Boyut Boy*En*Yükseklik (cm): 70x25x30 Kapasite (litre): 52 Bitki Türleri: Beslenen Canlılar: Kribensiz Filtrasyon:dış filitre Sunsun hw-603b Işıklandırma Floresanları: Işıklandırma Süresi ve Düzeni: 7 saat Su Değişim Oranı ve Aralığı: haftada bir kez %50 Kullanılan Yemler: Gübreleme: NPK-Demir-Micro Element Co2 - Saniye / Kabarcık : Mayalı Sistem olacak Kullanılan İlaçlar: - Sonunda akvaryumu kurabilecek Zamanı Yakaladım Vakit buldukça Eklemelerini Yapıp Elimden Geldiği Kadar Acele Etmeden Güzel Bir sonuç elde Etmek istiyorum Tabi Siz Değerli Abilerim Ve kardeşlerimle Beraber Kullanacağım Akvaryum 52 Lt Hacim Eki Görüntüle 4955 Kullanacağım Filitre Sunsun Hw-603B Mini Eki Görüntüle 4956 Sorular 1-Kaç Wat T5 Florasan Kullanmalıyım Cm Ve Adet 2-Hakan Abi Tabanı nasıl hesaplamam gerekiyor ne kadar Kil, Kömür Tozu Çiçek Toprağı Karışımı yapayım Ve Toprak olarak Gine Hagen olacak Kaç Cm Olması Lazım 3-Farklı Tür Bitki Büyütmek istiyorum bu kez Önerileriniz neler Olacaktır Taban için Vs 4-Yanlızca Bir çift Kribensiz Bakacağım akvaryumda Yanında Sorunsuz Hangi Tür yaşar Yardımlarınız için Teşekkürler.
Tahsin Bey merhaba, hayırlı olsun öncelikle. İlk mesajınızdaki şablonu doldurursanız daha iyi yardımcı olabiliriz. Tabanda kullanılacak malzemeler ile ilgili aşağıdaki makalemde en altta yani makale sonunda hesaplama mevcut bakarsanız faydası olur. Bitkili Akvaryum Taban Kurulumu | Akvaryumda.com Akvaryumda Buluşalım! Bitki işi göreceli siz bir peyzaj düşünüyormusunuz buna göre hareket etmek daha iyi. Kribensisler güzel balıklar ama farklı türler ile pek bakılmasını tavsiye etmiyorum. Bana göre asil balıklar ve hacime göre farklı tür eklemeyin rahat edin derim. Unutulmaması gereken diğer bir husus ise chiclid bunlar Aşağıdaki makalemde çok ayrıntılı bir şekilde bilgileri var mutlaka okuyun derim; Gökkuşağı Kribensis – Pelvicachromis Pulcher | Akvaryumda.com Akvaryumda Buluşalım!
Abi unutmuşum şablonu özür dilerim Biliyorum abi Kribensiz Bir Çift koyayım diyorum yanlızca o yavrularını büyütmesi çok hoşuma gidiyor şu anki sorunum aydınlatma..
Tahsin Bey floresan düşünüyorsanız 4x14w vey 2x24+2x14 T5 ışıklandırma üzerine yapılandırabilirsiniz tankınızı. Bence cob led 4x5w üzerine bir deneme yapabilirsiniz.
Hakan abi led olayına oldum olası kafam basmıyor birde işi riske atmak istemiyorum 2x24 2x14 Watt fazla olmuyormu abi yani nasıl hesaplamak gerekiyor bu aydınlatmayı birde 14 waat t5 flonun kelvini yetiyormu abi bitkiler için.
Tahsin Bey 30cm yükseklikte rahatlıkla yeter cob ledler. Sizin tanka aslında 4x14 bile rahatlıkla yeter, 24w lıklar fazla gelebilir doğru. Kelvin için 2 tanesini 865 + 2 tanesini de 840 kodlulardan seçersiniz. Riske atmazsınız size bitki hediye edeyim mesela monte carlo, cob ledleri ilk sizde denemiş olalım Ne dersiniz? balast derdiniz de yok direkt 220v ve 5w lık 4 tane yeter size. 2 tanesini 3200k sarı tip 2 tanesini de 6500k beyaz tip ışıktan alırsınız. Aslında 3x5w cob led bile yeter.
Abi denerim denerimde Ya tutmassa diğe bir sıkıntı var içerimde yani nasıl bişey bu cob led uzun değil spot lamba şeklinde nasıl heryere ışık verecek Nasıl temin edeceğiz armatürünü nasıl yapacağız Bu sorunları çözebilirsek deneyelim abi ama diğeride garanti demi abi 4x14 wat
4x14w bence yeterli gelir diğer arkadaşlardan da tabi öneri almakta fayda var aşağıdaki konuda Turgay Bey smd led düşünüyor sizde bir bakın isterseniz; http://forum.akvaryumda.com/forum/b...munda-doğru-aydınlatma-hesabı-nasıldır?t=1887 Cob led olayında ben çok ümitliyim tutar ama tabi karar sizin. Spot ışık evet ama 30-40cm yükseklikten yeterli yayımlaya kavuşur ilave spotlarda olacağı için bir sıkıntı olmaz kanaatindeyim.
