Akvaryum Işıklandırmada Ethernet kablo kullanımı

Konusu 'Co2, Işık ve Ekipmanlar' forumundadır ve hedayse tarafından 16/01/14 başlatılmıştır.

1. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Arkadaşlar merhaba, teknik bilgisi olan arkadaşlardan bir ricam var;

Mevcut kapağımda daha derli toplu olduğunu düşündüğüm için kullandığım ethernet kablosunun kullanımı ile ilgili düşünceniz nedir? 8 adet kablo tek bir yerde toplandığı için dağınık olmayacağından düzenli oluyor lakin içindeki tellerin yapısı üzerine tereddütlerim başladı.

Yaklaşık 4 yıldır bu şekilde devam ediyorum bir sorun ile karşılaşmadım,

Sizlerin bu konudaki düşünceleriniz nedir?

2. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Merhaba Hakan Bey sizin öneriniz üzere ben de kapak yapımı için ethernet kablosu kullanacaktım fakat aldığım balanslar klempli olduğu için kablonun sert olması gerekiyordu bu yüzden sert bir kablo almıştım...tabi daha sonra hepsini iade ettim.

3. mert11

mert11 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Çok büyük bi elektirik bilgim yok ama ethernet kablosu tek telli olduğu için normal elektirik kablosuyla arasında taşıyacağı akımın fark edeceğini düşünüyorum.
    Bildiğiniz gibi normal elektirik kablolarını sıyırdığınızda içinde ince ince birçok telin birleşiminden oluşuyor,ben ethernet kablosuyla balast ve floresanlarınızdan max. verimi alacağınızı düşünmüyorum.

4. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Mert Bey normalde tek damar dediğimiz yani ethernetteki kablolalarda kullanılabilinir bunda sıkıntı yoktur hatta yüksek akım çekecek cihazlarda kullanımı daha çok tercih edilir. Az çok bilirsiniz elektrikli şofbenlerde antikron kablo kullanılır bahsettiğim tek damarlıları tercih edilir.

Bugün siparişini verdiğim 8 x 0,75 kablom geldi eğer fırsat bulursam hafta sonu kapağın aydınlatmasını değiştireceğim bakalım.

Resimleri buradan paylaşırım.

5. birwebci

birwebci Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ethernet kablosunu kullanmanız da problem yaşamazsınız. Fakat kullanacağınız lamba , dolayısı ile akım miktarına göre kablo da ısınma ve güç kaybı meydana gelebilir. Bu nedenle çoklu lamba kullanımlarında tek bir hat için , 2 adet tek telli kabloyu aynı anda bağlamanız daha sağlıklı olacaktır.

6. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Sedat Bey 0,75 lik kablolar ile değiştirdim düzeni eskşye göre daha verimli olduğununu düşünüyorum aynı watt değerinde bitkilerdeki fotosentezde artış gördüm. Tabi sadece kablo değil buna balast ile floresan arasındaki mesafenin de etkisi oldu balastı dolap içinden kapağın üstüne aldım.

7. birwebci

birwebci Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    lambaya giden kabloların kısa olması + avantaj tabi. iyi iş yapmışsınız tebrikler

Sayfayı Paylaş