Boyut Boy*En*Yükseklik (cm):70*35*40 cam Kapasite (litre): 100 Beslenen Canlılar: Şu an yok (tavsiye bekliyorum) Filtrasyon: astro 2208 Işıklandırma Floresanları: 3 çipli silikonlu led Işıklandırma Süresi ve Düzeni:60 cm. beyaz 60 cm mavi 2 adet led Su Değişim Oranı ve Aralığı: Bilgi yok Kullanılan Yemler: Bilgim yok Gübreleme: Bilgim yok Kullanılan İlaçlar:Bilgim yok Selam arkadaşlar nereden esti bilmiyorum ama bi anda akvaryuma taktım hiç bir bilgimde yok. Şu an akvaryumun dolabını yaptırıyorum diğer malzemeler( balıklar ve canlı bitki hariç ) tamam valla bi on dakka ben ekrana ekran bana baktı ne yazacam onu da bilmiyorum açıkçası. Olan bunlar bundan sonra yapmam gerekenler konusunda acillllll yardımmmmm:
Aramıza hoşgeldiniz ferhat bey nasıl bir akvaryum kurmak istiyorsunuz. Özellikle beslemek istediğiniz bir canli var mi. Bitkili bir akvaryum yapacaksanız belli bir on hazırlık. Yapmanız gerekiyor. Akvaryumu acil kurmanız mi gerekiyor.
Hayır önümüzde ki haftaya doğru bitki balık hariç diğer malzemeler tamam olacak sorunum bitki ve balık bilgimin olmayışı.
Merhaba Ferhat Bey hoş geldiniz. Balık ve bitki bakimi konusunda biraz araştırma yapıp sonra başlarsanız sizin için daha iyi olacaktır. İlk etapta basit bitkilerle başlamanızı tavsiye ederim. Tilki kuyruk eledoa saz subulata vb. bitkilerin bakimi daha kolaydir. İlerleyen zamanlarda daha görsel bitkilere adım atarsanız. Ama önce Hakan beyin bitkili akvaryum için yazmış olduğu makaleyi bi okuyun akvaryumun tabanını alt yapısını güzel kurun ki daha sonra rahat edesiniz. Kolay gelsin. http://www.akvaryumda.com/bitkili-akvaryum-taban-kurulumu/
öncelikle hoşgeldiniz bende sizin gibi yeni sayılırım ama alt yapım biraz saglam az cok bildiğim halde bilmediğim bir dünya şeyler cıktı burada.Size tavsiyem forumdaki arkadaslarımızın yazdıkları makale ve tartısmaları bir gözden gecirip,daha sonra takıldıgınız yerleri sormanız daha dogru olacaktır.Olay tabandan baslıyor yukarı doğru ısık co2 gübrelemeler.BENİM TAVSİYEM yavas yavas acele etmeden gitmeniz sonra yenisini yapmak zor olacaktır.bende suan yeni bir kurulumu bozmak üzereyim .yanlıs yaptıgım yer taban malesef böyle olunca hersey yeniden baslıyor.ACELE YOK sabırla sorarak okuyarak yavas yavas.Bol sanslar diliyorum
Ferhat Bey Melih Bey 'e katılmakla birlikte mevcut mavi ışığınızın ve diğer beyaz dediğiniz ışığınızın tam bilgilerini ve resmini eklermisiniz bir görelim. Ayrıca akvaryumun kapağı ve genel görünüm fotoğrafını eklerseniz daha iyi olur. Herşey tamam demişsiniz lakin tam olarak bir döküm yapsanız eksikleriniz var ise tavsiye yapabilelim. Adım adım gidip gerekirse 1 hafta geç kurulum olsun ama %80 hazırlıklı bir kurulum olsun.
Ferhat bey aramıza hoşgeldiniz. Bu konuda hiç bilginiz olmadığını söylüyorsunuz o zaman ilk önce tabandan başlayıp yukarı doğru çıkmak gerekiyor. Gübreleme ve gözlem yapmak için henüz hazır değilsiniz bu yüzden tabanı sağlam tutmanız gerekiyor. Hakan beyin makalesinde bahsedilen besin içerikli tabanı kurarsanız bitkiler kökten besleneceği için tecrübe kazanana kadar tank kendi kendini idame etirir. Tabanın üstünde kullanacağınız kumun 2-4 mm boyunda ve ağır olmasına özen gösterin. Lav kumu gibi hafif kumlarda bitki yetiştirmek pek kolay olmuyor. Işıklandırma gücünü yüksek tutmanız yararınıza olacaktır. Bunun için de 55 cmlik 24 w t5 florasanları kullanmanızı tavsiye ederim. 2 adet 865 kodlu 24w t5 florasan işinizi görecektir. Bitki olarak zeytin, çınar, rotala, gül, bacopa, hemianthus micranthemoides, elodea, cabomba, tilki kuyruğu gibi kolay yetişen türleri tavsiye edebilirim. Canlı eklemek için hiç acele etmeyin. Bitkileri dikdikten 1 ay sonra 5-6 adet neon tetra ya da rasbora almanız yeterli olacaktır. Bitkili akvaryumlarda balık sayısı arttıkça başarı şansınız düşer. Bu nedenle az sayıda balık olmasını tavsiye ediyorum. İsterseniz balıkların yanına karides ekleyebilirsiniz.
