerçekten işe yarıyor birde hasta olmasını beklemeyin haftada birkez verin. Geçmiş olsun.

4. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    İç parazitten dolayı balıklarda karın çökmesi oluşur bu defalarca başıma geldi ve arkadaşlar gibi sarımsaklı yem tedavisi yaptım en etkilisidir. Belirli peryotlarda akvaryumunuza çay demi de ekleyebilirsiniz.

Ben 1 su bardağına yarısına kadar kuru çay ve üstüne silme sıcak su ekleyip üstüne bir çay tabağı kapatıp 15-20 dk demlemeye bırakıyorum. Ardından 150 litreye demlenmiş çay demini ekliyorum ama azar azar ve su değişimi sonrası ekliyorum.

Eğer balıklarınız yem yemiyor ise eczaneden Flagly ilacı alın ve 1/4 kadarını 3-4ml suda eritip şırıngaya çekip bu balığın ağzında şırınga ile verin. Bunu ayrı bir kap veya tankta yapmalısınız.

Aslında kademeli olarak su ısınızı 32 lere kadar çıkartıp tanka vermek gerek lakin bu ısıda bitkileriniz erir sorun yaşarsınız en iyisi hasta olana ağızdan şırınga ile vermek olacaktır.

Geçmiş olsun.

5. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Hakan beye katılıyorum. Ben birara flagly hapının dörtge birini ezip 1 2 damla su damlatip yemle karıştırarak baliklara yedirmiştim o zmanda baliklar kendini toparlamıştı.Bu söylediklerimizin hepside işe yarar ama ne zman yarar balik tam olarak karnı içine cökmediyse bir deri bir kemik durumuna düşmediyse yarar bunun içinde baliklarimizi günlük gözlemlemeliyiz.Haftada 1 gün haşlanmış sebze vermeliyiz ve gene haftada 1 günde aç bırakıp bağırsaklarını dinlendirmeliyiz.En basit sağlıklı balik yetistirmenin yolu bence bu.Herkese sağlıklı baliklar dilerim.

6. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Arkadaşlar karın çökmesi nasıl birşey resim eklene bilir mi bugün benim baliklardan biri yamulmus ecelimi geldi acaba diğer baliklar yüzünden yem yiyemiyordu akvaryum da yiyecek yosun da kalmadı açlıktan mi oldu acaba.

Ekli Dosyalar:

7. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Onur Bey sarımsaklı yem verin muhakkak diğerlerine de atlamasın hastalık.

Bu balığı da ayrı bir kaba alıp yem yemesini sağlayın.

8. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Karın çökmesi böyle birşey mi yem yemiyor zaten büyük ihtimalle ölecek eğer karın çökmesi diyorsanız paraziti merak ettim balik öldükten sonra atmayıp parazitlerin konak canlida çoğalması ni bekleyeceğim.

9. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Onur bey balığiniz artık son safhaya gelmiş. Yemde yiyecek durumu yok.İc parazitten dolayı önce şeffaf dışkı yaparak gösterir kendini sonra yavas yavaş balık zayıflamaya başlar. Karnı içine doğru çöker. Böyle bir durum varsa müdehale etmelisiniz. Sarimsaklı yem iyi gelir.Hatta ben yapmisken biraz fazla yaparım 10 15 günde birkez veririm sarımsaklı yemi. Sizede tavsiye ederim. Sağlıklı hobiler dilerim.

10. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Şeffaf dışkı yapıyorlar evet uzun zaman odlu ben bunun yedikleri fuzz algden kaynaklı oldugunu sanmistim. Sarımsaklı yem yaparim. Özel ev yapımı yem tarifleriniz var mi.

11. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Şeffaf dışkı varsa iç parazit vardır. 2 yolu var ya flagly hap kullanacaksınız Yukarıda Hakan bey bahsetmisti. Bende denedim etkili bir yoldur. Yada sarimsakli yem. Ben genelde sarımsaklı yem kullanırım. Biraz akvaryum kokabilir ama suyu degistirince koku gider.
    Şu şekilde hazırlanıyor. 1 veya 2 Sarımsak soyun ince bayan corabinin icine koyun ve havanda sarimsaklari dövun suyu cikana kadar iyice dövmelisiniz. İslem bitince corabıda iyice sıkın emilen su cay tabağına damlasin. Çay tabanindaki sarimsak suyuna kullandığınız yemden duruma gore yarım veya 1 cag kaşığı kadar dökün tabakta iyice yemle sarımsak suyunu karıştırın. Yem suyu iyice emsin. Sonra strecle tabağı sarin beklesin.Yarim saat veya 1 saat sonra.Bu arada yemler iyice sarımsağı icine cekerler. Hazirlanan karısımi azar azar 2 3 gün gunde 1 kez verebilirsiniz.
    Geçmiş olsun.

12. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Bu iç parazit nasil birşey beyaz kurt şeklinde birşey mi akvaryumda görmüştüm baliklardan biri yedi sonra. Şimdi bende sarimsak ile ispanaği ezdim düz bir kağıda yaydim derin dondurucuya attım donduktan sonra kullanayim diyorum direk sarımsağı yedirsek aynı etki etkiyi saglar mı acaba.

13. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    O sizin dediginizi biliyorum şeffaf bir tür kurt gibi minik bir canlıda adı aklıma simdi gelmedi.
    İç parazit hastaligi mikropla bulaşan bir hastalık galiba gözle görülemiyordur bence.
    Direk sarımsağı pek yemiyolar. Ben bazennyemin içine azcık sarimsak parçasıda atiyorum. Bir iki kez vuruyolar sonra sarımsağı bırakıyorlar. Zaten o yüzden yemle sarımsak suyunu karıştırıp veriyoruz.

14. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    insana zararı olur mu bu bakterilerin bakalım ben bu şekilde deneyim olmazsa sizin dediğiniz gibi yaparım bora bey çok teşekkür ederim.

15. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Tamam Onur bey bi deneyin.Ama bence en güzeli genede yem ve sarimsak. Sizin akvaryum da gördüğünüz Nematod tur büyük ihtimalle. Adı aklıma yeni geldi. Gelmişken söyleyeyim dedim :)

16. msakturk

msakturk Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    sarımsaklı yemi daha öncede okumuştum. denedim fakat bir yerde hata yapmışım sarımsak suyunu yeme damlattıktan sonra hemen verdim. yaprak yemede tablet artemia da damlattım fakat balığımın 2 tanesini kaybettim daha öncede olmuştu. şimdi haftalık periyotla yemleme işini tekrar düzenliycem. abilerim Allah sizden razı olsun en hızlı bilgiyi tavsiyeyi sizlerden alıyorum şok faydalı bir forum olmuş bilgi ve laf kalabalığından uzak teşekkürler hepinize.

Sayfayı Paylaş