Merhaba Bu gübreyi akvaryumda kullanabileceğimizi düşünüyorum ama oranını ayarlamamız gerekli bu konuda fikri yada bilgisi olan var mı? demir şelatı edta
Gökhan bey bu gübre 1kg pahalı değil mi hem demir gübrelerinin ömrü çok uzun olmuyor, akvaryum için satılanlar daha ucuz.
Forum da kalabalık yapmayım dedim potasyum sülfat fiyatı bu kullanılır mı akvaryumumuzda potasyum gübresi olarak.
İki arkadaş alacağım 1 kg sulandırıp kullanılabilir diye düşünüyorum daha hesaplı olur sanırım siz ne kullanıyorsunuz daha önceden deepfix almıştım 50ml 5tl ye ona kıyasla böyle düşündüm.
Bütün gübreleri buradan aldım.3-4 aydır kullanıyorum artı olarak arkadaşımın akvaryumundada kullanıyorum sorun yaşamadım.Buradan Nitrat ve Monosodyum fosfatta aldım.
Gökhan bey edta'nın etkili olarak kalabilmesi için ph seviyesinin düşük olması gerekiyor. Bunun için de sulandırma işini saf su ile yapmanız lazım. Yanlış hatırlamıyorsam seachem iron'daki demir seviyesi %1, Tunç beyin gübresindeki demir oranı %0.25 olması gerekiyor. Bu nedenle almış olduğunuz bu gübreyi saf su ile seyreltip en az 6 litre demir gübreniz olabilir. Yararı konusu ise kullanmadıkça bilinmez. Yalnız fosfat gübresi alırken Monosodyum fosfat'ı almasanız iyi olurdu. Sodyum bildiğiniz tuzdur ve bitkilerin gövdesindeki suyun dışarı kaçmasına neden olur. Onun yerine monopotasyum fosfat almanızı öneririm. Uğur bey göstermiş olduğunuz potasyum sülfat bitkili akvaryumlarda kullanmaya uygundur. Sadece granül yapıdaki potasyum sülfatları önermiyorum o gübrelerin yarısı suda çözülmüyor.
Saf su var ama PH ını bilmiyorum.6 litre hesabını nasıl yaptınız ben asıl bu hesaplamanın mantığını öğrenmek istiyorum akvaryumda kullanabilmek için oranlama ile dozlama doğru hesaplanabilirse çoğu gübre akvaryum ortamında kullanılabilir diye düşünüyorum.monosodyum fosfat almıştım yanlış yazmışım fiyat / işeyararlık bakımından ekonomik hangi demir gübresini önerirsiniz.
o zaman bunu sipariş edeceğim.Yanında nitrat olarakta Gübreler : Kategori : madrasol.com bunu kullanabilirmiyiz Ergün bey?
Saf suyun ph seviyesi 7 dir. Bu nedenle mevcut gübreyi seyrelterek kullansanız bile EDTA'nın etkin olup olmayacağı kesin değil. 6 litre gübreyi de şu şekilde hesapladım. Eğer seachem demiri içeriği %1 ise %6'lık karışımı %1 seviyesine indirebiliriz. Bunun için de oranlama yaparak 1 litre suda %6 ise 6 litre suda %1'dir sonucuna ulaşıyoruz. Alınıp denenebilir ama kesin işe yarar mı bilemem. İşinize yarayabilecek makro elementleri de şu linklerden alabilirsiniz. Nitrat: POTASYUM NİTRAT "KDV DAHİL" : : madrasol.com Fosfat: Mono Potasyum Fosfat (MKP) 1000 Gr "Kdv Dahil" : : madrasol.com Potasyum: potasyum sülfat fiyatı
Merhaba Buradan aldığım gübreleri kullanıyorum.Micro element gübresine nasıl çözüm bulabilirim.Satın mı almak gerekiyor.Birde şu kafama takılıyor şuan tam değeri hatırlayamadım bitkili akvaryumda uygun potasyum değeri 20ppm olması gerekiyormuş uygun değere göre mi yoksa uygun değerin üzerine göremi dozajlama yapmalıyım.20ppm yaparsam yaptığım dozlama bitkiler tarafından kullanıldığında uygun değerin altında kalacağım tabiki kullanılmazsada yüksek olacak bu nasıl olmalı?
Ergün bey ben bir yandan gökhan bey öbür tarafdan sizi bunaltıyoruz belki ama ben daha tabanı kuramadım Dere kumunu elemekle uğraşıyorum 20lt yapmaya çalışıyom daha 5kg var elimde eleme sonucu kalan neyse folresanlarıda tamamladık bugun gübreleride tamamlamak istiyorum yazdıklarınızı sipariş edeceğim şimdi bu 3ü şimdilik bana yeter değilmi?
Mikro element gübresini hazır ve kaliteli almanız gerekiyor. Bu konuda Türkiye'de üretim yapan hobici arkadaşlarımızın gübreleri bulunduğu gibi yabancı ürünler de bulunuyor. Tunç Sönmezoğlu'nun mikropro isimli mikro element gübresi gayet güzeldir. Göktürk Seyhan'ın mikro element gübresini de kullandım fena değildi. Seachem fluorish mikro element gübresi de gayet kalitelidir. Yoğun bitkili ve hızlı gelişen tanklarda 20 ppm potasyum ortalama 2-3 günde tükeniyor. Bu nedenle haftalık gübrelemeyi şu şekilde uyguluyorum. Su değişiminden sonra 20 ppm, 2 gün sonra 10 ppm, 2 gün sonra 10 ppm ve 3 gün sonra su değiştirme şeklinde gübreleme yapıyorum. Nitrat gübresinden de potasyum geldiği için haftalık 50 ppm civarında potasyum dozlamış oluyorum. Ancak bunlar bitki yoğunluğu ve bitkilerin gelişim hızı ile değişebilecek oranlardır. İlla 20 ppm dozlamak zorunda değilsiniz. Tanıtım konunuzu açıp oradan fotoğraflar ile yardım isterseniz daha rahat yardımcı olabilirim.
Uğur bey duruma göre değişir. Hakan bey makalesinde bahsettiği taban kurulumu ile CO2 sağlamadığı zamanlarda sadece potasyum ile harika bitkiler yetiştirebiliyorken aynı taban kurulumu ile farklı bölgelerde gübreleme yapmak gerekebiliyor. Kullanılan torf, çeşme suyunun değerleri (en önemlisi), bitki çeşitleri, ışık şiddeti gibi bir çok değişken olduğundan kesin bir şey söylemek çok zor. Buna bitkilerin durumuna bakarak ileride karar verebiliriz.
Teşekkür ederim ben yinede elimde bulunsun diye siparişi verdim az önce sağolun ilerde nasıl sa kullanacağız inşallah yavaş gidiyorum ama anca emekleye emekleye işte ameklinin işi bu kadar yavaş oluyor Saygılar tekrar teşekkür ederiz.
arkadaslar merhaba, istanbul civarinda iseniz balmumcu kimya var eminonu taraflarında . ( nitrat harici) her turlu kimyasalı artı soracagınız her turlu destegi esirgemiyorlar.