Boyut En*Boy*Yükseklik (cm):100x50x50 Kapasite (litre):200 lt Beslenen Canlılar:30 vatoz 6 çöpcü 7 cüce rainbow 4 kiraz barbun 5 lepistes 2 sumo loach 30 katil salyangoz 1 nerite 150 yada fazlası kiraz karides 5 sae 3 neon 5 rasbora Filtrasyon:tetra 800 dıs filitre ve 3 bölümlü iç filitre Işıklandırma Floresanları: 2x25 1w powerled lüks 1 sırası 60 derece mercekli 1 adet t5 Işıklandırma Süresi ve Düzeni: 8 saat sabah 11 ve 2 arası 4 ve 6 arası 8 ve 12 arasi Su Değişim Oranı ve Aralığı: 2 haftada bir yüzde 20 su degişimi Kullanılan Yemler: tetra pro algea.kaz ciğeri bitkisel dip yemi tetra nin protein ağırlıklı dip yemi salatalık biber ispanak Kullanılan İlaçlar: şu değişimlerinde şu duzenleyici Gübre Demir potasyum exsel Açıklama:
Şevket bey arka planda kabartma uygulaması yapmışsınız ve bu çok doğal bir hava katmış. Akvaryuma değilde bir dere kestine bakıyor gibi hissettim. Bu kadar canlı yoğunluğuna rağmen fotoğraflardan bitkilerde bir sorun yok gibi gözüküyor. Kaz yüreğini neden veriyorsunuz?
Servet Bey arkada fonda sol tarafta bir sorun mu var? Ayrıca iç filtreyi çıkartsanız daha iyi diye düşünüyorum. Peyzaj düzenlemesi için aşağıdaki linkten Akvaryumun Bir Tarafını Doldurma modelini uygulayabilirsiniz tankınıza çok uyum sağlar kanaatindeyim.
Merhabalar, fon uygulaması içten mı yapıldı, derinliğe olumsuz etki yapmış diye düşünüyorum. Co2 var sanıyorum nasıl çözünüyor tam net belli değil, ph kaç seviyelerinde bir de iç filtre ile neden destek gerekti acaba?
Merhaba kardeşim fon çok az bi alan kaplıyor ama güzel bi gorselikte sağlıyor vatoz ve karidesler bayılıyor fonun içi mağara dolu tatlı bi yosunlaşmada oldu üzerinde tüm balıkları fonun üzerinde avlanıyor desem yeridir. Co2 çözümlenmesi 10 cm lik boyunun difüzör ü var kenar köşede onunla sağlıyorum. İç filitre balık yoğunluğundan dolayı vatoz ve çöpçüler dibi havalandirinca baya bi tortu kalkıyor iç filitre hızlıca topluyor.ph olayına 1.5 senedir hiç bakmadım Bilmiyorum da bakmasini ama pek gerekte olmadı
Şevket Bey merhaba hoşgeldiniz, tanka derince bir koy havası olmuş daha da bitki veya kök eklenecek mi biraz da biyotop gibi sanki özellikleri bilmeyen öyle sanar. Siz humik asit felan veriyormusunuz sudaki sarımtırak renk fondan kaynaklı göz yanılması sanıyorum.
Teşekkür ederim hosbuldum evet sağ ve sol köşelerde biraz bitki çalışması yapacağım kırmızı ve yeşil lerle orta alanı olduğu gibi bırakmayı düşünüyorum humik asit ve benzeri bişey koymuyorum renklenme zannedersem biraz arka fondan biraz kumdan biraz led poverlardan birazda ayrıntılarda n kaynaklanıyor sanırım ama çok hoş renk spectrumu cikiyo ortaya
Ben size kızıl türlerden öneririm, cryptolardan vazgeçme fikriniz var mı Yani nasıl diyeyim artık bir tık üst kademe bitkilere geçseniz iyi olmaz mı? Şöyle tabanı kaplayan taban bitkileri ile bir peyzaj çalışması yapılabilir. İnce bir çizgi var işte tam olarak hobide sınır belirleyici oluyor; Balık mı? Bitki mi? Balık rahat etsin diye bitki olsun da nasıl olursa olsun... Bitkiler olsun güzel olsun ama balıklarda arada kaynasın... Ya hem balık hem de bitki olsun... Sizce hangisi?
Kırmızı bitkilere ağırlık vereceğim biraz ama cripto çok farklı bi hava yapiyo zamanında zemin micra kapliydi ama vatozlarim sevmedi bende kaldırdım işte tam sıkıntı burda hem baliklarım hemde çok güzel bitkilerim olsun diye uğraşıyorum tabana pek bişey yapamıcam ama çevre alanda dehşet bi güzellik oluşturmaya çalışacağım da bakalım nasıl olacak
Cryptoların sıkıntısı bana göre derinlik algısını bozması ama Şevket Bey vatozları çok sevdiğiniz için tam olarak derinlemesine bitki peyzajına yönelme durumunuz zor olacak gibi görünüyor. 30 vatoz ciddi bir sayı bana göre yukarıda da bahsettiğim gibi bir tarafı dolurma sanırım size göre.