Herkese merhaba 100 lt bir bitkili kurmak istiyorum fakat neredeyse hiç zamanım olmadığımdan baya beklemem gerekiyor .. akvaryum bitkili olacak ama aydınlatma konusunda bendeki bilgi yok denebilir akvaryum hazır satılan düz 100 lt kapaklı akvaryumlardan buna 2 adet T5 florosan alsam yeterli olur mu armatür fiyatlarına baktım fakat baya yüksek bende öğrenciyim açıkçası çok fazla harcama yapamıyorum o yüzden tavsiyelere açığım
İlhan Bey merhaba, bitkili akvaryum kurma kararınız hayırlı olsun aynı zamanda geçmiş olsun diyelim Bitkili akvaryum bir hastalıktır, bulaşıcıdır bir o kadarda zevklidir. Şaka bir yana iyi bir tercih yapmışsınız görsellik için gayet güzel olacak inşallah. Hazır akvaryum da olsa başarılı çalışmalar yapılabiliyor tıpkı Mutlu Bey 'in çalışması gibi; http://forum.akvaryumda.com/kapak-ve-aydinlatma-yapimi/457-hazir-akvaryum-kapaginda-oynama.html Bir göz atın ona eğer düzeniniz aynı değil ise kapak resmini eklersiniz uygun bir düzen yapmaya çalışılır. Akvaryumunuzun lt bilgisinden öte En * Boy * Yükseklik bilgileri gerekli. Buna göre daha iyi yardımcı olabiliriz. Hayırlı olsun.
evet ilhan bey hayırlı olsun. bende sizin gibi hem akvaryum hobisinde hemde bu forumda çok yeniyim.tüm forum yönetimi sayesinde akvaryum kurulumum yeni bitti artık bitkilendirmeye başlayacağım. şunu söylemeliyim ki doğru yerdesiniz. siz ben akvaryum kurmak istiyorum dedikten sonra ve bu hevesinizde ciddiyseniz bunu hep birlikte yaparız. hakan beyin dediği gibi akvaryumu tanıtır bi kaç resim koyarsanız herkes daha iyi yardımcı olacaktır
Akvaryum şuan bomboş taban malzemelerim hazır dış filitlre kum vede kök var bende tek eksiğim ışık ve bitkiler fotoğraf makinem ve telefonum tamirdeler fakat sanırım akvaryumlarımız görünümleri birebir Benim akvaryumumun ölçüleri şöyle 80 cm uzunluk 45 cm boy 25cm en
Bence aydınlatmaya çok para harcamayin. Şuana kadar okuduklarim konuşmalar ve deneyimlerimle 840 kodlu t5 2-3 floresan ve sağlam balastla konuyu cozersiniz sanirim. Renk verecek derseniz bence 3unden biri grolux olabilir. Tabi bende acemiyim ustalar daha iyi bilir
Peki teşekkür ederim o zaman aslında kapağı sizinki gibi yapabilirsem 4 adet floresan koymak istiyorum
Akvaryum ölçülerinize baktığımda 80cm uzunluk için T5 floresan düzeninde ancak 549mm yani 55cm civarı olan floresanlardan kullanmanız uygun olacaktır bahsettiğiniz gibi 4 adet kullansanız kafi gelir. Bu floresanların dikkat edin sylvani olup 50cm lik 13w ama performansı çok kötü olanları almayın. Osram yada philips marka yada General Electric olursa sıkıntı yaşamazsınız. Gelelim sizin alacağınız 55cm lik floresanlara bunlarda da 2 tip var; 14w HE (high efect) ve diğer tip 24w HO(High Quit). Siz 4*14w yapsanız yeterli floresanları da 840-830-865 olarak karışık bir kombinasyon yapabilirsiniz. Balast için ise eğer her floresanı tek tek açıp kapatma imkanım olsun derseniz ayrı ayrı ama T5 balast almalısınız Osram yada Philips veyahut Tridonic Atco tercih edebilirsiniz. Çift floresan bağlanan tiplerden alacaksanız 14-35w destekli tipleri mevcut.
Kapagi benim ki gibi yapabilirsiniz tabi. Benim uyguladigim islemleri uygularsaniz ortaya guzel bir sonuc cikacagina eminim. Kapagi b gorebilseydim iyiydi en azindan fikir alışverişi yapardik soyle yapalim boyle yapaim diye
Her nasil olursa olsun benim kapak konumu inccelemissinizdir. Ayni yolu mu uygulayacaksiniz buna musait mi kapak. Yardim istediginiz kismi soyleyin elimden geldigince yardim etmeye calisayim