Boyut: 70*32*45h hazır kapaklı Işıklandırma 13w t5 adet coolligt Taban: Hakan Beyin tabanını kullanmayı planlı yorum fakat dere kumu yerine kırmızı bitki kumu kullanmayı planliyorum. Dere kumu bulamıyorum. Sineklik ile 25 cm ayırıp yavru ve karides beslemeyi düşünüyorum. Burada full redlerim öldü. Sıcak ve su baya etkiledi.
Sanırım 100 lt civarı su alacak iç filitre için ekonomik bir öneri bekliyorum. Dış filitre kullanmayı dusunmuyorum
Faruk bey akvaryumunuzda iç filtre mekanik temizlik açısından iyi olacak lakin biyolojik filtrasyon açısından çok iyi olmayacaktır. Bu yüzden ben ısrarla Dış Filtre almanızı kullanmanızı öneriyorum. Akvaryum ebatlarınıza göre geçtiğimiz günlerde tanıtımını yaptığım aşağıdaki Sunsun hw-603b model mini dış filtre size yeterli olacaktır ve iç filtre fiyatına dış filtre almış oluyorsunuz. SunSun HW-603B Dış Filtre Detaylı İnceleme
Faruk bey ikinci bitkili akvaryum kurulumunuz şimdiden hayırlı olsun. Kırmızı kum dediğin hafif lav kumu değildir inşallah. Lav kumu çok hafif olduğundan hem bitkilerin tutunması zor oluyor hem de tabandaki besin içeriğinin suya karışmasını pek engelleyemiyor.
Yok lav kirigi değil ama ismini tam bilmiyorum. Aldim nasip olursa bugün kuracağım. Kurunca buraya koyarim. İlginize teşekkür ederim. Birde bitki dikimini suyu doldurmadan mi yoksa suyu koyduktan sonrami yapayım. Yarinda Hakan Beyin söylediği dış filitreyi aldım o gelecek. Sonucu iletorim
birşey daha soracaktım ama kusura bakmayın 70*35*45h olan akvaryuma ne kadar torf nekadar kil nekadar komur tozu katayım.
Faruk Bey mesajınız geç fark ettim kusura bakmayın. Torf: 2 lt. Kil: 1 lt. Kömür tozu: 0,5lt. yeterli olacaktır.
Hakan Bey dediklerinizi yaptım ama su simsiyah oldu bende tekrar malzemeleri alıp hagen ve kırmızı kum ile tabanı oluşturdum. Bir yerde yanlışlık yaptım ama... Neyse buarada torfu alayın derken koyduğum poşet yırtıldı evin içine sulu torf yayıldı zor temizledik.
Faruk bey akvaryuma suyu nasıl doldurdunuz. Sanırım biraz aceleci davranıp suyu çok actiysaniz dipten torf hareket ettiyse su berbat olmuştur. Neyse canınız sağolsun
Akvaryumu kurdum az bir bitki simdi sineklik alıp yavru ve karidesler için bir yer ayiracam sonrada foto koyarim. İlginize tesekkur ederim
askı filtre kullanabilirsiniz ben 135lt akvaryumda leecom 630 hi askı filtre kullanıyorum içinde karbon elyaf ve sünger çıkıyor ben extradan içine zeolit ve seramik ekledim su cam gibi dış filtre gibi hemde su sirkilasyonu olmuyor daha düşük modelleri var 230 330 gibi
Faruk bey merhaba, aldığınız filtreyi ben de yaklaşık 1 aydır kullanıyorum bahsettiğiniz gibi çok sessiz ve işini iyi yapıyor. Bende bu aralar debide düşüş başladı ki gayet normal. Tanktaki canlılarda iç filtre varken olan iç parazit ve kuyruk erimesi gibi sorunlar çok şükür kaybolmaya başladı ve bitkilerde bile gelişim farkı var özetle faydasını gördüm. Ortalama 1 ay kadar sonra muhtemelen temizlik yaparım, o zaman içinde bulunan 3 adet süngerin 1 tanesini alıp 2 adet sünger ile çalıştırmayı düşünüyorum. Bunun sonrasında ise Eheim marka silindir tipli model filtrelerde olduğu gibi en alta seramik halka ve üstüne diğer iri gözenekli sünger ile ince gözenekli sünger ekleyip deneme yapacağım.