akvaryum taşı hakkında...

Konusu 'Taban Malzemeleri ve Ekipmanlar' forumundadır ve faruk tarafından 05/04/14 başlatılmıştır.

1. faruk

faruk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    zamanında çok aradım sonunda ucuzunu buldum paylaşmak isterim. ankarada olanlar için karşıyaka mezarlığın karşısında(biraz gerisinde ) bir tane taş merkesi(peyzaj diye geçiyor sanırım). değişik taş turleri var. fiyatı yanlış olmasın 60 kuruştu. benim akvaryumdaki taşları oradan aldım. ayrıca eskişehir yolu 28 km.sinde sanırım taş market varmış ben gitmedim. ama oradada baya guzel taşlar varmış.

2. ismail

ismail Sistem Geliştirme Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    8
    Ödül Puanları:
    2
    Meslek:
    Bilgi İşlem
    resim varsa paylaşabilirmisiniz Faruk Bey.

3. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Ankara daki o yeri bende çok duymuştum.Ama hiç görmedim ve alışverişim olmadı.

4. faruk

faruk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Bitki akvaryumu tanitimda koymuştum resimleri. Cepten gidiyorum kusura bakmayin linkte veremeyecem.

5. ismail

ismail Sistem Geliştirme Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    8
    Ödül Puanları:
    2
    Meslek:
    Bilgi İşlem

Taşlar harika cidden. Akvaryumunuzu incelerkende dikkatimi çekmişti.

6. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Arkadaşlar imkan var ise önce etrafımıza bakmamız gerekir diye düşünüyorum. Fikrim değişmez ise yakında yapacağım peyzaj için pikniğe gittiğimiz yerde kızıl taşlardan toplamıştım. Yarın fırsat bulursam resmini çekeyim.

7. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    kırmızı kayaları çok merak ettim doğrusu güzel bir görünüm olacak, izin çıkarsa akvaryumun yerini değiştireceğim :) bu esnada akvaryumun kumunu değiştireceğim. çok fazla kaya kullandığımı düşünüyorum biraz azalmayı düşünüyorum kayaları köşeye dikine :) koymayı düşünüyorum.

8. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    hakan bey taşları merak ediyorum doğrusu kırmızı taş çok güzel duru bence, zeminle ilgili ponza taşı öneriyordunuz ponza bulamadım da perlit buldum aynı işlevi görürmü.

9. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Onur Bey vakit kısıtlılığından resimlerini çekemedim kusura bakmayın. Balkonda bir yerlerde yatıyor önce bulmam gerekiyor :)

10. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Bitkilli akvaryumlar için bulabiliyorsanız Lav kayası almanızı tavsiye ediyorum. Kırmızıya çalan rengi, salınım yapmayan, yumuşak ve gözenekli yapısı ile bitkili akvaryumlarda kullanmaya çok elverişli.

Bitkili akvaryum kurmayı düşünmeyip, sert sularda yaşayan balıklar beslemek isteyenlerin ise bol kalsiyumlu taşları tercih etmeleri en doğrusu olacaktır.

11. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ergün hocam bizim buralar mermer diyarı genellikle mermer taşları var beyazı sarısı kızılı çeşit çeşitler.

12. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Hakan bey afrika chiclid'i besleyenler için çok güzel bir durum. Ancak bu güzel kayalar bizim pek işimize yaramıyor maalesef. :)

Bitkili akvaryum kurmayı düşünen üyelerimiz buldukları kayaların ve kumların üzerine tuz ruhu dökerek salınım testi yapabilirler. Eğer köpürüyorsa kalsiyum salınımı yapıyor ve suyu sertleştiriyor demektir. Eğer köpürmüyor ise salınım yapmıyor yani bitkili akvaryumda kullanılabilir demektir.

13. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Hakan bey sizdeki mermerlere tuz ruhu testi yaptınız mı? Sonuç nasil?Arkadaşlar salınım deyipte geçmeyin benim bir ara akvaryumda bi kum vardı. Çok hoşuma gitmişti alıp test etmeden koydum akvaryuma aradan onca zaman geçti bi türlü bitkiler gelismiyor. Ne yaptiysam olmadı sebebinide bulamadım. Derken akvaryumdan bir avuç kum alıp ayrı bir kapta tuz ruhu döktüm. Aman ne köpurme hiç tahmin etmezdim böyle olacağını. Onca emek boşa gitmişti. Yeni baştan akvaryumu farklı bir kumla kurmak zorunda kalmıştım.
    İşte bu yüzden kava veya kum ne olursa olsun salınım yapıp yapmadığını kontrol etmek gerek diye düşünüyorum.

14. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bendekileri inşallah hafta sonu test edeceğim, önceden topladığım kızılları ve geçtiğimiz hafta sonu İsmail Bey ile topladığımız siyahımsı olanları. Sonuçları paylaşacağım.

Sayfayı Paylaş