Aydınlatma ve Taban

Konusu 'Co2, Işık ve Ekipmanlar' forumundadır ve Serkan34 tarafından 22/06/14 başlatılmıştır.

1. Serkan34

Serkan34 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Boyut En*Boy*Yükseklik (cm): 100×40×50h
    Kapasite (litre): 200 lt
    Beslenen Canlılar: Moli, Melek, Kılıçkuyruk, Ters yüzen çöpçü,Makrakanta, Velifera ve diğer çöpçüler (akvaryum gorselini degistirince ufak baliklari birakip digerlerini kullanmadigim 100 litrelik tanka alacağım)
    Filtrasyon: Tetra 1200 new model
    Işıklandırma Floresanları: suan 2×30 w aqustar ve grolux T8 var ve hopar 4×21 w armatur hazır floresan için sizlerin yorumlarını bekliyorum.
    Işıklandırma Süresi ve Düzeni: 5 açık 3 kapalı 5 açık seklinde 10 saat
    Su Değişim Oranı ve Aralığı: Haftalık % 20
    Kullanılan Yemler: ismini hatırlamadığım tetra yemi, tubifex, kurutulmuş kan kurdu
    Gübreleme: Tunç Beyden Aldığım mikroelement, exelpro, potasyum ve misket gübre

Herkese merhaba;

Forumunuza Bora Beyin sayesinde katıldım ve buradan ona çok teşekkür ederim.Hakan Beyede bizim gibi yeni baslayanlara yol gösterdiği için uygun ve pratik çözümleri için çok teşekkürler.

Forumdaki bitkili akvaryumla ilgili çoğu konuyu okudum fakat yeni olduğum ve aranızdaki yerimi almak adına siz değerli forum üyelerine birkaç sorum olacak beraber benim tankımı da yapabiliriz inşallah.

Profil resmimdeki tankı yapmak istiyorum biraz daha kendi değişikliklerimi de katarak.Kurduğum bi tankım var bunu yeni baştan tasarlayacağim elimde yeterli hagen kumum 2x30 w grolux ve aqustar T8 4x21 w T5 armatürüm var akvaryum ölçülerim 100x40x50h uzunca iki tane de kök bunları kullanarak görselin çoğu olusuyor sadece üst soldaki kaya görseli için hala daha kafamda birsey olusmadı.

Sorulara gelince;
    1-) Taban için Hakan Beyin taban uygulaması bu görsel icin uygun mu?
    2-) 4x21 T5 siralaması görseldeki bitkiler için 840x2 827 865 uygun mu?
    3-) T8ler akvaryumun orjinal kapağında olduğu icin önde gorsellik bozulmasın diye duruyor bunları yakmasam olur mu?
    4-) Bu görseli yakalarken bana extra öneriniz ve bunu yakalamam konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Farkındayım çok uzun oldu soru kusura bakmayın.

Şimdiden çok teşekkürler.

Merdiveni unutmuşum:) Acaba onun için ne gibi önerileriniz olabilir?

2. muratank

muratank Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Serkan Bey öncelikle hoşgeldiniz, ben hemen sorularınıza geçmek istiyorum.

1_) Ben herzaman söylemişimdir, bence hagenin görselliği çok güzeldir, ne hafif ne ağır, köklenme için idealdir, benim taban fikrim şudur;

Önce Hakan beyin taban uygulamasını yapın (kil, kömür, torf vs) üstüne sineklik çekin, (bu kısma kadar çok kalın olmasın 2-3cm civarı olsa yeter) onun üstüne hafif hagen dökün ve misket gübre ekleyin ( fazla koymayın 10cm aralıkla 1'er), onun üstüne 6 cm civarı hageninizi ekleyin on numara taban olur, bende hagen kullanıyorum.

2-3) Bence 4*21 florasan sıralamanız uygun ve yeterli T8 e gerek yok,, (Akvaryum ölçülerinizide bilirsek iyi olur)

4) Görsellik ve tasarım bence size kalmış, malzeme ne olursa olsun onun en görsel en dekoratif ve en doğal alacağı şekil sizin parmaklarınızda gizli. Özellikle kökleri güzel değerlendirin benim tankımdada köklerim favorimdir.

