Acemi İşi Bitkili Kuruluma ilk adım

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve mcoskungs tarafından 17/11/14 başlatılmıştır.

1. mcoskungs

mcoskungs Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Boyut Boy*En*Yükseklik (cm):65*30*45y

TABAN DİZİLİMİ :Hakan Beyin Taban Kurulumu

Filtrasyon :Tetratex ex1200

Işıklandırma Floresanları :2 adet floresan mevcut fakat özelliklerini bilmiyorum :)

Işıklandırma Süresi ve Düzeni :12 saat açık 12 saat kapalı fakat zaman ayarlı priz var düzenlenebilir

Su Değişim Oranı ve Aralığı:haftada bir dinlendirilmiş su ile %30 su değişimi

İlk konumu açmak ve sizlere kendimi tanıtmak için fırsat yakalamış olmanın tatlı bir heyecanı ile selamlarımı sunarım.Eski İstanbul'dan aranıza katılarak bir süredir konuları itina ile okumakta olan kardeşiniz Muhammed COŞKUN'u kabul ettiğiniz için teşekkürlerimi sunarım.Şu anda akvaryumumda 2 adet yunus 3 adet sarı prenses ve 3 adet mavi prenses mevcut.Bunları isteyen olursa hemen sahiplendireceğim.Yukarıda belirttiğim akvaryum ölçülerine göre kaç kg çiçek toprağı,ne kadar kil ve kaç kg kum almam gerektiği hususunda yardımlarınızı rica ederim:confused: Ayrıca kili alabileceğim bir yer önerebilir misiniz?:confused: Taban kurulumunu tamamlayıp bir an önce bitkileri temin edip başlamak için can atıyorum :) yardımlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkürü bir borç bilirim. Saygılarımla,vesselam...

2. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Muhammed bey aramıza hoş geldiniz.
    Taban için kili aktarlardan bulabilirsiniz veya Hakan bey size kargo ile gönderebilir.

3. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Bora Bey teşekkür ederim hoşbuldum..
    Hakan Bey'in elinde mevcutsa rica ederim.Yoksa aktarlara bakarım. Teşekkürler

4. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Muhammed Bey merhabalar aramıza hoşgeldiniz, kil için aciliyet durumunuz nedir? Kil eski evimde olduğu için duruma göre alıp göndermeye çalışayım.

Torf olarak tabana 1cm civarı yapmanız yeterli ki bu durumda; 75x45/1000= 3,375 yani 3 litre de olur. Kil ise tam yarısı kadar yaparsınız 1,5 litre ve 0,75 litre civarı kömür tozu yaparsınız.

5. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Hakan Bey hoşbuldum teşekkür ederim.Aslında acil olan bir durum yok fakat Ergün bey'den bitki sipariş ettim tabanı ne kadar hızlı halleder kuruluma başlarsam o kadar iyi olacak.Sizin için zahmet olacaksa ben aktarlardan bakarım problem değil benim için.Teşekkür ederim yardımınız için,ölçüleri dediğiniz gibi yapacağım inşallah.

6. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Muhammed bey kurulumunuz hayırlı olsun. Kumu alırken salınım yapmayacak ağır taneli kumlar seçmeye özen gösterin. Salınım yapmadığı halde lav kırığı ve aqualcy gibi hafif taneli kumlardan özellikle uzak durun. Yükseklik 55 cm olduğu için ışıklarınızın güçlü olması gerekiyor. Üzerine bakıp özelliklerini buraya yazarsanız sizi daha iyi yönlendirebiliriz.

7. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Ergün bey teşekkür ederim öncelikle.Kum dere kumu olacak ve bu akşam temin edeceğim nasipse.Florasanlar t5 beyaz floresan.Yeteri kadar aydınlattığını düşünüyorum hatta öyleki hava kararmaya başladığında odayı bile aydınlık hale getiriyor:)

8. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Hakan Bey taban icin kil disinda hersey hazir. Aktarlara cicekcilere baktim bulamadim. Sadece bir aktarda buldum o da un gibi bembeyazdi maske icin kullaniliyormus sanirim.. ise yarar mi acaba?

9. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Ben bir kez un gibi kilden kullandım az çok işe yaradı ama Hakan beyin killeri daha sert ve daha zor eriyor.Daha fazla besin içerdiğini düşünüyorum.

10. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Istanbul Fatih civarinda bulabilecegim biryer biliyormusunuz? Veya bilen kimse var mi acaba?

11. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Merhaba muhammed bey kazı çalışmaları yapılan yerlerde toprağın kil tabakası açığa çıkıyor ben Kazlıçeşme bir cami tadilatinda kazı yapıyorlardı ordan almistim.

12. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Tekrardan merhabalar
    Hakan Bey ve Ergun Bey den aldigim cok guzel bitkiler sayesinde ve Hakan bey in hediyesi kil ile zemini tamamlayip bitkilerin ekim isini yaptim. Dikim isi cok uzun ve mesakkatli ve ciddi anlamda tecrube isteyen birsey oldugunu gozlemleyerek ders almis oldum.Maalesef ekim konusunda tecrubesizligim ve akvaryum konusunda bilgisizligimin ceremelerini cekecek gibi duruyorum. Bitkileri ekerken cok zorlandim ve sanirim koklerini duzgunce ekemedim.kimisinin koku yarisi icerde yarisi disarda kaldi.Ayrica dis filtre olarak kullandigim tetra 1200 mus bana hediye eden arkadas yanlis soylemis.Filtre sayesinde iceride ciddi bir akinti olusturmakta bu da canimi sikmakta. Sanirim bitkilerin gelisimi olumsuz olacak ve yeniden baslamak zorunda kalacagim.

13. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış

Ekli Dosyalar:

14. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Muhammet bey aslında tasarım fikriniz güzel bitkileri de dikmişsiniz. Sizin yapacağınız tek şey bir an önce en düşük debili bir dış filtre edinmek olmalı. O zaman kadar da filrenin temiz su çıkışındaki şelale aparatını çıkarıp su yüzeyinin 2-3 cm altından direk hortumdan çıkış verin ki akvaryumdaki dalgalanma biraz azalsın.

Boylu bitkileri de aynı türler bir arada olacak şekilde arka cama doğru yaklaştırarak dikerseniz daha düzenli ve güzel gözükürler.

15. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Ergün Bey akşam dediğiniz şekilde deneyeceğim.Akvaryumun fazla yüksekliği olmadığı için bu sefer de dipteki kumu kaldırmasından endişe ediyorum.Bu akşam mayalı co² vermeye başlayacağım.Işıklandırma süresi ile ilgili ne tavsiye edersiniz?12 saat açık 12 saat kapalı duruyo şu anda.

16. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Işıklandırmayı günde 7 ya da 8 saat aralıksız verebilirsiniz. Ya da izleme süresi uzun olsun diyorsanız 4 saat açık, 3 saat kapalı, 4 saat açık şeklinde parçalı ışıklandırma yapabilirsiniz.

17. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Tamam 4 3 4 yapacağım inşallah.Teşekkür ederim.Gübre vermeye başlamak gerekiyor mu peki?

18. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    İlk hafta hiç gübre eklemeyin hafta sonu sadece 10 ppm potasyum ekleyin. Daha sonra da bitkilerin durumuna bakarak düzenli gübrelemeye geçip geçmemenize karar veririz.

19. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    teşekkür ederim yardımlarınız için.Gelişimden haberdar edeceğim inşallah

20. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Muhammed Bey ben 100*40*50y olan tankımı 100*40*42y olarak kullanıyorum su hacmi yaklaşık sizin filtre hacminiz ile aynı ki sizin tankınız da 75*45*55. Filtrenizin çıkış ucuna bir aparat yapabilirsiniz ben filtrenin kendi hortumu ile yaptım. Ortalama 4cm civarı bir parça kestim, kestiğim parçayı ısıtıp mevcut kendi hortumuna geçirmeye çalıştım ki ortalama 2-2,5 cm ancak itebiliyorsunuz. Soğuduğunda çıkartıyorsunuz ve aparatınız hazır.

21. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Hakan Bey, suyun çıkış yaptığı kısma yapılacak bir aparat değil mi? Mazur görün lütfen tam olarak anlayamadım ne yapmam gerektiğini.