Bitkili akvaryumlarda balık sayısı arttıkça başarı şansınız düşer. Bu nedenle az sayıda balık olmasını tavsiye ediyorum. akvaryumun boyutu balık sayısını artırır mı peki BİTKİCİ moli kılıç kuyruk ve japon var 110lt akv. toplam 11 balık var çöpçüler harıç
Ferhat Bey japon balığını listenize bence dahil etmeyin. Diğer türleriniz ile uyumlu değil bir arada bakmamalısınız. Akvaryumunuzun resmi var mı? Suyunuzun berraklığını merak ediyorum, kullandığınız dış filtre Astro 2208 nasıl memnun musunuz? Özelliklerinden bahseder misiniz?
Ferhat bey akvaryumu yaptiriyorsaniz akvaryumu için nekadar yeriniz var bilmiyorum. Serit ledler bitki aydinlatmak için çok iyi olmuyorlar daha güçlü ışık kullanmalısınız. 100cm uzunlugunda 50cm yuksekliginde yaparsaniz hem floresan boyuna uygun olur. 50cm bitki gelisim boyuna daha uygun bir yukseklik. Bu sekilde yapmiyacaksaniz led kullanacaksınız sert led yerine power led kullanmanizi öneririm., ben şuan power led kullaniyorum.
Evet akvaryum boyutu balık sayısını artırır ama bu şekilde karma bir canlı topluluğu ile pek fazla bir şansınız olmaz. Abdullah beyin de bahsettiği üzere canlı türleriniz birbirleri ile uyumlu değil. Zamanla hem birbirlerine hem de bitkilerinize zarar verebilirler. Özellikle japon balıkları bitkili akvaryumlar için uygun bir tür değil. Bana kalırsa tüm balıkları elinizden çıkarıp sadece 3-4 adet moli bırakabilirsiniz. Yine de tavsiyem 5-6 adet neon tetra ya da rasbora olacaktır.
japonlara benımde kanım ısınmadı.moliyi sevdim canlı canlı doguruyor gözumun önunde lakin gönlüm neon beslemek istiyor..bitkili akvaryumu hazırlıyım türü değiştireceğim ıkı akvaryumum var küçük olana moli büyükde neon beslerim herhalde..
Moli çok güzel bir balık ama belli bir zaman sonra nedendir bilmiyorum balıklar pek çiftleşmiyor çiftleşse bile yavru vermiyor diye düşünüyorum. Doğurganlıkları azalıyor .Bunu bir çok moli türünde yıllarca denedim.Benim tecrübelerim bu yönde oldu. Benim vazgeçilmezim lepistes
hocam bı de neonun tadına bakalım moliler bı kenarda dursun şimdilik ama Japonları göndereceğim o kesin
Tamam İsmail bey bide neon besleyin bakalim ama neon hassa bir tür bildiğim kadarıyla ben neon konusunda hiç başarılı olamadım.
Oooo çok şık bi akvaryum olmuş. Floresan ve tabanida güzelce kurdun mu gerisi kendiliğinden gelir artık
Ferhat bey akvaryum ve dolabının görünümü çok şık olmuş. Yemyeşil bir iç dizayn ile evinizde canlı bir tablo gibi duracaktır.