5) Daha önce hiç bitkili kurmadıysanız size tavsiyem bu işin sırrı sabır ve deneme yanılmadır, işler kötüye giderse sinirlenmeyin moralinizi bozmayın ve gözlem yapın, herşey tecrübe olacaktır, ben artık çürümekten yok olmak üzere olan bir bitkinin üstünde kalmış tek bir yaprakla yeniden doğuşuna şahit oldum.

6) Ve çok önemli bir husus daha var, dekor konusunda başta acele etmeden kurun görselliği yakalayın ve birdaha dokunmamaya çalışın, ilk olarak biraz bol bitki ekleyin döngü daha hızlı oturacaktır, yani ilk seferde kurulumunuzu tam yapın ve sonradan malzeme veya bitki olarak olabildiğince az müdahalede bulunmaya çalışın.

7) Işık konusunda önce az ışık sonra çok ışık vermeyin bence tam ışığı en baştada verin ama süre olarak bunu kısın, yani ilk 2 ay günde 6 sattten fazla vermeyin ve bunu 3-2-3 şeklinde yapın iki ay sonra 4-2.5 -4 e çıkarabilirsiniz.

Yazdıkça uzuyor neyse :)

Başarılar dilerim.

3. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Serkan bey formumuza hoşgeldiniz. Önceliklen Boyut En*Boy*Yükseklik (cm):
    Kapasite (litre):
    Beslenen Canlılar:
    Filtrasyon:
    Işıklandırma Floresanları:
    Işıklandırma Süresi ve Düzeni:
    Su Değişim Oranı ve Aralığı:
    Kullanılan Yemler:
    Gübreleme:
    Kullanılan İlaçlar:

http://http://forum.akvaryumda.com/akvaryumlarimizin-tanitimlari/107-akvaryum-tanitimlari-konu-tanitimi-icin-sablon.html Buna göre doldurursanız Hakan be ygiriş sayfanıza ekler bilgilerinizi ona göre de daha sağlıklı yardımcı olabilir hocalarımız inşallah

4. Serkan34

Serkan34 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Hoşbulduk Murat Bey;

İlginiz için çok teşekkür ederim ilk deneyimim değil suan bitkili tankim var ve bitki yetistirmeye çalışıyorum eskisine göre bitki gelisimi konusunda ilerleme kaydettim tank olculerim 100x40x50h profil resmimdeki tank ise akvaryumimdaki malzemelerle uyustugu ve gorsel olarak cok hosuma gittigi için bende eklemelerle bu tanki yapmak istiyorum.

Taban olarak benimde aklıma diziminiz mantıklı geldi ve öyle yapacağım. Aydınlatma için sizcede 865+840×2+827 uygun mu ve ust soldaki magara ve magaradan inen merdiven için oneriniz var mi.

Teşekkürler

5. muratank

muratank Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Serkan Bey taban konusunda pişman olmazsınız, ışık kombinasyonunuz çok güzel hiç bozmayın derim.

Resim çok küşük birşey seçilmiyor yada ben beceremedim,, resmi direk olarak burayada yüklerseniz göz atalım.

6. Serkan34

Serkan34 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Hoşbulduk Uğur Bey

Teşekkürler

Resim nasıl yükleniyor göremedim

7. Serkan34

Serkan34 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Galiba buldum yüklüyorum resmi

Ekli Dosyalar:

8. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Serkan bey aramıza hoş geldiniz :)
    Gerekenleri arkadaşlar söylemiş zaten. Floresanlari t5 840,827 ve 865 renk kodlu floresanlarla bir kurulum yapıp tabanı da Hakan bey in makalesindeki gibi kil kömür tozu ve torf uzerinede dere kumu ilave ederek tabanida oluşturursanız istediğiniz peyzaja kavuşabilirsiniz. Kil için Hakan beyle ö.m. atarak iletisime geciniz size yardımcı olacaktır.
    Bitki olarak ne tur bitki eklemek istiyorsunuz. Bazı bitkiler az bir bakimla yetisirken bazıları co2 istiyor. Eger co2 isteyen türden bitki bakacaksaniz ona göre tüplü bir co2 sistemi kurmanızı tavsiye ederim.
    Kafanızda bir takım şeyleri netlestirinki ona göre hareket edelim.

9. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Serkan Bey aramıza hoşgeldiniz, yapacağınız peyzaj için örnek bir çalışma seçip ona göre ilerlemeniz çok iyi olmuş.

