Akvaryum kurulumu

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve Hasan-20 tarafından 12/11/13 başlatılmıştır.

1. Hasan-20

Hasan-20 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Kapasite (litre): 100*25*50 =125 litre
    Beslenen Canlılar: lepistes - molyy- plati- çöpçü-vatoz
    Filtrasyon: dış motor mevcut
    Işıklandırma Floresanları: bir adet dalgıç 4 adet kendi yaptıgım beyaz ampul(120w)
    Işıklandırma Süresi ve Düzeni: saat 10 :00 acılış gece 12:00 kapanış
    Su Değişim Oranı ve Aralığı:
    Kullanılan Yemler: canlı yem (karides) - gralünat yemler - pond
    Gübreleme:
    Kullanılan İlaçlar: mikrofish- beyaz benek -dezenfektan

Arkadaşlar yaklaşık olarak 6-7 yıldır balık besliyorum ama artık bitkili akvaryuma dönmek istiyorum bu konuda sizlerden yardım istiyorum . nasıl bir önerilerde bulunursunuz neler yapmam daha uygun olur yardımlarınızı bekliyorum. hepinize şimdiden teşekkürler :)

2. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Mrb Hasan bey oncelikle hosgeldiniz diyorum.Size daha iyi yardim edebilmek icin ilk etapta bi takim akvaryumla ilgili bilgileri doldurmanizi istiyecegim asagaida belirttigim sablonu kopyalayim kendi msjiniza yapistirip doldurabilirsiniz

*
    Kapasite (litre):*
    Beslenen Canlılar:
    Filtrasyon:
    Işıklandırma Floresanları:*
    Işıklandırma Süresi ve Düzeni:
    Kullanılan Yemler:*
    Gübreleme:
    Kullanılan İlaçlar:

Açıklama:

3. Batuhan

Batuhan Gayretli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Sabırsız biriyseniz hiç bulaşmayın derim.
    Önerilerim şudur;
    Akvaryumu alın kumu yıkayın akvaryuma koyun. 2-3 gün akvaryumun kapağı açık halde çalışsın herşey. Klor çıksın akvaryumdan. Sonra balıkları ekleyin. 2 hafta dip çekimi yapmayın dipte nitrat biriksin sonra bitkileri ekin.

4. Hasan-20

Hasan-20 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    hoşbulduk

Kapasite (litre):* 100*25*50 =125 litre
    Beslenen Canlılar: lepistes - molyy- plati- çöpçü-vatoz
    Filtrasyon: dış motor mevcut
    Işıklandırma Floresanları:* bir adet dalgıç 4 adet kendi yaptıgım beyaz ampul(120w)
    Işıklandırma Süresi ve Düzeni: saat 10 :00 acılış gece 12:00 kapanış
    Kullanılan Yemler:* canlı yem (karides) - gralünat yemler - pond
    Gübreleme:
    Kullanılan İlaçlar: mikrofish- beyaz benek -dezenfektan

5. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Hasan Bey merhabalar, Batuhan Bey 'in kısa ve özet olarak anlattığına ilaveten forumumuzda ve portalda bulunan Bitkili akvaryum taban kurulumu makalemizi okumanızı tavsiye ediyorum.

Öncelikle normal düzende bir akvaryumdan bitkili akvaryumda geçiş illaki zahmetli olacaktır. Tek fazladan zahmeti balıklarınızı yakalamak ve bir yerde muhafazası olacaktır.
    Öncelikle uygun maliyetli ve aynı zamanda faydası iyi olacak bir taban kurmanız sizin için iyi olacak lakin bu aşamada sağlam taban ile başlayacağınız ilk kurulumda bol bitki oranıda olması gerekiyor. Tabir yerinde ise 5-10 dal bitki ile çok sağlam bir taban kurmak size fayda değil zarar da getirebilir. Bitki miktarını fazla tutmanız ortamdaki bitki-yosun besin rekabetinden bitkilerin öne geçerek yosun oluşumunu engeller.
    Akvaryumunuzda tasarruflu ampul düzeni kurmuşsunuz sanırım, eğer imkanınız var ise T5 gün ışıkları ile daha iyi duruma getirebilirsiniz ve ışıklandırma süreniz çok uzun eğer zaman ayarlı priziniz yok ise temin ederseniz istediğiniz saatte açıp kapattırabilirsiniz. Bu sayede hem gereksiz enerji kaybını önlersiniz hem de yosun oluşumunun önüne geçmiş olursunuz. 14 saat uzun bir süre günlük 8 saat bile kafidir.
    Bitkili kuruluma geçtiğinizde ilaçları artık unutmalısınız bitkilere ters etki yapabilir. Yine de tedbir amaçlı bir kenarda dursun tabii ki, en azından hasta olan balıklarınıza karantina tankında uygulama yapabilirsiniz.

Sıkıntı diyemeyiz ama yine de biraz daha geniş bir tank olsaydı daha hoş olurdu dert edilecek bir durum değil lakin ileri de dediğime katılacaksınız genişlik bitkili akvaryumda önemli.

6. Hasan-20

Hasan-20 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bilgiler için çok teşekkür ederim akvaryum taban kurulumunu okudum . akvaryum konusunda bende aynı görüştetim daha geniş bir akvaryum almayı düşünüyorum acıkcası .100*40*50 şeklinde 200 litrelik . akvaryumum da şu anda bitkiler mevcut aslında kısaca şöyle anlatayım . daha önceden akvaryumcuların bilgilerine kanaraktan 3 defa kum değiştirdim ve birsürü farklı türde ışık kullandım ama hiçbirinde başarılı olamadım en son kendim düzenlediğim tasarruflu ampullerden kullanıyorum şimdi bitkilerim yeşil buyume gösteriyor ama coğalma mevcut değil . sadece yeşil yeni yapraklar cıkaran ve eskileri çürüyüp giden bir tabloyla karşı karşıyayım sonuç olarak yine başarısız bir tablo var karşımda :D

7. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Eğer imkanınız var ise yüksekliği 40 genişliği 50cm olan bir akvaryum alın almışken. En tatlısı 100x50x45y olur bilginiz olsun. 50 fazla geliyor bana göre 40 ise az, ortası 45 ideal diye düşünüyorum ama genişlik en az 50 olmalı.
    Bitkilerin gelişimi için besin önemli, taban üzerinde de bundan fazla duruyoruz. Sadece kum ile de oluyor lakin hobide yeni arkadaşların sıvı gübre ayarlamasını yapması biraz sıkıntılı olabileceğinden sağlam tabanı tavsiye ediyoruz.
    Merak etmeyin gün gelir boynuz kulağı mutlaka geçer, siz daha iyilerini yapabilirsiniz biraz sabır ve azim gerekli.

Sayfayı Paylaş