Hadi hayırlısı diyelim inşallah yemyeşil olur yakında.AMMAN tabanı iyi okuyun forumdan birebir uygulaayın.Birde neon demişsiniz ,harika bir balık bende 20-25 tane var 2,5 santim oldular kayıp yok masallah.Sevmedikleri tek şey direk çeşme suyu heleki klor kreç fazla ise kendilerini saga sola vuruyorlar sonrada bir otun dibine durup kıpırdamıyor.Bundan önceki tankımda bu şekil kaybım olmustu.Ama şimdi su takviyesi ve degişimi arıtarak koydugum için aksine daha canlı renkler sergiliyorlar.Benim su kertenkelem hep onların peşinde ama yakalayamıyor.tehlike sezdikleri için toplu geziyorlar süper kareler cıkıyor
Ergün kardeşim merhaba malzemelerimi neredeyse tamamladım ve canlı bitki kullanmak istiyorum ancak bazı sorunlarım var. Bu sorunlarım ; 1-Canlı bitki için karbondioksit sistemi şart mı değilse altarnatif yolu var mı. 2-Canlı bitkili akvaryuma havalandırmaya gerek var mı. 3-Gübreleme sıvı gübreleme mi yoksa katı gübreleme mi tavsiye edersin. 4-Taban malzemesi olarak volkanik kum, kömür tozu ve ırmak kumu kullandım yeterlimim. Ancak forumda çiçek toprağı denmiş aynı marka bulamadım diğer marka çiçek topraklarında sanayi gübresi katkısı var biliyorum. Yardımcı olursan sevinirim.
Merhaba Ferhat bey canli bitki için illa karbondioksit şart değildir.Ben 2009 yılından beri karbondioksit vermeden bitki yetiştiririm. Ama bence bitkilerde ikiye ayrılıyor kolay ve zor bitki diye kolay türleri Co2 olmadanda yetistirebilirsiniz.Mesela gül, Çınar, eledoa subulata, limon saz, zeytin, tütün ve birkac moss türü vb bitkiler co2 olmadanda yasar ama güçlü ışık ve tabanda besin olacak ayrıca ilave sıvı nitrat ve potasyum gübreleri vermek zorundayiz. Bitkili akvaryumda extra hava vermeye gerek yok hatta bitkiler için zararlı bile diye biliriz. Gubreyi sıvı olarak haftalik veya 15 günlük donemlerde verirseniz kafi olir ama bitkilerin tabanlarinada misket gübreyi 1 2 ayda bir koyarsanız faydasi olur.Ben tabanda torf kil kömür tozu kullandığım için misket gubre kullanmıyorum ama siz kil vb seyler koymazsaniz misket gubre koyabilirsiniz. Saksi toprağında illa bir marka kullanacaksınız diye bir sey yok istediğiniz bir torf u kulllanabilirsiniz. Kolay gelsin.
Ferhat bey sırasıyla sorularınıza cevap vereyim. 1- Akvaryum bitkilerinin bir kısmı harici olarak CO2 vermeden yetişebilirken bazı bitkiler ise CO2 vermeden yetiştirilemiyor. Siz ilk önce kolay olarak adlandırılan harici CO2 istemeyen bitkiler ile yola başlamalısınız. İlk sayfadaki mesajımda bahsettiğim bitkiler düşük destekli olarak yetişebilen bitkilerdir. CO2 sağlanan sistemlerde ışık şiddeti daha yüksektir, bitkiler daha hızlı büyür ve daha fazla besin tüketir. İşin içine CO2 girerse test kitleri ile düzenli gübreleme yapmanız gerekir ki bu sizin için çok zor olur. Şimdilik CO2 verilmeyen düşük destekli sistemler üzerinde yoğunlaşmalısınız. 2- Bitkili akvaryumlarda havalandırma yapılmaz tam tersi mevcut CO2 kaçmasın diye uğraşırız. 3- Bitkili akvaryumlarda düzenli gübreleme sıvı halde yapılır. Katı olarak tabana misket gübre uygulanabilir ancak fiyat/yarar karşılaştırması yapınca Hakan beyin makalesinde belirttiği besin içerikli taban kurmak çok çok ucuza mal oluyor. 4- Tabanı besin içerikli yapıp yapmamak bir tercih meselesidir. Ancak yine ilk sayfadaki mesajımda belirttiğim üzere henüz gübreleme yapmak için hazır olmadığınızdan dolayı Hakan beyin yazmış olduğu Bitkili Akvaryum Taban Kurulumu konusunu dikkatle okuyarak uygulamanız sizin için en pratik yöntem olur. Çiçek toprağı olarak satılan bitki torflarının markası çok önemli olmamakla birlikte orman tabanından elde edilmiş organik olanlardan bulmaya çalışırsanız daha iyi olabilir. Yine de tabanı oynatıp akvaryum suyu ile karıştırmadığınız sürece çok büyük farklar olmayacağını zannediyorum. Aklınıza takılan başka sorular olursa çekinmeden sorabilirsiniz.
destek Evet merkezdeyim debboy mevki gazi cd. halk kütüphanesi kurulumu yaptım. bitkileri diktim. Şu an faal ama yardım da hiç fena olmaz.