Öncelikle taban işini hallederken bir yandan da diğer taş dal vs. malzemeleri de yavaş yavaş toparlamaya çalışırsanız ilerleme aşamasında daha rahat hareket edersiniz.

Işıklandırma için arkadaşlar gerekeni söylemişler ben de 4x21w t5 floresanlarınızın çok rahatlıkla bu peyzajda işinizi göreceğini düşünüyorum. Özellikle gün ışıklarını seçmeniz yerinde olmuş, t8 leri boşa yakıp enerji sarfiyatı yapmamanız iyi olacaktır. Diğer yandan tabanınız sağlam olacağı için misket gübreleri kullanmasanız da olabilir lakin kullanırsanız bu peyzajda görünen tam seçemesem de cabomba ve sazların bulunduğu bölgelere ekleyebilirsiniz.

Co2 olacak mı ? Tüplü mü yoksa mayalı sistem mi olacak? Bitkilere bakılırsa co2 siz de olabilir gibi görünüyor.

10. muratank

muratank Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Serkan bey, resme göz attım, şöyle söyleyim, hagen kumu üstüste tutmak zordur, yani su değdiği anca suyla beraber akar zaten biliyorsunuz, tepe oluşturan alanların yada merdiven bölümünün alt tarafını taşlarla desteklemenizi öneririm, yani taş temel oluşturcak ama gözükmicek,, Ayrıca yokuş bölümlerde kumun kaymaması için plastik plakalar kullanabilirsiniz dikine saplarsınız, mağara ve merdiven bölümlerini biraz su ekledikten sonra oluşturabilirsiniz yada en başta yapıp suyu çok yavaş biçimde doldurmak gerekiyor.

Ve nekadar basit gözüksede merdiven taşlarının renk tonları tam uyumlu olması iyi olur, o yassılıkta taşları bulmak bazen mesele olabiliyor, mağara bölümünü moss sarılı şekilde dizayn etmeyi düşünürseniz, flame moss öneririm, çünki direk yukarı doğru sivri şekilde büyümektedir, zemine dik şekilde saplı kökleri düşünürsek uyumlu bir manzara çıkacaktır kanaatindeyim.

Benim düşüncelerim bukadar iyi hobiler.

11. Serkan34

Serkan34 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Hepinize Teşekkürler Bora Bey sayesinde sizleri tanıma fırsatı bulduğum için bir kez daha ona burdan teşekkür ediyorum Hakan Bey sizi de bize tecrubelerinizi aktardığiniz icin ve bir cok basit cozumle hobiye kattiklariniz icin cok tesekkur ederim.

Co2 düşünmüyorum elimde basmalı ista co2 tup mevcut aslinda onu kullanabilirim ama co2 tupu simdilik istemiyorum zaten sizinde soylediginiz gibi co2 cokta gerektirecek bitkiler yok kurulumda suan saz ve cabomba kendi tankimda yetisiyor co2 de kullanmiyorum.

Murat Bey dekoru dediğiniz gibi görünmeyen kayalar ile yapacağım tepeyi olusturabilmek için fakat merdivene uygun taslar nereden bulabilirim hala muamma keza mağara gorseli içinde aynı ama sabrın sinu selamet bir sekilde basaracağım bu isi sizlerinde destekleri ile. Su dolumunu once gorseli kurup gazete kagitlari ile icini doldurarak ve noylin koyarak yapmayı düşünüyorum suyu yavasca doldurarak.

Zeminde ki bitkiler icin de elimde bir miktar moss var zaten tankta en duzfun onlari buyutebildim yaklasik 4 5 aydir ugrasiyorum isik yetmiyordu ilk periyotta t8'ler ile biraz asama kaydettim simdi t5'ler ve akvaryumda.com ile cok daha iyisi olacak bundan eminim.

Saygılar.

12. Serkan34

Serkan34 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Elimde şuan bu kökler var extra ekleme de yapabilirim zeminde olan bitkinin adını bilmiyorum ama onu da dallara ağaç gorunumu vermek yada koklerin diplerine agac diplerinde oldugu gibi cimen yosun gorunumu katmak için kullanacağim.

