20 litre bitki Nano tank

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve EgemenKARAA tarafından 15/08/14 başlatılmıştır.

1. EgemenKARAA

EgemenKARAA Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    140
    Ödül Puanları:
    43
    Kapasite: 20litre
    Beslenen canlılar: Albino Koi kılıçkuyruk, Mavi Ramshorn Salyangozu
    Bitkiler: Çınar, Lilaeopsis Brasiliensis, Staurogyne Repens
    Işıklandırma ve suresi: Philips Tornado 12w 865 kodlu lamba ile günde 12 saat aralıksız öğlen 12 gece 12
    Filtrasyon: Dolphin şelale filtre, içerisinde sırasıyla biyolojik sünger, elyaf, seramik halka ve catappa yaprağı
    Taban:altta prodac fondo vivo üstte seachem kızıl bitki toprağı( soil)
    Co2 ve gübreleme:/B] İsta diffuser set, 95 gr. co2 tüpü. Gübreleme Seachem flourish Excel ve sera florena
    Yemleme: Sera flora, Jbl . Bolca canlı yem: artemia, su piresi, kan kurdu, siyah sivrisinek larvası, cyclop, peri karidesi

Açıklama:

Öncelikle baya uzun suredir paylaşım yapamıyorum, bunun nedeni ise bilgisayarımın anakartını çatlatıp servise göndermem ve 1 aydır bilgisayarsız olmam. Tankı kuralı 20 gün oldu bilgisayarımın gelmesini bekliyordum ancak daha 1 ay gelmeyeceğini öğrenince dayanamadım Hakan abiden yardım istedi o da sağolsun kırmadı mail attığım fotoğrafları sisteme yükleyip bana gönderdi bende telefondan konuyu açacaktım ancak olmadı bu sefer bir arkadaşıma fotoğrafları hızlıresime yukletip linklerini atmasını istedim yine fotoğraflarda bir sıkıntı olursa adminlerden birinden fotoğrafları düzeltmesini rica ediyorum :)

Şimdi tanka gelelim. Dediğim gibi kuralı 20 gün oldu. Tabanda fondo vivodan bahsetmek istiyorum. Cidden mükemmel bir ürün bitkiler bir kaç ay içerisinde oyle bir kok salıp sarıyorlar ki fondo vivo tanelerini bitkiyi çekip çıkartmak mümkün olmuyor bu yüzden bütün tabanlarımda kullanıyorum oldukça da besleyici. Seachemin soilini de ilk defa kullandım ancak dazs markasına göre daha kaliteli geldi bana. Tasarımda çınarları daha doğru çınarı kaya arkalarına diktim. Çınarı dedim çünkü sağolsun hakan abi hediye etti lilaeopsisleri, repensşeri de ben aldım. Ancak arka plan için bitki arıyordum petshoptan bitki almam ama tek bitki için internetten almıyim dedim. Petshopta dn mantıklısı çınar gibi geldi ancak çınarın tek bir dalına ( evet tek bir dal buket değil) 5 lira isteyince bir adet alıp onu küçük parçalara ayırıp diktim yaklaşık 4 parça. Ondan sonra hepsi hızla sürgünler verdi onları sokup sürgünleri diktim ve çınarların hepsi tek bir çınardan üredi :) lilaeopsisler sürgün veriyor ama çok yavaş gelişiyor onun yanında repensler oldukça hızlı çoğalmaya ve yayılmaya başladı. Tasarımda repenslerle kabataslak bir altın oran oluşturup lilaeopsisleri yanlarına diktim. Çınarlar çok çabuk uzayıp kapatıyorlar repensleri ama ben özellikle haftada bir budayıp bu boyda tutuyorum hoşuma gitti bu tasarım:)

Co2 yeterli gibi geliyor ancak bitkilerde hiç fotosentez gormesemde tüpten ve exceldem ciddi bir karbon giriyor fotosentez gorememin nedeni bitkilerin türlerinden kaynaklı diye düşünüyorum yoksa gayet sağlıklılar ve gelişiyorlar. Gübre konusundan florena çok yetersiz tunç sonmezoğlundan ayrı ayrı alıcam gübreleri ama bir turlu fırsat olmadı. Ayrıca ciddi yosun sorunu yapıyor florena ancak fazla sayıda ramshorn var Allahtan onlar temizliyor.

