40 cm 64 litre küp akvaryum aldım. Elimde 4 kilo dragon stone var. 1 de kendi yapmış olduğum moss sarılı bonsai ağacı. Ayrıca 3 kg jbl manado, 1 lt dere kumu, 2 lt de ince beyaz kum var. Bu kumlar akvaryumu oluşturmak için yeter mi? İkinci soru nasıl bir kurulum yapayım. Örnek bir resim ekliyorum o taşların arkasına bonsai koysam nasıl olur. Zemin bitkisi de dikeceğim. Birinde hepsi kahverengi renkli kullanmak geçiyor içimden ikincisi kenarda beyaz kumdan küçük bir dere yapmak var? Fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.
Tankın tam ebatlarını bildirirseniz mevcut kumların tabanda oluşturacağı kalınlığı hesaplayıp ona göre önderide bulunabiliriz.
40x40x40x40 cm küp akvaryum net 64 litre akrilik akvaryum. Ebatları bu, 1balıkdan aldım henüz elime ulaşmadı ama kumları aldım
40x40 tabana sahip bir tank = 1600 / 1000ml dersek = 1,6 litre 1 cm yükseklik için gerekli malzeme miktarını gösteriyor. Sizin 3 litre kumunuz ancak 2 cm civarı bir yüksekik yapar ki bu yetersiz bir yükselti olur. Yapacağınız peyzaja göre oranı tutturmak biraz güç, düz bir taban yapsanız 7cm için 12 litre kum alın diyebilirdik.
Merhaba kolay gelsin Kumu ama çözellikle o kayaları salınım testi için tuz ruhu testine sokmanızı tavsiye ederim akvaryumunuzun peyzajına başlamadan önce. Benzer bir kayayı bende almıştım köpürdüğü için değiştirmiştim.
Taban için 2,5 litre Jbl Aquabasis plus sericem, üzerine 1 litre dere kumu ekleyeceğim. Üzerine de 7 litre de Jbl Manado ekleyeceğim. Sanırım 7-8 cm için yeterli olur. Aşağıdan yukarı doğru eğimli zemin yapmayı planlıyorum. Ekstra gübre kullanmaya gerek var mı zeminde ??( Elinde seranın 100 ml sıvı gübre var. Bunu başlangıçta vermem gerekir mi? Lowtech bitkiler olacak )
Deneyeceğim, zaten kullanamadan önce suda bekletiyorum baya çamurlu. Bu taşların türleri var mı? Adm firmasından aldım Dragon Stone denilen taşları.