Kop******k istediğim tanktaki dallar çam dalı gibi geldi bana akvaryumun içine hangi islemler sonucu girdiğini bilmediğim icin cesaret edemedim acikcasi ondan kendi koklerimi kullanmak ve ağaç görünümü saglamak istiyorum.

Akvaryum şuan biraz karışık kusura bakmayın malzemeleri temin edip tekrar kurulum olacağı icin pek fazla peyzaj icin cabalamiyorum suya salinim yapanda birsey var onu da yeni kurulumda bulup çıkaracağım suan su hafif bulanik.

Hakan Bey sizin aydınlatma ve taban malzemelerini yarın temin etmeye gideceğim 2×840 865 ve 827 bitkiler için iyi bu sizin Maşallahlık tankinizda da belli:) benim sorum acaba seyir zevki açısından nasıl acaba ve taban icin onerdiginiz cicek toprağinda marka farkeder mi?

13. Serkan34

Serkan34 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Resim atmakta zorlaniyorum ama hallettim galiba

Ekli Dosyalar:

14. Serkan34

Serkan34 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Buda tabanda yetistirebildigim bitkim.

Ekli Dosyalar:

15. muratank

muratank Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Maşallah balıkların rengi çok sağlıklı, fakat zemindeki mooslar gözüme pek hoş gelmedi, sararmalar var gibi ve moos türleri çok fazla tortu tutmaktadır zeminde kullanılmasını pek tavsiye etmiyorum.

16. Serkan34

Serkan34 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Bende sizin gibi düşünüyorum Murat Bey gelisim icin simdilik ellemiyorum yeni kurulumda ağaç gorunumu vermek adina kullanmayi düşünüyorum sizce olur mu?

Kökler için ne diyorsunuz?¿

17. muratank

muratank Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Kökleriniz yapmayı düşündüğünüz resimdekilerden daha güzel bence, moosslar ağaç için süper olur, budadıkçada tamamen düzelecektir, zemine farklı seçenek kullanınız bence, bölgesel şekilde, parvula Lilaopsis, cuba gibi türler minyon saz türleri güzel iş görecektir.

18. Serkan34

Serkan34 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Sağolun yarın floresanlarla başliyorum desteklerinizi esirgemediginiz icin sagolun Hakan Bey ve Bora Beydende fikirleri alıp 1 haftaya tum eksiklerimi gidermeye çalışacağım.

19. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Serkan Bey çiçek torfu için marka fark etmiyor.

20. Serkan34

Serkan34 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Peki aydınlatma gorsellik acisindan iyi mi Hakan Bey bitki gelisimi acisindan muazzam fakat insan kendi bakincada karanlık yada farkli renklerde aydınlatma istemiyor

Birde Akvaryum merdivenin olusmasi ve sol arkadaki magara gorseli icin oneriniz neler acaba tabanda yetistirebildigim bitki ve kokler hakkindada yorum almak istiyorum sizden yapmak istediğim gorsel icin uygun mu sizcede

21. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Aydınlatma bana göre görsellik açısından sıkıntılı değil, sadece grolüks ve aquastar kullanan birisi bu şekilde bir düzene geçse gözüne çok kötü geleceğini sanmıyorum aksine daha iyi gelir.

Dekorunuz ile ilgili fazla yorum yapamayacağım çünkü bu tip çalışmalardan hiç yapmadım.

22. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Serkan bey yanlis bilmiyorsam akvaryumdaki kokler mopani bende var ama fazla yer kapladigi icin cikartti bence bunu yerine yati koku kullanmaniz daha iyi olur daha dekoratif gorunuyor kalinligi itibari ile dik koydugunuzda biraz goruntuyu bozuyor yati koklerinde bu olay yok istediginiz gibi kullanabilirsiniz.

23. Serkan34

Serkan34 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Çok sağolun Hakan Bey ben gerektiği kadar sizin bilgilerinizden faydalanabildim dekorasyonun da ustesinden bir şekilde gelirim her halde:)

Uģur bey ne kökü oldugunu bilmiyorum fakat o buyuk kokun arkasinda uzunca dal gibi duran parca var orayi kesmeyi o sekilde kullanmayi dusunuyorum yati koklrrine de bi bakmakta fayda var tabi ki cok sağolun.

Benim kafamda suan dekorasyonda merdiven ve magara gorseli tam olusmadi onu da bi tas markete gidip bakacagim umarım bulurum.

24. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Serkan Bey kil ile ilgili ne durumdasınız, yarın bir aksilik olmazsa size kilinizi ayarlayacağım biraz gecikti sıkıntı olmaz umarım.

25. Serkan34

Serkan34 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Hakan Bey buradan cevaplayamadim sehir dışındaydim yeni geldim kargoyu yollamissiniz cok tesekkur ederim.Hediye bitki de göndereceğiniz icin ayrica tesekkur ederim cok sağolun.

Bugun floresanlarımı da aldım her biri 21w T5 slvinia 2×865 slvinia 2×840 philips 2×827 toplam 6 floresana 25 TL ödedim(ORBITEK Karaköy Bankalar caddesinden yukarı çıkarken solda kalıyor) ilk periyotta 865 840 ve 2×827 olarak kullanacağım.Bana kalsa grolux aqustar felan alacaktım bir T5 Flo fiyatına 6 tane aldım Hakan Beye bir kez daha çok teşekkür ederim bilgi ve tecrübelerini bizlere aktardığı için.

İyi günler.

26. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Serkan Bey rica ederim, elimizden geldiğince önce Allah Rızası için sonra hobimiz adına birbirimizle paylaşımlarda bulunmamız gerektiğini düşünüyorum. Gerek bilgi gerek bitki gerek gübre vs. her ne olursa olsun hediyeleşmemiz bunu yaygınlaştıramamız da gerekiyor.

27. Serkan34

Serkan34 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Allah (CC) razı olsin sizden sayenizde istediğim tanka kavusacağım forum gercekten salt bilgi değil dayanısmada iceriyor ve bu cok güzel birsey.

28. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Serkan Bey Rabbim inşallah hepimizden razı olur bu dayanışma için...
    Forumumuzda gerçekten forum yapma derdindeyiz ayni paylaşmak derdimiz, önemli olan herkesin bunun bilincinde olması ve karşılıklık iyi niyet içerisinde olmamız.

Forumumuz hepimizin, birlikten kuvvet doğar paylaştıkça çoğalır bir çok şey ve bunu sağlayabilirsek ne mutlu. Ben bu güne kadar gerek evime gelip bitki balık isteyen gerekse uzakta olan hobici arkadaşlarımıza gönderdiğim hobimiz adına hediyelerden dolayı hiç kaybım olmadı, aksine Rabbime çok şükür verdikçe çoğaldı verdikçe çoğaldı defalarca buna şahit oldum. Hobiye adım attığım günden beridir bu durum hep süregeldi, tankım her yönde hiç boş kalmadı. Benim maddi yönden çok darda olduğum anlarda hamdolsun tanktaki bitkilerden hiç ummadığım şekilde kazançlarım bile oldu yeri geldi böyle ilaç oldu bana yeri geldi ben karşılıksız gönderimlerim oldu ve umarım bunlarda karşıdaki arkadaşlarıma ilaç olmuştur.
    Önemli olan bir dua, dostluk mutlu edebilmek... Ya değilse bunları gütmesek bizde yaşattığımızı yaşayamayız diye düşünüyorum.

Hayırlı forumlar.

29. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Serkan bey aramıza hoş geldiniz. İş yoğunluğu ve kendi akvaryum kapağım ile uğraşırken bu konuyu kaçırmışım. Çok güzel bir kurulum olacağa benziyor. Eğer 840 ve 827 kodlu florasanların renginden rahatsız olursanız 865 kodlu florasanlar ile değiştirebilirsiniz. Tabana zaten karar vermişsiniz. Artık iş el becerinize ve ygun kayaları bulup dekorasyonu oluşturmanıza bağlı durumda.

30. Serkan34

Serkan34 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Hosbulduk ergün Bey sağolsun bu forumla tankim yeniden şekilleniyor uygun kayalar icin hala daha tas markete gidemedim istanbulda oturuyorum en iyi ve genis ürün bulabieceğim yer kemerburgazda ve bana biraz uzak ama en yakin zamanda gideceğim.

Işık olarak 2×827 865 840 kullandım fakat tanka gelen ışık cok sarı duruyor acaba bir 827 cikartip 865 mi yapsam.

Hakan Bey kargoda elime geçti çok teşekkür ederim.

Sayfayı Paylaş