Balıklarda benim çook uzun suredir aradığım türlerden birisi eskişehirden alıp geldim. Petshopta doğma yavrulardan 2 aylıkken 6 tane seçtim aldım bir aydırda bendeler daha cinsiyet belirten olmadı ama :) bir tanesi dun kapağın arasından atlayıp çıkmış maalesef 5 adet kaldılar.

Yine çok uzun konuştum ben fotoğraflara geçiyorum ve görüşlerinizi eleştirilerinizi bekliyorum merakla :)

Tankın kurulumundan 10 gün sonraki hali

Tankın 20 günlük hali dun çektiğim fotoğraf

Albino Koi kılıçlarımdan bazıları

Repens sürgünlerinden biri

2. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Egemen bey merhaba maşallah nano azminiz tükenmiyor :)
    Şimdilik sıkıntı yapmasa da ilerleyen günlerde çınar başına bela olabilir. Aslında daha küçük yapraklı türler seçseydiniz daha iyi olurdu. Hem büyüdüğünde lilaeopsislerin ışığını kesmez hem de tankta büyüklük ve derinlik hissini daha artırırdı.
    Mesela h.micra ve rotala nasıl olurdu?
    Işıklandırma süresini 12 saat tutmanızın özel bir sebebi var mı?

3. EgemenKARAA

EgemenKARAA Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    140
    Ödül Puanları:
    43
    Abi nano bitmez bende kocaman akvaryumlar bu küçücük akvaryumların verdiği zevki vermiyor bana :)

Aslında o sırada petshopta pek bir seçeneğim olmadığı için çınar aldım. Yaprakları da farklı olduğu için hoşuma gidiyor. Dediğinde çok haklısın ama kısa surede uzayıp lilaeopsislere kadar uzanmasa da repensleri kapatıyor. Aslında ilginç bir şey fark ettim repens sürgünleri çınarın altında kalan gölge yerlerde çok daha hızlı geliştiğini fark ettim fazla ışıktan hoşlanmıyor olabilir mi acaba bu bitki. Onun dışında bir kaç tur daha bitki etkilemeyi düşünüyorum. Micra olabilir yada renk farkı olsun diye kırmızı bitkilerden olabilir bilemiyorum

4. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Olmamış yaptığınız Egemen bey ama artık almışsınız.
    Nano akvaryuma yetecek kadar illaki bitkimiz oluyor Allah 'ın izniyle.
    Bu peyzajdan sıkılınca veya hemen bitki ayarlayabilirim. Rotala ve h.micra hazırda var pazar günü budayıp pazartesi günü gönderim yapabilirim aklınızda olsun.
    12 saat aydınlatma çok fazla bence 8 saate düşürün bitkilerin karanlığa da ihtiyacı var. Işıkların kapanma zamanını gece 10-11 gibi ayarlayıp gece de ışık almayacak zifiri karanlıkta kalacak ortam olsun.

5. EgemenKARAA

EgemenKARAA Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    140
    Ödül Puanları:
    43
    Sağ olasın abim biliyorum ben senin eli açıklığını :) haberleşiriz duruma göre ben bir plan yapıyimde... Onun dışında haklısın timer var aslında da ben odada gece oturunca saatlerce izliyorum oyle de bitkiler için indirmek lazım 8 saate. Öğlen 2 akşam 10 yapabilirim

6. mehmet zahit

mehmet zahit Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Kılıçkuyruk 20 litrede çok sıkıntı olur. 100 litre ve üzeri hacimlerde bakılması gereken balıkdır. 15 cm kadar boyu uzayabiliyor. Lütfen kılıçkuyrukları çıkarın. Yerine tetra türleri ya da lepistes olabilir.

