Aydınlatma Kurulum

Konusu 'Co2, Işık ve Ekipmanlar' forumundadır ve Drklvntylmz tarafından 21/05/14 başlatılmıştır.

1. Drklvntylmz

Drklvntylmz Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba değerli dostlar;
    Malumunuz kendi akvaryumumu kendim kurma çabası içerisindeyim.Şuan düşündüğüm noktalardan bir tanesi de aydınlatma için kapak yapımı.Kapak ebatları ise 60cm*40cm olacak.Taç mesafesini de 5cm olarak düşünüyorum.Taç ile akvaryumun mesafe uzaklığı da 4cm olacak.Kısacası 1 cm akvaryumun üzerine oturacak.Elimdeki floresanlar ise 4 adet T5 24w (54,9cm).Tabi ayrıca 2 tane de balast var.Kapağa floresanları monte ettiğimiz de ileriki zaman da fan için yer kalmayacak.Sizce nasıl bir yöntem izleyeyim.Ya da aklımda olan bir proje üzerinde sizin de fikirlerinizi alayım..

Saygılarımla;

Not:Aşağıda ki resim dolabın yandan görünüşü.

Ekli Dosyalar:

2. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Tavanınız müsait ise tavandan asma armatür ya da dolabın arkasından krom çıtalar ile ayaklık yaparak kapağı asabilirseniz arada her daim istediğiniz kadar mesafe kalabilir.

http://aquadesignhk.yolasite.com/tailor-made-products.php adresinde fikir verebilecek çalışmalar bulunuyor.

Bunun dışında akvaryumun dışına yapacağınız köşebentleri ya da kapağı daha kalın tutarak da gerekli aralığı ayarlayabilirsiniz diye düşünüyorum.

3. Drklvntylmz

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ergün Bey yorumlarınız için teşekkür ederim.Resimde dolap kısmının üstün de ters L şeklin de dolap yapacağım ve sarkmasını önlemek için de L köşebent kullanacağım.Ayrıca tavana asma çok da fazla aklıma yatmıyor.Büyük akvaryum olsa dediğiniz gibi düşünmeden asma yapardım ama her daim taşıyabileceğim ufak bir akvaryum için asma armatür çok mantıklı gelmiyor.Balastları bildiğim kadar sudan,nemden korumak gerekiyormuş.Bundan dolayı da dolabın arkasına alacağım.Fakat ısınma oranı nasıl oluyor?

4. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Resimdeki ters L şekilndeki dolabı fark etmemiştim. Eğer öyle bir dolap yapacaksanız akvaryumdan en az 15-20 cm yüksek yapmanız gerekiyor ki gerektiğinde eliniz ve malzemeleriniz rahatça akvaryumun içine girebilsin. Bitkili akvaryumlarda haftada 3-5 defa elimizi kolumuzu akvaryuma sokmamız gerekebiliyor.

Yapmış olduğunuz dolabın tavan kısmına da reflektör yerleştirip içine florasanları takabilirsiniz.

Eki Görüntüle 1165

Ekli Dosyalar:

5. Drklvntylmz

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Evet Ergün Bey o zaman da sizin dediğiniz gibi L köeşebentten ziyade sanırım menteşe kullanacağım.Aksi taktir de akvaryuma müdahale etmek zor olacak.Bakalım şimdi çıkıp mobilyacıya gideceğim.Bakalım onlar nasıl bir akıl verecekler.
    Saygılarımla;

6. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Levent bey ısınma konusunu yazmayı unutmuşum. Balastlar pek ısınmıyor ama t5 florasanlar ciddi miktarda ısınıyor. Şart değil ama küçük bir fan ile bu ısıyı transfer etseniz iyi olur.

7. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Ergün bey ben dediğinize yakın bir şekilde bağladım foresanlarımı, altınada ayna kestim yakında fotoğraflarını paylaşacağım.Yalnız sol tarafa balansları koydum rafımın altına sunta acayip ısınıyor.Herhalde banada fan lazım şu kapak işide bir bitseydi.Bu arada Levent bey ne yaptınız dolap işini.Umarım istediğiniz gibi yaptırmışsınız dır kafanıza yatan bir model olmuştur dolabınız.

8. Drklvntylmz

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ugur bey ilginize tekrar tesekkur ederim.Fakat normal dolap ve kapak yapmaya karar verdim.Ergün Beyin de söylediği gibi bu şekilde yapmaya kalkışır isem akvaryuma müdahale etmem çok zor olacak.En iyisi sabit bir kapak yapıp monte etmek.Fakat kapağın altına 3mm kadar strafor koyup üstüne de levha koyup sonrasında kapağı monte edeceğim.Bu sekil de hem mobilya cok ısınmaz hem de strafor sayesinde yalıtkanlığı sağlamış olacağım.Altina mobilya icin de 30*30 dan profil kestirdim.Profil ustune mobilyayı monte edeceğim.Kısacası bu cumartesi butun hersey bitmis olacak.Geriye bir tek sizin tecrubeleriniz ile tabanı yerlestirmeye kalıyor.Bakalım artık hayırlısı.

9. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Balastları mümkün mertebe akvaryumdan üstte tutmakta fayda var, su ile işimiz neticede. En uygun yerin kapak üstü olduğunu düşünüyorum. Gerek kablo mesafesinin korunması gerekse ısınmadan dolayı zaten floresanların kapağı ısıtmasından dolayı tek nokta ile uğraşılması bana daha mantıklı geliyor.

Sayfayı Paylaş