Boyut En*Boy*Yükseklik (cm): 50*25*25 Kapasite (litre): 30 Beslenen Canlılar:4moli 2 kılıç kuyruk Filtrasyon:iç filtre Işıklandırma Floresanları: yok Işıklandırma Süresi ve Düzeni:yok Su Değişim Oranı ve Aralığı:haftada bir yüzde 20 Kullanılan Yemler: Gübreleme: Kullanılan İlaçlar: yeni bitkili akvaryumumu görenlerin deyım yerındeyse ağzı açık kalıyor ve bana da yapalım dıyorlar.Bu kişilerin benım kadar ilgi alaka göstereceklerini düşünmüyorum açıkçası.Onlara yapmadan önce kendi akvaryumumu içiersinde sadece kayalara tutundurulmuş java moss koymak istiyorum ve eger başarlı olursam isteyen dostlarıma da bunu önerip yardımcı olacağım.Tabanı Hakan beyin makalesin de ki gibi çiçek toprağı ,kömür tozu,kil ve dere kumu ile oluşturmayı düşünüyorum. nasıl bir ışıklandırma kullanmalıyım,ve iç filtre bisıkıntı yaşatır mı bana.istediğim akvaryumun resmini yukluyorum..teşekkürler Forumakvaryumda ekibine..
Merhaba İsmail bey yeni akvaryumunuz da hayırlı olsun.Bu akvaryumada t5 floresanları kullanabilirsiniz. İç filtre ilede bitki bakılabilir ama akvaryuma oksijen vermeyecek.Hava hortumunu iyice tıkarsanız sadece suyu sirkülasyon ettirmeli. Resimdeki tanklar harika ama bunlarda bence Co2 mutlaka vardır ve düzenli gübrelemeler yapılıyordur.Kolay gelsin
Bora Hocam moss ağırlıklı bir akvaryum olacağı için yapılabilir ama arada belki nitrat ve potasyum isteyebilir düzen. Hatta sadece nitrat bir miktar olabilir. Canlı yükü asla ama asla çok olmamalı, sanmayın o tanklar balıklıdır. Balıkların dışkıları mosslara girdikçe siz kafayı yersiniz kötü görüntü olur. İç filtre de şu 3w lık saatte sözde 150lt devirdaim yapan mini iç filtreler iş görür. Ben bu tip bir iç filtreyi zamanında 80 litrelik akvaryumda kullanmıştım zaten suyu sirküle etsin yeterli aman aman bir işi olmayacak yani. Ebat sıkıntılı bir ebat yani floresan açısından bildiğim kadarıyla 549mm yani 54,9cm lik 14 ve 24w lık t5 ler var. Bana kalırsa Philips Tornado serisi 8w lık 3 tane tasarruf ampul iş görür. Hayırlı olsun.
Haklısın Hakan hocam bende bir ara moss duvarı yapmıştım benim tanka.Gayet güzel de olmuştu ve ihtiyacı olan üç şey vardı. 1 ışık 2 nitrat gübresi 3 düzenli su değişimi .
İsmail bey ilk resimdeki tank tamamen mosslar ile oluşturulmuş. Eğer böyle bir tank oluşturmayı düşünüyorsanız diye söylüyorum, mosslar köklü bitkiler değildir dolayısı ile tabandan besin alamazlar. Bu nedenle sağlam taban yapayım diye boşuna uğraşmayın zaten kullanmayacaklar. İkinci resimdeki tankın tabanında cuba bitkisi(hemianthus callitrichoides), arka planda ise eleocharis vivipara bitkisi kullanılmış durumda. Bu bitkiler güçlü ışık, düzenli gübreleme ve yüksek CO2 ihtiyacı olan bitkilerdir. Eğer böyle bir tank kurayım diyorsanız sağlam tabanın yanında CO2 tüpü ve test kitlerine de ihtiyacınız olacak. Ek: İyice inceleyince ilk resimdeki bitkilerin tabanında da cuba kullanılmış olduğunu fark ettim. Ancak siz bunun yerine tabanda moss kullanabilirsiniz.
ilk akvaryum resmi gibi yapmayı ıstıyorum tabanı kurmadığım taktırde için de dere kumu olsa yeter li mi.birde tabana nasıl yayarım. kuçuk taş parçalarının ustune ip veya misinayla baglayacakmıyım başka bir yolu varmı..
İlk resimdeki akvaryumu kuracaksanız ve tabanda da moss kullanacaksanız salınım yapmayan herhangi bir kumu kullanabilirsiniz. Ancak peyzajı yaparken belirgin bir şekilde eğim vermeye dikkat edin. Mosslar tabanda tellere bağlı olarak kalabilirler diye düşünüyorum. Mosslar ile dizayn konusunda Melih bey epey tecrübeli ondan yardım alabilirsiniz.