Aslında Cob led işi mükemmel olacaktır abi Tabiki Balast Derdi yok Pek Armatür Derdi yok Drek montaş Tak çalıştır ben bunu deneyceğim Ama + olarak kesinlikle deneyeceğim Şöyleki Önce Clasik Florasanlı Armatür Sistemini kurup + olarak cob ledde alacağım Fiyat olarak pek bir Önemsenecek Fiyatı yok. Şimdi Benim kafama takılan 39 watt t5 flonun verdiği verimi 14 w T5 flodan alabiliyormuyuz yani 39 watt tp 10 lümen veriyorsa 14 watta 10 lümen veriyormu
Tahsin Bey t5 14w 54.9cm uzunlukta floresan 39w ise 84.9cm floresan. Lümen değerlerine bakmak lazım ama sanmıyorum aynı olacağını ancak 39w ile 24w belki aynıdır.
Ozaman 14 Wat olan t5 flodan verim alabilecekmiyiz abi Sanırım bilgisi olan başka arkadaşlar yok konuda hakkında
Tahsin bey arkadaşlardan da cevap helir ama malum site yeni herkes daha yavaş yavaş düzene alışıyor. Genişlik 25, yükseklik 30 cm Hayli hayli yeter merek etmeyin.
Tahsin bey 4x14w t5 florasan ile her türlü zor bitkiye bakabilirsiniz. ama 2X24w t5 florasan ile de birçok bitkiye rahatlıkla bakabilirsiniz. Yetiştirmeyi düşündüğünüz bitkiler nedir bence ilk önce onu belirleyin. Tabanıda Hakan beyin tarif ettiği şekilde yapabilirseniz yetiştiremeyeceğiniz bitki kalmaz.
Tahsin bey merhaba cob ledleri bu siteden inceleyip bir fikir edinebilirsiniz. hem karar vermenizde kolaylaşır bence http://www.ilker.com.tr/urunler/kategori/COB-LED/132#
Erğün bey T5 Flonun üzerinde Durmamdaki Sebep 1xGrolüx 1xAqustar 1x840 1x865 Kodlu Floransaları kulanmayı planlıyorum şu an anki 200 litrelik tanka oldugu gibi Turgay Bey Kesinlikle Deneyeceğim Cob Ledleri Armatürü yaptıktan sonra derhal Led leride yapıp kuracağım ve kullanacağım olası bir durumda Armatür Elimizin Altında olacak.
Selam Tahsin bey bakmak istediğiniz bitkilere göre düşünülmesi gereken bir konu ışıklandırma lakin power led edinme imkanınız var ise deneyebilirsiniz ben verim aldım ek olarak 2ad floda gün döngüsüne katkı olabilir hem tasarımı kolay olmakta 3ad zamanlı prizle tasarımınızı geliştirebilirsiniz ,1.ci 3lü led ile ay ışığı modu yakarak balıkların stresini engelleyebilirsiniz 2.power led ile 8saatlik döngü sabitliği 3.1saatte flo powerledin orta saatinde destekleyerek güneş ışığı öğlen vakti gibi tasarlanabilir ben öle kullanıyorum genel olarak sorun yaşamadım + sı çok oldu diyebilirim
A.selam ibrahim bey montaj sorunum oldugundan dolayi led sistemini yapamiyorum oturdugum yer biraz istanbul disi istediklerimizi bulmakta oldukca zorluk cektigimiz biryer lakin herhalukarda cob led sistemini kesinlikle deneyecegim sizin konuyu takip ettim ve oldukca basarili oldugunuzu anladim masallah lakin ogrenmek istedigim 840 865 kodlu floyla grolux ve aqustar ayni isiklarmi ayni ozelliktemi
Tahsin bey grolux ve aquastar bitki yetiştirmek için özel üretilmiş florasanlardır. Bu nedenle kelvin değerleri ile verdikleri spektrum çok farklı. 865 ile 840 florasanlarda bitki gelişimi için uygun ışık spektrumuna sahip. Her iki florasan düzeni ile de başarılı olabilirsiniz. Sizin için hangisi daha ekonomik ise onu seçin.
Ergün Bey anladım Sanırım Yani agustar ve grolüx ile 840 865 aynı değil ama 4 ü çok iyi bir kombinasyon oluyor
Tabi grolux ve aquastar ile 865, 840 kodlu florasanlar aynı değil. Ancak 4'ünü bir arada kullanmanız daha iyi olabilir.
Ergün Bey siteye Girerken Genelde Sorun yaşadığımdan Dolayı Geç Cevap yazdım K.bakmayın Öğrenmek İstediğim Tam Olarak buydu Şu anki tankta 2x840 865 2x aguastar ve grolüc kullanmatayım ve çok şükür bir sorun yaşamadım kuracağım tankıda aynı yapacagım inşallah
hakan bey smd bar ledlerimi siparişini verdim sanırım yarın elimde olur kullanmaya başlayınca daha net bir şeyler söyleyebilirim sanırım
grolux veya slvania diye googla yazın yabancı sitesinde tüm ölçülerin değerlerini görebiliyorsunuz. http://www.sylvania-tr.com/SYLVANIA,GROLUX,T8 http://www.havells-sylvania.com/product/en-INT/products/0002740