Müfit abinin o gün paylaştığı "Canlı transferi şehirler arası gönderim" konusu üzerine benimde aklıma böyle bir konu geldi. Bildiğimiz gibi soğuk havalarda strafor kolisiz balık gondermek balığı direk ölüme göndermek olur. Ve strafor koli hazır olarak kolay bulunan bir şey değil bu yüzden bende hep kullandığım kendi yaptığım strafor kolinin yapılışını paylaşmak istiyorum. Malzemeler : 1 adet strafor(sert pembe olanlardan almak daha iyi olur) Koli bandı Karton kutu Öncelikle kolimizin içine sığacak büyüklükte bir strafor kesmek için kolinin strafor üzerinde şeklini çıkartıyoruz ve sonra çizdiğimiz yerlerden keserek parçaları çıkartıyoruz Çıkarttığımız parçaları birleştirerek straforları kutu haline getiriyoruz Sonrasında gönderilecek balık(lar)ı ve uygun büyüklükte bir poşeti alıyoruz. Ben bu iş için anne sütünü saklamak için kullanılan poşetleri kullanıyorum. Hem daha kalın hemde çift kilitli sistemiyle daha güvenli Poşeti iyice kontrol ettikten sonra koliye koyuyoruz ve hareket boşluğu varsa oradan bantlıyoruz Kutunun Her yerini içeri hava almayacak şekilde bantlıyoruz Strafor kolimizi karton kutumuzun içine koyuyoruz. Kutuyuda iyice bantladıktan sonra üzerinde alıcının adres ve telefonunu yazıyoruz. Böylece paketimiz kargolanmaya hazır hale geliyor
Egemen Bey elinize sağlık bana gönderdiğiniz Gambusia balıklarınıda bu şekilde güvenli olarak göndermiştiniz gayet güzel idi. Tek endişem bahsetiğiniz kilitli poşetlerin uzun yolda açılma ihtimali olur mu? siz bu şekilde gönderimleriniz oldu ise tecrübelerinizi paylaşırsanız diğer bütün üyelerimiz de faydalanmış olurlar.
Hakan abi sende fark etmişsindir poşette çift kilit olduğu için bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Kardeşim doğduğunda gördüm ilk defa bu poşetleri 3 yıldır gonderimlerimi bu poşetle yapıyorum. Tabiki genelde betta gönderdiğim için Bi sıkıntı yaşamadım, ancak haklısın büyük balık gönderiminde yada aynı kolide gönderilen 4-5 poşet olduğu zaman poşetler sabitlenmezse sıkıntı olabilir
Eline sağlık oldukça güzel olmuş ama sorularım var poşete suyu ne kadar oranla koyuyorsun,oksijen basıyormusun?
çoğunlukla betta gönderimi yaptığım için sadece betta için söylüyorum, poşetteki su balığın yuksekliğinin 2 katı kadar olması yeterli, bettalar için oksijen basmıyorum o havayla bile haftalarca yaşayabiliyorlar
Geçen sene bu zamanlarda çok yapıyordum. Hem petshoplar için Vt ve Ct, hemde hobici arkadaşlar için Hm ve Pk gibi türler ürettim. Drip sistemdeki 50 anaç balığın yanında binlerce de yavrum olurdu büyük tanklarda. Hatta Kutahyadaki bazı petshoplara ücretsiz Halfmoon balıklar verdim, sırf bu turleride görsünler diye ancak çoğu satılmayıp onlarında kaderleri bardakta sonlanınca bıraktım vermeyi. Ancak şu aralar kendileri getirmeye başladı ki delta tail balıkları halfmoon diye satıyorlar o ayrı konu. Geçen yaz başından beri üretim yapmadım sadece ithalatlardan kendim için balık alıp-satıyorum şu anda