Boyut En*Boy*Yükseklik (cm): 100x55x55 Kapasite (litre): 300 lt Beslenen Canlılar: Trop. Filtrasyon: Dolphin C-1600 (1. Kat Elyaf /Sünger - 2. Kat Diatomit 3. KatKedi Kumu - 4. Kat Seramik 5. Kat Elyaf /Sünger) Işıklandırma Floresanları: 3adet Slyvania-Aquastar 39 Watt T5 + 3adet Slyvania-Grolüx 39 Watt T5 (Toplamda 234 watt) Işıklandırma Süresi ve Düzeni: Otomatik Günlük saat 12.oo'da açılıyor ve 2o.oo'da kapanıyor Su Değişim Oranı ve Aralığı: Haftalık %30-40 su değişimi ve cam tem Kullanılan Yemler: Tetra Pro Vegetable - Tetramin Balık Pul Yem Kullanılan İlaçlar: Sera Aquatan + Sera Nitrivec Taban: 4cm kadar 2 çeşit torf karışımı + üzerine 10-12 cm kadar aquaclay (toplamda 15+16 cm taban) Co2: Sürekli açık ve saniyede 1-2 damla Gübre: Henüz kullanmıyorum Kurulum Tarihi : 28 Ağustos 2016 Açıklama: Bu akvaryumum için nasıl bir gübrelemeye başlamamı önerirsiniz? Tanıtım Konusu : http://forum.akvaryumda.com/konu/300-lt-yeni-kurulum-bitkili-akvaryumum-foto-video.2126/ Kararmalara Ait Konu Takip: http://forum.akvaryumda.com/konu/bitkilerde-kararma-ve-çürüme.2127/
Eray bey bitki miktarınız çok az canlı yükünüz çok fazla. Bunun dışında tabanda da besin var. Ben olsam şu hali ile gübrelemeye başlamazdım. Zaten bitkileriniz gübre istiyor gibi durmuyor. Gübreleme için ilk önce hızlı gelişen bitkiler eklemeniz ve canlı yükünü azaltmanız gerekiyor.
Eray Bey test kiti almıştınız sanırım değerlere bakıp bilgi verebilirseniz ve Ergün Bey 'in dediği gibi bitki eklemesi yaparsanız bakalım.
Test kiti olarak Sera Quick Test var elimde uygun olursa akşam test edeyim ve foto paylaşayım? Ek olarak aldığımız TDS metre sonucu ise, 340 idi. Bugün biraz balık azaltıp önümüzdeki günlerde birazdaha bitki takviyesinde bulunacağım.
Tabi NO3 : 10-25 arlaığında no2: 1 GH: >16°/d KH: 15-20 aralığında PH: 7.6 - 8 aralığında ISI : 25° TDS: 340
Nitrit değeri 1 ppm çok yüksek bir değer. Gh ve kh değerleride çoğu bitki için çok yüksek. Yeraltı suyunu azaltmanız mümkün ise suyu biraz yumuşatabilirsiniz.
Eray bey merhaba akvaryumunuzda makrekanta var bu baliklar küçük bitki turlerini ve balik yavrularini yiyorlar mi?
Değerler kötü zamanında sondaj suyu kullandığımda kh 15 üzeriydi o dönemden aklımda kalan, bu yüksek değerlerde testlerin doğru ölçüm yapmadığı.
Aldığımda çok küçüktü sanırım şuan 2 yaşında felan, çünkü en başından beridir var akvaryumda o balık hiç bir zararını görmedim, şuan baya büyüdü. Ayrıca akvaryumdaki platy, molly ve kılık kuyruklar da anaç balıklar hariç tamamı kendi yavruları ve o doğanında yavruları
Açıkçası aldığım tüm öneriler, şerit testlerin değil damla testlerin hassas sonuçlar verdiği yönünde. elimde mevcut olanla ancak ölçüm yaptığımdada aldığım sonuç ortada, bakalım toparlanmazsa sistemim damla test kiti alacağım bu gidişte. Çünkü daha önceki aynı sistem 560LT akvaryumumda sorunsuz ve gübresiz kurmuştum. Örnek Foto:
Eray Bey çeşme suları dahil sonda suları da dönem dönem kötüleşip iyileşebiliyor. Resime bakıldığında rotala bitkileri dahil çok güzel formları var. Damla test kitlerinden edinirseniz iyi olur, yurtdışı ebaydan alan arakadaşlarımız var bir bakın isterseniz. Diğer bir etken tabanın eskimesi olabilir mi?
Sondaj suyu ile çeşme suyu ayrı ise sadece çeşme suyu girebilirsiniz. Eğer öyle değilse bu su sertliğinde işiniz biraz zor olur.
Son gördüğünüz resim eski akvaryumumdu, konu da bahsettiğim akvaryumum 1bucuk ay önceki kurduğum akvaryumum, artık konuda bahsedilen sisteme sahibim. E-Bay'dan bizzat aldığınız test kiti linki varsa gönderebilir misiniz? Sizin bizzat aldığınız ve memnun kaldığınız?