7. EgemenKARAA

EgemenKARAA Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    140
    Ödül Puanları:
    43
    Haklısınız Mehmet bey. Ancak ben daha akvaryum ortamında 15 cm olan kılıç görmedim. Ki haklısınız çok daha buyuk bir akvaryum gerekli. Ama daha 2 cm olan 5 balık içinde gayet yeterli şu anda akvaryum. Daha 1-2 ay da rahatlıkla yetecektir. Ondan sonrasında bakarız daha buyuk bir tanka geçirme konusuna

8. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Egemen bey yeni nano tankınız hayırlı olsun kolay gelsin.Koi kılıçlara bittim çok güzeller.

9. EgemenKARAA

EgemenKARAA Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    140
    Ödül Puanları:
    43
    Koi kılıçların bir kaç fotoğrafını paylaşalım :)

10. EgemenKARAA

EgemenKARAA Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    140
    Ödül Puanları:
    43
    Az önce çektiğim güncel fotoğraftır yavaş yavaş büyüyorlar :)

11. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Süperler süper maaşallah.

12. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Ellerine sağlık Egemen bey.
    Balıklarınız ve akvaryum harika görünüyor.

13. EgemenKARAA

EgemenKARAA Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    140
    Ödül Puanları:
    43
    Tankta biraz önce tekrar bir budama yaptım uzayan çınarları sır günlerden kesip toprağa diktim. Ancak şu staurogyne lerdeki yaprak erimeleri ve sararmalar potasyum eksikliğinden diye düşündüm ne dersiniz. Birde lilaeopsislerdeki siyah lekeler ?

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

14. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Egemen Bey tankınızda nitrat eksikliği nedeniyle lilaeopsislerde yeşil spot oluşmuş bende de oluyor. Fosfatınız fazla geldiğinden muhtemel bitkiler fosfatı yeterli düzeyde kullanamıyor. Nanonun en güzel yanlarında birisi olan su değişim zorluğu olmaması vantajınız sık su değişimi ve sonrasında nitrat potasyum mikroelement ve demir dozlaması yapın sıkıntınız gider.

Lilaopsis deyince size gönderdiğim bitkilerde neden lilaeopsis sökmedim ki :( elime gelen bir kaç kökü pakete ekledim ama neyse nasip değilmiş yine de isterseniz tekrar bir kargo yapabilirim.

15. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Egemen bey elinize saglık yine güzel bir kurulum olmuş. Çınar çok beğendiğim bitkilerden birisi. Sık sık budayarak peyzajınızda güzel bir yer alabilir. Ben de Hakan beye katılıyorum nitrat ve potasyum eksikliği var gibi duruyor.

16. EgemenKARAA

EgemenKARAA Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    140
    Ödül Puanları:
    43
    Hakan abi lilaeopsis gondermemen isabet olmuş desem yeridir. Şu anda oyle bir kıvama geldiler ki bit dal lilaeopsisi balıklar çıkartsa yerine dikerken bitki maşasının ince ucuna rağmen bir kaç kök daha sökülüyor O yuzden daha fazla dikme imkanım yok artık kendi kendilerine yayılmalarını bekleyeceğim :) gübre konusunda eksiğim olduğu belli çınarda nokta kadar bile kötüye işaret yok yemyeşil kalın ve geniş sürgünler veriyor. Ama gel gelelim taban bitkilerimde boyle ufak tefek problemler var. İnşallah gübreyi de tamamlarsam sıkıntım kalmayacaktır diye düşünüyorum. Karbon konusunda sıkıntım yok bir tek gübrenin yanında ışıkta yetersiz olabilir mi diye düşünüyorum ama sonra oyle olmadığına ikna etmeye çalışıyorum kendimi :D Ergün abi teşekkür ederim önce yorumun için. Bende değişik yaprak yapısından dolayı seviyorum çınarı ve dediğin gibi sık sık budama gerektiriyor. En geç haftada bir sık budama ile bu şekilde kalıyor tank :) son olarak potasyum zaten belli ama nitrat olmamasının sebebi sadece canlı yem ile beslenme yapmam diye düşünüyorum zira canlı yemin kuru yemler kadar atığı olmuyor tank bile kat kat daha az kirleniyor ki suda oluşturduğu nitrat miktarıda oldukça az oluyor sanırım

Sayfayı Paylaş