Bu arada konu başlangıcında hata yaptım Akvaryum Ölçüleri 65*30*45y :(

22. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Estağfurullah, su çıkışına yapılacak bir aparat olacak evet. Ama bu ölçülere gerçekten çok çok fazla bir filtre olur.

Siz en iyisi Haqos askı filtre ya benim 80 litre civarı olan küçük akvaryumuma kullandığım Sunsun Hw-603b mini dış filtre alıp kullanım daha rahat olur forumda ve portalda incelemelerim var bir göz atın kafanıza yatarsa alırsınız Sunsun 'u. Tek sıkıntısı (ki bana göre değil illaki bir çözüm oluyor :) ) hortuma bağlanan girişi çıkış aparatlarının arası dar ve akvaryumda çerçeve var ise arasına uymuyor ben direkt daldırdım su çıkış aparatını.

Bu arada Sunsun Hw-603b mini dış filtreyi ben kargo dahil 50 liraya almıştım bir kaç önce şimdi de aynı seviyelerde yada biraz daha altında bulabilirsiniz, oldukça sessiz ama güzel bir filtre bana göre. İleri de ne olur bilemiyorum en kötü 1 yıl kullansanız bile her halukarda avantajlı ki bence daha uzun süre kullanılır.

23. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Hakan Bey filtrenin siparişini verdim.Bugün ya da en geç yarın elimde olur sanırım.İnşallah bitkiler için geç kalmış olmam.
    Bu arada fiyat epeyce uygun geldi bana ve kargo dahil fiyatı 42TL bir çok yerde 60 70 TL civarı.Değerlendirmek isteyen için linki paylaşıyorum.
    Sunsun Hw603b Dış Filtre Şok Fiyat GittiGidiyor'da 135710990

24. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Muhammed Bey hayırlı olsun, güzel fiyat yakalamışsınız. Normalde indirimsiz olarak kargo gönderimi yapılsa kutusuna 25-30 lira kargo çıkar abartısız.

25. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Kargo ücretlerini aşağı yukarı bildiğim için gerçekten iyi oldu :) Teşekkür ederim. Almak isteyen olursa değerlendirebilir arkadaşlar.

26. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Muhammed bey son durum nedir? Bu güne kadar hangi uygulamaları yaptınız, bitkilerin durumu nasıl?

27. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Ergün Bey Merhaba,
    Günlük su değişimi yapıyorum %30 civarında.Saat 4-3-4 olarak ayarlı.Fakat ekim konusunda başarılı olamadığım için arka plana koyduğum güllerin bir kısmı çürüdü.Sadece bir kere potasyum ekledim.Rahatsızlığım yüzünden ilgilenemedim bu hafta içinde.Potasyumu geçen hafta cumartesi günü eklemiştim.Orta plandaki bitkilerin durumu çok kötü değil ön taraftaki zemin bitkilerinden bir kısmı boy attı bir kısmı kötü durumda.Akvaryuma canlı koymadım ama salyangozum var artık birkaç tane cinsini bilmediğim:) Ben de bugün yazmayı düşünüyordum gübrelemeye ne şekilde devam etmeliyim diye bitkileri kurtarmak istiyorum.Ama kurtaramazsam da ilk denemem olduğu için çok dert etmeyip yeniden başlayabilirim.

28. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Muhammed bey aslında şimdiye kadar gübrelemeye başlamanız gerekiyordu. Erimeyi çürümeyi dert etmeyin. Gübreleme konusunda geç kaldığınız için olmuştur. Eğer uç filizleri yeşil ise bitkileri kurtarabilirsiniz. Akvaryumun genel fotosunu ve bitkilerin yakın plan fotolarını çekip koyarsanız gerekli gübreleme düzeni için yardımcı olabilirim.

29. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Ergün Bey,
    Bu kadar çekebildik ancak.Ben köklerini düzgün dikememiş olduğumu sanıyorum.Yanılıyor da olabilirim.Siz beni bundan sonraki aşama için yönlendirirseniz çok mutlu olacağım.

Ekli Dosyalar:

30. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Sizce bu saatten sonra kurtarabilir miyiz bitkileri? Bu arada ben suyu dinlendirmeden çeşme suyundan ekliyorum bir mahsuru olur mu sizce?

Sayfayı Paylaş