Öncelikle herkeze merhaba aranıza yeni katıldım uzun yıllardır bu hobiye gönül vermiş biriyim 40 60 40 ölçülerinde ithal bi akvaryumum var bitkili yapmak istiyorum bitkili akvaryumda pek bi tecrübem yok sizlerin yardımıyla bu sorunu çözeceğime inanıyorum kısaca aklımdakini sizlere aksatmak isterim. Tabanda hangi kumları kullanmamı tavsiye edersiniz ışık olarak nasıl bir şey yapabilirim ki! Işık çok önemli ilk başlangıçda bakımı kolay bitkilerle başlamaayı düsünüyorum örnek veriyorum zeytin saz gül moss yosun vs gibi balık olarakta neon tetra olucak şimdilik tüp vs olmıyacak sağlam bi taban ve ışık takviyesiyle çözerim diye düşünüyorum tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler...
Evet düşünceleriniz doğru hakan beyin taban formülü nu incelemenizi öneririm. Işık konusundda iyi ışıklandırma guzel bitkiler doğru orantili yükselir diye düşünüyorum iyi hobiler
Forumda Taban kurulumu diye bir konu var. Onu referans alırsanız başarılı olacaktır. Tasarruf ampülleri ilk etapta işinizi görür. Zamanla geliştirirsiniz.
Gökhan bey uzunluk mu yoksa yükseklik mi 60 cm? Buna göre farklı ışık tavsiye edebiliriz. Tabanda kullanacağınız kum 1-2 mm çapında ve ağır taneli olması gerekiyor. Aynı zamanda tuz ruhu ile test ettiğinizde köpürmemesi gerekiyor. Özel bitki kumları kullanabileceğiniz gibi bu şartları taşıyan dere kumu da kullanabilirsiniz. Tabanın altına da forumda makalesi olan besin içerikli katmanı kullanabilirsiniz.
Fatih bey antalyada bildiğiniz tanıdığınız biri varmı akvaryumun kapağını götürsem bi ışık sistemi yapsa bana birine yönlendirirseniz sevinirim
Foruma hoşgeldiniz ışık sistemi dıy da yapabilirsiniz armatür çalışması birçok yapılabilirliği vardır.tabi zaman ve proje şart
Gökhan bey 55 cm uzunluğa sahip 3x24w t5 veya 4x14w t5 florasan işinizi görecektir. Kum olarak kesinlikle aqualcy, lav kırığı gibi hafif kumları tercih etmeyin. Tabandaki besinin suya karışmasına dolayısı ile yosun sorunlarına neden olursunuz. Daha ağır taneli dere kumu, aqua deco siyah kum, akvarkum siyah kum, ya da bazalt kum gibi kumları tercih edebilirsiniz.
Ergün bey 2 tür kum kullanmak istiyorum bazalt mantıklı geldi daha öncede duymustum peki yanına başka hangi kumu önerirsiniz?
Hoşbuldum armatür benimde aklıma geldi yanlız kapak olayını bozmak istemiyorum yinede fikir için teşekkür ederim
Gökhan bey iki tür kum kullanmayın zamanla birbirine karışıp görsel kirliliğe neden oluyorlar. Seçtiğiniz tek bir kum ile bu işi götürebilirsiniz. Bazalt kumu hiç kullanmadığımdan ağırlığı hakkında kesin bir bilgiye sahip değilim. Ancak kullananlar ağırlığından memnunlardı.
bu isik konusu benimde canimi sikiyor kapagi bozmadan elektrigi de fazla sarf etmedenn led ve gun isigi hortum ledler var suyun icine gun isigi ozeligi tasiyan hortum led yapmayi tasarliyorum aliexpresde guzel aydinlatmalar var fiyatlarida epey uygun siz isik olayinda birseye karar verdinizmi benim olculerde 65/30/40 karar verince yazarmisiniz gokhan bey