Arkadaşlar merhaba, malum bir çok zaman co2 ile ilgili su yüzeyi hareketinin co2 'yi kaçırması yönünde endişelerimiz olmaktadır. Bu konuda uygulamamızı ve bildiklerimizi bir sıralayıp üzerinde konuşalım diye düşündüm. Bu aşamada bitkili akvaryum düzenimizin hi-tech veya low-tech olduğunu belirtmekte fayda var. İlk ben yazayım müsadenizle; Şablon aşağıdaki gib olsun anlaşılır olması için: Düzen : Su Yüzeyi durumu : Sebebi : Düzen : Hi-tech tüplü düzen Su Yüzeyi durumu : Su yüzeyi hareketlendirilmiyor Sebebi : Co2 'nin hareket ile kaçmaması için.
Düzen: low-tech Su yüzeyi durumu: Su yüzeyi hareketlendiriliyor Sebebi: Dogadaki su yüzeyini taklit amacli Hakan Bey nacizane amacim dogayi bir nebze olsun taklit etmek degilmi? Akarsularda da gerek alt akinti gereksede ust akinti bulunmaktadir bildigim kadari ile bu sebebten oturu bende yaklasik Ocak ayindan beri kurmus oldugum bitkili akvaryumda bunu gerceklestirmeye gayret ediyorum. Saglikli ve guzel seyirli akvaryumlar dilerim.
Merhaba arkadaşlar Düzen : Hi-tech tüplü düzen Su Yüzeyi durumu : Su yüzeyi hareketlendirilmiyor Sebebi : Co2 'nin hareket ile kaçmaması için.
Düzen : Yüksek Destekli Su Yüzeyi durumu : Kısmi hareketli Sebebi : Balıkların ve bitkilerin ihtiyacı olan O2'yi sağlamak amacı ile filtrenin çıkış kısmı ile ön cam arasında bir miktar hareketlenme sağlıyorum. Akvaryum uzunluğu ile karşılaştırınca yüzeyin %15'lik kısmında hareketlenme sağlamış oluyorum. 2 yıldır bu şekilde kullanıyorum şimdilik bir sorun göremedim. Bu arada sudan test alıp CO2 miktarını ölçmediğimi belirtmek isterim.
düzen: low tech, hi tech arasında bir düzen su yüzey durumu: önceden hareketliydi artık sıfır hareket akvaryumun içinde bile hareket minimum düzeyde. sebebi: akvaryumun üstü açık olduğundan rahatlıkla suya oksijen geçebilir fakat akvaryumdaki co2 nin kaçmaması için sudaki dalgalanma ve hareket sıfır düzeye indirdim sonuçta her şey bitkiler için