Anentome Helena – Katil Salyangoz

Konusu 'Salyangozlar' forumundadır ve hedayse tarafından 27/10/13 başlatılmıştır.

  1. hedayse

    hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

    Katılım:
    30/08/13
    Mesajlar:
    7.906
    Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İşçi
    Bulunduğu Yer:
    Konya Beyşehir
    [​IMG]

    Anentome Helena – Katil Salyangoz Hakkında Genel Bilgiler:

    Bir çok bitkili veya bitkisiz akvaryum sahibi hobicinin tanklarında bulunan bir akvaryum türüdür. Genellikle hobiciler ismini katil salyangoz olarak bilirler. Doğal habitatlarında temiz sularda ve akıntılı derelerin başlangıç kısımlarında bulunurlar. Akvaryumda *** salyangoz adı verilen kahverengi salyangoz istilasına uğraşmış akvaryum sahipleri bu salyangozu önlem amaçlı akvaryumlarına koyarlar. Normal görünüşte sakin bir canlı gibi görünse de göründükleri kadar masum değildirler.
    Akvaryumunda salyangoz istilasına uğramış akvaristler bu salyangoz ile durumu kontrol altına alabilmişlerdir. Zaman zaman hastalıklı veya yaşlanmış bir şekilde yaralanmış olan karides ve elma salyangozlarını da avladıkları görülmüştür ayrıca ölmüş canlıları da afiyetle yerle iyi bir leş yiyicilerdir. Kuma kendilerini gömerek hiç çıkmadan ortalama 2 gün boyunca kum altında kalabilirler eğer yeni katil salyangozlardan akvaryumunuza atmışsanız ve ortalıklarda görünmüyorsa kendini kum altına sakladıklarını unutmamanızda fayda var endişe etmeyin. Bu şekilde kumun altına saklanarak hortumunu yüzeye doğru çıkarır avlayacağı diğer salyangoza bu şekilde saldırıp yakalar içini boşaltmak için bu hortumunu kullanır.
    Diğer salyangozlar gibi çift cinsiyetli olmadıklarından üremek için akvaryumda erkek ve dişi bulundurmak gerekir. Cinsiyet durumu kolay ayırt edilmediğinden tanka atılan katil salyangozlar gözlemlenerek bir süre sonra birbirine yapışmış 2 salyangoz gördüğünüzde eş tutmuş bir çift salyangozunuz olduğunu anlamış olursunuz. Bir defada 10 ‘a yakın yumurtayı kaya, bitki yaprağı veya kök gibi düz zeminlere bırakarak ürerler.
    Makrakanta gibi balıklarla bakılması tavsiye edilmez, makrakanta balığı salyangozların içleri boşaltıp yediği için bu canlılara da zarar verebilir. Ayrıca suda fazla nitrat olması durumunda ve besinsiz kaldıklarında ölme ihtimalleri yüksektir.

    Detaylı bilgi kaynak linkinde mevcuttur.

    Kaynak: http://www.akvaryumda.com/anentome-helena-katil-salyangoz/
     


  2. ilhan A.

    ilhan A. Akvarist

    Katılım:
    17/08/14
    Mesajlar:
    276
    Beğenilen Mesajları:
    51
    Ödül Puanları:
    28
    Yine baba olmuşum da haberim yok :p Bu akşam peydah oldu :) ......
     

    Ekli Dosyalar:



Sayfayı Paylaş