Merhabalar 64x29x35 boyutlarında akvaryum aldım bitkili akvaryum yapıcam acaba akvaryuma bir tane floresan lamba önerir misiniz kaç watt olmalı ve hangi marka yardımlarınızı bekliyorum not:Kapakta 1tane floresanlık yer var o yüzden bir tane yazdım
Hakan bey 54.9cm t5 floresan bitkili akvaryum için yeterli olur mu sizce yetmezse diye korkmuyorum değil :/ Birde kaç watt almalıyım
Bakacağınız türlere bağlı bir durum ki 1 tane floresan ile aman aman birşey beklemeyin. Anubias türleri olabilir, moss türleri belki olabilir. 24w olanlardan alabilirsiniz. Yerinizde olsam power led döşerdim o alana uygun şekilde, çok çok iyi olurdu.
Peki bu tarz high power mercekli led alsam 60 cm günışığı 1tane yeter mi.Kusura bakmayın tecrübesiz olduğum için soru sorup duruyorum
Valla kelvin lumen vs.. degerleri onemli bildigim kadariyla ama kesin cozum power led.Sanhen bende yeni tank kurarsam bir daha power led yapacagim
Melik bey sorup sorup duracaksını tabii, değilse nasıl öğreneceksiniz. Kaldı ki forum da bunun için var 1 adet power ledden kastınız tam olarak nedir? onlar 1w - 3w - 5w gibi değişik watt değerlerinde. İsterse 20w olsun (benim kullandıklarım gibi) 1 tanesi yetmeyecektir. Siz ne tür bitkiler besleyeceksiniz, co2 olacak mı?
Anladım Hakan bey olmadı kendim döşücem led. Co2 var bitki olarak Java moss-cuba-tilki kuyruk var şimdilik elimde