Akvaryuma bitki ekleme

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve alirıza20 tarafından 25/08/14 başlatılmıştır.

1. alirıza20

alirıza20 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Selam arkadaşlar yeni bitki akvaryumu kuruyorum bitkileri akvaryuma eklemeden önce çeşitli mantar salyangoz kurt vb. Bulaşmasını istemiyorum onun için ne gibi işlem uygulayabilirim

2. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Ali bey geçmişte akvaryumda sıkıntı olmamışsa çok gerekli değil akvaryumunuzu ve malzemeleri temizliceksiniz bakteri parazit mantar bunların yasaya bilmesi için belirli ph sıcaklık gibi koşullar lazım bunlardan birini kozarak kurtula bilirsiniz. kaya tuzu ile temizliye bilirsiniz. Genelde hastalık alınan baliklarla gelir yada dışarıdan çok müdahale olursa.

3. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Salyangozlar genelde başka akvaryumdan alınan bitkilerden gelmektedir şayet o akvaryum da salyangoz varsa sizin akvaryumunuza da doluşurlar.Çareside alsığınız bitkileri soğuk suda bekletmek yaprak altına bıraktıkları yumurtaları soğuk suda dökerler.

4. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Parfümsüz saf çamaşır suyunu normal çeşme suyuna 20/1 oranınıda (20 bardak su kullanılırsa 1 bardak çamaşır suyu) karıştırıp bu karışımda bitkileri tam 2 dakika tutmak bir çok paraziti ve yosunu yok ediyor.

5. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ali Bey salyangozlar için fazla tedirgin olmanıza aslında gerek yok, döngüye katkıları büyük. Çürümüş, kopan yaprakları yerler, yem artıklarını yerler. Pyhsa Acuata türünün yosunları yediklerine gözlerimle şahit oldum. Bu sayede suyun kalitesini artırılar.

Ergün Bey 'in salyangozlar ile ilgili makalesini okumanızı tavsiye ederim;
    Bitkili Akvaryumlarda Tatlı Su Salyangozları | Akvaryumda.com Akvaryumda Buluşalım!

Sayfayı Paylaş